Raine DOS port

Emulation of old consoles and arcades.

Raine DOS port

Postby keropi » 2015-8-27 @ 20:22

Hiya!

Just a heads up for those like me that had no idea: Raine had a recent DOS port here: http://raine.1emulation.com/
Don't bother contacting the author about any bugs/crashes (something that happens frequently) because there is no real interest in the DOS port - waste your time in something else.
Last edited by keropi on 2015-8-31 @ 09:16, edited 2 times in total.
User avatar
keropi
l33t++
 
Posts: 5565
Joined: 2003-9-08 @ 06:45
Location: Greece

Re: Raine DOS port: check it!

Postby Jorpho » 2015-8-27 @ 21:22

I don't suppose anyone's considered patching in the MPXPlay code for native sound hardware support?
User avatar
Jorpho
l33t++
 
Posts: 7043
Joined: 2003-2-14 @ 19:50
Location: Canada

Re: Raine DOS port: check it!

Postby keropi » 2015-8-27 @ 22:03

no idea about any of that... what's special about mpxplay's sound drivers?

I reported GUS support is broken, the author does hang out in the thread he links in the main page. But I guess this won't get fixed anytime soon :lol:
User avatar
keropi
l33t++
 
Posts: 5565
Joined: 2003-9-08 @ 06:45
Location: Greece

Re: Raine DOS port: check it!

Postby Jorpho » 2015-8-27 @ 22:36

keropi wrote:no idea about any of that... what's special about mpxplay's sound drivers?
MPXPlay can work with PCI Sound Blaster cards and other integrated sound cards without SBINIT or SBEINIT, i.e. on systems where DOS sound support is otherwise impossible.
User avatar
Jorpho
l33t++
 
Posts: 7043
Joined: 2003-2-14 @ 19:50
Location: Canada

Re: Raine DOS port: check it!

Postby leileilol » 2015-8-27 @ 23:28

Whoa there's still a site! It was meant to shutdown without a trace a month ago.
User avatar
leileilol
l33t++
 
Posts: 8624
Joined: 2006-12-16 @ 18:03

Re: Raine DOS port: check it!

Postby Maraakate » 2015-8-29 @ 06:59

keropi wrote:no idea about any of that... what's special about mpxplay's sound drivers?

I reported GUS support is broken, the author does hang out in the thread he links in the main page. But I guess this won't get fixed anytime soon :lol:


Ultrasound or Ultrasound Max also? :(
User avatar
Maraakate
Oldbie
 
Posts: 745
Joined: 2011-9-05 @ 12:41
Location: PA

Re: Raine DOS port: check it!

Postby keropi » 2015-8-29 @ 07:30

^ I only have a classic, no idea about MAX
User avatar
keropi
l33t++
 
Posts: 5565
Joined: 2003-9-08 @ 06:45
Location: Greece

Re: Raine DOS port: check it!

Postby Maraakate » 2015-8-29 @ 07:32

keropi wrote:^ I only have a classic, no idea about MAX


If WSS cards work then MAX Should work since the Crystal chip is just WSS with a non-standard port.
User avatar
Maraakate
Oldbie
 
Posts: 745
Joined: 2011-9-05 @ 12:41
Location: PA

Re: Raine DOS port: check it!

Postby keropi » 2015-8-29 @ 09:23

^ try it?
I don't have any wss/crystal soundcards anymore - just 1xESS and rolands/SBs.
User avatar
keropi
l33t++
 
Posts: 5565
Joined: 2003-9-08 @ 06:45
Location: Greece

Re: Raine DOS port: check it!

Postby Maraakate » 2015-8-29 @ 09:37

I have to get my ROMs and all that setup but will give it a shot later on let you know.
User avatar
Maraakate
Oldbie
 
Posts: 745
Joined: 2011-9-05 @ 12:41
Location: PA

Re: Raine DOS port: check it!

Postby PhilsComputerLab » 2015-8-29 @ 11:01

I liked DOS emulators. They got the refresh rate / timing always correct for smooth gameplay. This seems to be a lot harder under Windows.
User avatar
PhilsComputerLab
Hardware Mod
 
Posts: 6180
Joined: 2014-9-28 @ 03:33
Location: Western Australia

Re: Raine DOS port: check it!

Postby Imperious » 2015-8-30 @ 08:41

The 1st Arcade Emulator I ever used was Dave Spicers Arcade, known as Sparcade. That was around 1996 and before Mame came along. I still have it on a cd backed up. It works on as
low as a 486 I think. The Arcade emulator scene was very exciting back then, as I think we had all assumed those games (aside from buying cabinets) were going to be lost forever.
Abit KT7-RAID,Athlon XP-M Barton@450-2400,512mb Sdram,Quadro FX3000,Voodoo1,Vortex 2 and SB16 CT2740,Win98
Lucky Star LS-486e,Intel 486dx2-66,64mb EDO,S3 Trio64V+,AWE64 value,Win95
Imperious
Member
 
Posts: 499
Joined: 2012-6-18 @ 14:02
Location: Brisbane, Australia

Re: Raine DOS port: check it!

Postby theelf » 2015-8-30 @ 11:26

philscomputerlab wrote:I liked DOS emulators. They got the refresh rate / timing always correct for smooth gameplay. This seems to be a lot harder under Windows.


In fact is easier in windows, with tools like winmodelines (15 or 31khz)

In DOS is easy too with tools like unirefresh, but results depend much of every emulator, in windows, once you get a proper modeline, all emulators that at least use ddraw will work the same
User avatar
theelf
Member
 
Posts: 175
Joined: 2011-9-25 @ 19:39


Return to Console & Arcade Emulation

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest