VOGONS

Common searches


Search results

Display options

Re: MT-32 cant get any sound some games

Might be a silly question... are you running SoftMPU? You'll need that for many games on UART (non-intelligent) MPU-401's, which is what you have in those cards. No, actually i am not familiar with SoftMPU. Years ago i had LAPC-I and i clearly remember playing these games with roland sound (without …

MT-32 cant get any sound some games

Hi, I purchased recently for christmas nice and clean Roland MT-32 (old) for gaming. For most MT32 supported games it works just fine. But some older title are problematic - Silpheed (no MT32 sound, just beeper); Ski or die (hangs up at game startup, black screen); Test drive 3 (no sound and …

Re: How to get AWE32's wavetable working in DOS?

On paper there are quite impressive specs on AWE 32 but in reality, well, quite lot hof hassle with this card imho. I discovered, when larger soundfont is loaded, windows boot-up time takes about 30 sec longer. Just tested Audigy on same computer (Pentium III) and it really impressed me with its …

Re: How to get AWE32's wavetable working in DOS?

Am I correct in assuming that you want to load soundfonts into the card's RAM and use them for General MIDI music in pure DOS? Thats correct. When yamaha daughterboard is on place, it works, (yamaha sound, not AWE soundfonts). Without DB no General MIDI sound at all, output is silent. Windows apps …

Re: How to get AWE32's wavetable working in DOS?

Probably already discussed topic but i could not find answer it - I have a nice CT3900 card w 32mb memory and my ultimate goal would be to use it with yamaha wavetable board. So i could have 4 in 1 soundcard- FM synthesis, AWE32 ROM onboard sound samples, Soundfonts in RAM and Yamaha XG rom sound. …

Re: Aztech Waverider 32+ Problem

I changed caps on my Aztech Explorer this weekend too. My problem described here: https://www.vogons.org/viewtopic.php?f=62&t=71927 So at first try after repair, no luck with original driver package, wavetide.exe just does not recognise card (same with Aztech diagnose software). So i experimented …

Re: Aztech Waverider 32+ Problem

Spitz wrote on 2020-10-18, 18:46: Sadly... yes! Just ran this test... I can hear some corrupted sound which is very very quiet 😒 I have one Aztech Waverider with similar problem, at first testing it was very quiet, later it became completly silent. If you can find the source of the problem, please …

Re: Help to identify an Aztech soundcard

Thanks everybody, yes it seems to be Aztech Explorer. I listened some samples of Waverider 32 (same wavetable chip), it imho very nice sounding card. Unfortunately mine seems to be dead, no driver or software can see the card :( This card has seen some bad days, few capacitors were bent down, maybe …

Page 3 of 4