Sega 32X - metal bracket

Emulation of old consoles and arcades.

Sega 32X - metal bracket

Postby Half-Saint » 2013-8-01 @ 08:00

Hi all,

I bought a Sega 32X recently but the guy hasn't sent me any of the cables - just the power supply and the manual.

By looking at the manual, I saw that I was missing (amongst other things) a metal bracket. Is that one really neccessary for Mega Drive 1? Can I damage the console by plugging the 32X directly without the bracket?

Cheers
SainT
Image
Image
User avatar
Half-Saint
Oldbie
 
Posts: 764
Joined: 2013-7-26 @ 04:27
Location: Slovenia

Re: Sega 32X - metal bracket

Postby keropi » 2013-8-01 @ 09:08

Metal bracket? I had a 32X/MD1 combo, there was a plastic piece that snapped under the 32X so it is more stable when inserted to the MD1, didn't had anything else and it worked perfect , here is what the piece looked like:

Image
User avatar
keropi
l33t++
 
Posts: 6662
Joined: 2003-9-08 @ 06:45
Location: Greece

Re: Sega 32X - metal bracket

Postby mr_bigmouth_502 » 2013-8-01 @ 12:47

Isn't there supposed to be a passthrough video cable? From what I understand, the graphics in certain games won't work without it.
My NEW(ish) desktop:
Image
User avatar
mr_bigmouth_502
Oldbie
 
Posts: 1942
Joined: 2009-5-16 @ 19:43
Location: Canada

Re: Sega 32X - metal bracket

Postby d1stortion » 2013-8-01 @ 13:40

AFAIK it's just some EMI shielding due to regulations, like many other devices have built in. It can matter if you are connecting the console via RF, which you are probably not, so I don't think it'll make any difference.
d1stortion
Oldbie
 
Posts: 1702
Joined: 2012-7-19 @ 20:42

Re: Sega 32X - metal bracket

Postby Jorpho » 2013-8-01 @ 19:11

mr_bigmouth_502 wrote:Isn't there supposed to be a passthrough video cable? From what I understand, the graphics in certain games won't work without it.
It's a standard RCA thing from what I recall.
User avatar
Jorpho
l33t++
 
Posts: 7043
Joined: 2003-2-14 @ 19:50
Location: Canada

Re: Sega 32X - metal bracket

Postby MaxWar » 2013-8-01 @ 20:42

No its not RCA, it uses the Model 2 mini din pinout. The cable is different whether you have model 1 or model 2 genesis.
You can get the cables from ebay.
FM sound card comparison on a Grand Scale!!
The Grand OPL3 Comparison Run.
User avatar
MaxWar
Oldbie
 
Posts: 769
Joined: 2011-4-12 @ 23:32
Location: Canada


Return to Console & Arcade Emulation

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest