VOGONS

Common searches


Search results

Display options

Re: SoftMPU project needs your help! (game & sound card testing)

in SoftMPU
Got Frederik Pohl's Gateway to work with DOSBox officially after applying new lines of code; works fantastically. Now, if only I can build a new version of SoftMPU to do the same as DOSBox... I inserted the codes/commands in the appropriate files: ---pic.c--- void PIC_WriteCommand(Bitu port,Bitu val …

Re: Missing music in Gateway (MT-32 mode)

Now, if my DOS PC wouldn't have a keyboard lockup, I'll be happy. Your DOS PC has a keyboard lockup because your Windows PC has a self-compiled DosBox with a hack for Gateway? When I run the gatefix program made by ripsaw8080, the keyboard doesn't respond, except the num lock, and caps lock keys …

Re: Missing music in Gateway (MT-32 mode)

I'm pretty sure these issues are timing dependent, as break-pointing the code invariably makes things work properly. What kind of breakpoint do you mean, DosBox' debugger or on a real machine? Because a debugger on a real machine would have to EOI the Timer Interrupt, otherwise you couldn't use the …

Re: Missing music in Gateway (MT-32 mode)

The other Legend games suffer from this problem too? Just wondering. Gateway II: Homeworld plays all of the music without issues. Only the first one does. If you have a 100% Roland MPU-401 compatible card* or an actual Roland MPU-401 card in your old PC, the music would play normally in every …

Re: SoftMPU project needs your help! (game & sound card testing)

in SoftMPU
Tested Sid Meier's Civilization with SBMPU401 program (found on here with the help of Google) <-- without SoftMPU running, and the music works surprisingly, even with Police Quest I: VGA, the game works with the program listed above... I'll be surprised if NHL Hockey 95 would work with both SBMPU401 …

Re: Missing music in Gateway (MT-32 mode)

The other Legend games suffer from this problem too? Just wondering. Gateway II: Homeworld plays all of the music without issues. Only the first one does. If you have a 100% Roland MPU-401 compatible card* or an actual Roland MPU-401 card in your old PC, the music would play normally in every …

Re: Missing music in Gateway (MT-32 mode)

Yep that works under real DOS/SoftMPU too. Sad to say, I will probably implement a similar workaround in SoftMPU (I already turn features on/off based on which game is running). I can't see myself getting the time to properly debug this anytime soon. I, myself, am making a bug fix by applying the …

Re: Missing music in Gateway (MT-32 mode)

Got those in the dosbox source folder along with the version numbers, and the autogen.sh file gives minimal errors, but requires the others to be in the same directory, and 2 m4 files are missing while the others are copied over to the /bin directory (where the m4.exe command resides); I did install …

Re: Missing music in Gateway (MT-32 mode)

Welp, I'm doing my best to compile the DOSBox program, but when I run the autogen.sh, it says: Ben@W8PRO-PC /dosbox-0.74 $ ./autogen.sh Generating build information using aclocal, autoheader, automake and autoconf This may take a while ... ./autogen.sh: line 8: aclocal: command not found ./autogen. …

Re: Missing music in Gateway (MT-32 mode)

Here's ripsaw's specific fix for Legend's Gateway: --- src/hardware/mpu401_orig.cpp 2014-01-07 14:27:05 -0500 +++ src/hardware/mpu401.cpp 2014-01-07 14:30:58 -0500 @@ -210,8 +210,8 @@ static void MPU401_WriteCommand(Bitu por QueueByte(0); return; case 0xac: /* Request version */ - QueueByte(MSG_MPU …

Re: SoftMPU project needs your help! (game & sound card testing)

in SoftMPU
OK, got my new MPU-IPC-T up and running and tested a few things out :cool: - In Gateway the second piece of music plays fine with the Roland card, so this is a bug with SoftMPU. The same problem happens with Dosbox too (and of course SoftMPU's high level logic uses the Dosbox code). I will probably …

Re: Share your retro rig!

Old rig from 5 years ago: http://i135.photobucket.com/albums/q134/bjwil3/P3140087.jpg Specs of the old system: Western Digital Caviar 6.4GB IDE HDD (Wfw 3.11/DOS 7.1) installed Windows 98SE on the HDD <-- died of Logic Board Failure Maxtor 6Y080L0 80GB HDD (Windows 2000 Pro) <-- click of death Lite- …

MB_PRO connection on a Sound Blaster Vibra 16 card?

in DOS
Quick question, and I might've posted in the wrong area, but on a Sound Blaster Vibra 16xv PnP ISA sound card, there is a pinout labeled MB_PRO. Out of curiosity, what is that for? Adding front end audio jacks on the front end of a computer in case the audio cables are too short for the back? Found …

Page 163 of 164