VOGONS

Common searches


Search results

Display options

Re: Faulty Roland RAP-10 Repair Help Needed

appiah4 wrote on 2024-05-04, 06:57: Yes, games that use it for digital audio do not detect its presence either. I will start out by reflowing the legs of the ICs and report back then! Let us know how you go. I’m going to do the same with a SCB-55 that’s not working.

Re: ESS Solo 1 different versions

You need to do it twice because there's two channels. It's not a "logical on/of" but you route each channel through an amplifier or not. Feel free to do only one jumper - you'll see you'll have only one side amplified. Doing it with a single jumper would've required more components and added costs. …

Re: ESS Solo 1 different versions

Here's 2 for the collection. The ES1938MI is currently being used in an EPIA-ITX based project On the E1938-202 PCI card, do you know what the jumpers do? From recall it was to enable amplification for passive speakers That’s what I thought it was for but why do you need 2 jumpers for that. That’s …

Re: ESS Solo 1 - Cannot find the AudioDrive

Thanks for the info Joseph. After a long read, it appears I have a newer revision of the Solo 1 so ESSVOL will not work. Are you aware of any method to unmute the line-in when ESSVOL doesn’t work? I’d like to be able to use my SC-55 with some games. Unfortunately, I don't know of any way to do that …

Re: ESS Solo 1 - Cannot find the AudioDrive

The only problem now is ESSVOL.exe does not detect the card. I got a funny feeling Phils ESSDOS drivers are borked (but surely someone else would have complained?) or not compatible with my particular ESS Solo 1. Going to do some more investigating... ESSVOL.EXE isn't a part of the official Solo-1 …

Re: ESS Solo 1 - Cannot find the AudioDrive

Ok got a little further. Well, almost there. When I installed the Windows drivers, it also installed the DOS drivers to C:\ drive (ESSOLO.COM, ESSOLO.SYS, ESSCFG.INI). I modified my config.sys and autoexec.bat to point to the drivers sitting in the root of C: and bingo! the card came alive in DOS. …

ESS Solo 1 - Cannot find the AudioDrive

I've read these can be a pain to initially setup but I'm having no luck with it. I've tried all sorts of BIOS settings (PnP OS off/on). Made sure the PCI slot is assigned IRQ 5 but I cannot get it to work. The motherboard I'm using is a GA-5aa rev 3.2. I also put the card in a PII board but have the …

Re: My retro computer system log

Gateway Select 1000 -> AMD Athlon 1200MHz, Thunderbird, Socket A -> 512MB PC133 SD-RAM -> Abit KT7A-Raid Socket A motherboard -> Radeon 9600 Pro 256MB 128-bit AGP, DirectX 9 -> 80GB Western Digital IDE HDD -> Nec DV-5700A DVD-ROM -> Lite-On LTR-40125S CD-RW -> Sound Blaster Live! CT4870 -> USB 2.0 …

Page 2 of 16