VOGONS

Common searches


Search results

Display options

Re: Issues getting ESS 1869 running in Win98 DOS mode

Found D3d, loaded it up and thought maybe I had it figured out... the SET BLASTER settings had H1 (DMA2) and from what I can tell DMA2 only works at 5,6, or 7. I changed it to H5 and it still doesn't work. When setting up the sound card, again, music works fine, but the Sound FX shows that "Playback …

Re: Issues getting ESS 1869 running in Win98 DOS mode

It's in there, I simplified my autoexec.bat, shown below... At the moment I don't have DUke Nukem 3D, guess I need to find it and throw it in there. My question is, if it doesn't work in DN3D, what next? Also, what if it does work? @ECHO OFF PROMPT $p$g SET PATH C:\DOS;C:\;C:\WINDOWS;C:\DRIVERS SET …

Re: Issues getting ESS 1869 running in Win98 DOS mode

Thanks for the suggestions, I tried it both ways, running a batch with ESSVOL and ESSCFG as well as trying Unisound and it yields the same results.... The card is identified every time correctly, but I can't get Doom or Doom 2 to play the Sound FX, music works fine as always. I'm admittedly now …

Re: Issues getting ESS 1869 running in Win98 DOS mode

Update: I tried putting the changes shown above into the c: drive under win98, which resulted in no sound in Win98, and then trying to play doom resulted in the same issue, I had music, but zero sound effects which seems weird. I have to be missing something between the autexec and config.sys …

Re: Issues getting ESS 1869 running in Win98 DOS mode

Joseph_Joestar, this is where I got the drivers from initially, had a hard time finding them... MAZter and 1541, where do I put these within the autoexec.bat, should they be like I have it now below? To answer your question 1541 on the EESVOL twice... it was in the notes that were with the drivers, …

Issues getting ESS 1869 running in Win98 DOS mode

New rig with the following: K6-2 500 w/ 256MB RAM FIC PAG-2130 mobo, I have disabled the onboard sound card ESS-1869 sound card (ISA) Win 98 I am having issues with getting the sound card to work in DOS mode, testing with Doom at the moment. In DOS mode I am trying to set up the card with 220/7/1/ …

Page 1 of 2