My Desktop Dos Box

Showcase your Retro PC / Build logs.

My Desktop Dos Box

Postby maw » 2014-5-22 @ 00:47

ok. after talking in some threads about my dos hardware here now the introducing of the desktop one in the current config:

• CPU : Intel Pentium1 MMX @ 1 x 200 MHZ
• Memory : 1x64MB SD-Ram
• Video Card : 3dfx Voodoo3 2000 PCI 16MB
• Hard Drive : 1x 80GB IDE (Maxtor)
• Optical : CD-Rom Drive
• Floppy disk : 1x 3½-inch (1,4MB), 1x 5,25-inch (1,2MB)
• Motherboard : Gigabyte Technology GA-5SMM mATX SUPER SOCKET 7, 2x ISA, 3x PCI
• Sound : SoundBlaster Awe64 Gold CT4390 PnP 4MB (ISA) (SoundBlaster 16 CT1770 DSP4.05 SCSI 16-Bit ISA Sound Card w/ DSP (ISA) + YAMAHA DB60XG MIDI Wavetable extension*)
• Case : Standard Desktop ATX case (HEC 7106WW Beige)
• Monitor : Lacie electron 19 blue III, 19-inch
• Operating-System : MS-DOS 6.22, Windows98

* not in use ATM

UPDATE Feb 2018

Years have passed and the specs have changed. Here the 99% final.

• CPU : AMD K6-2 @ 500MHZ
• Memory : 1x128 MB SD-Ram PC133
• Video Card : 3dfx Voodoo3 2000 AGP
• Hard Drive : 1x 8GB DOM
• Optical : CDRW-Drive, DVD ROM Drive
• Floppy disk : 1x 3½-inch (1,4MB)
• Motherboard : Asus P5A
• Sound : SoundBlaster Awe64 Gold CT4390 PnP 4MB (ISA)
• Network : Intel PRO1000 GT
• Case : Standard Desktop ATX case (HEC 7106WW Beige)
• Monitor : Nec MultiSync 1970NC
• Operating-System : Windows98

Looking forward to the new Simmconn AWE64 batch.

All the stuff is now hanging on my OmniView PRO3 (F1DA104Z) KVM switch. I don't want to have x keyboards and mice on the desk. The Switch will serve later on also my new 486 box and my A4000T.

IMG_20180223_135327.jpg
IMG_20180223_135334.jpg
IMG_20180223_135403.jpg
IMG_20180223_153302.jpg
Last edited by maw on 2018-2-24 @ 01:02, edited 7 times in total.
BOX#1: ATX-Case HEC 7106WW | ASUS P5A | AMD K6-2 @ 500MHZ | 128MB PC133| Voodoo3 2000 AGP | AWE64 GOLD | 8GB DOM | CDRW + DVD Drive | Win98
maw
Newbie
 
Posts: 28
Joined: 2013-4-08 @ 03:39
Location: Montreal / CA

Re: My Desktop Dos Box

Postby Liqu1d82 » 2014-5-22 @ 11:20

Congratulations, nice build - I have a Voodoo 3 2000 too, and I thought I'd use it for my FreeDOS machine instead of Voodoo + S3 ... but in the end I keep on the classic double.
Beautiful case desktop!
Image
Without change something sleeps inside us, and seldom awakens. The sleeper must awaken.
http://liqu1d82.tumblr.com [My Tumblr] // https://twitter.com/Liqu1d82 [My Twitter]
User avatar
Liqu1d82
Newbie
 
Posts: 62
Joined: 2014-5-12 @ 15:42
Location: Kadath, Dreamland

Re: My Desktop Dos Box

Postby laxdragon » 2014-5-22 @ 14:14

Looks nice and clean. Should have some fun with it.
User avatar
laxdragon
Member
 
Posts: 387
Joined: 2004-10-22 @ 18:42
Location: Minneapolis, MN

Re: My Desktop Dos Box

Postby maw » 2014-5-26 @ 02:10

soon upgrade with a P5A board.

Liqu1d82 wrote:Beautiful case desktop!


thanks. Got it new on newegg. Was surprised to get a bigger case new in retro design and beige to a good price.
Last edited by maw on 2014-5-27 @ 00:35, edited 2 times in total.
BOX#1: ATX-Case HEC 7106WW | ASUS P5A | AMD K6-2 @ 500MHZ | 128MB PC133| Voodoo3 2000 AGP | AWE64 GOLD | 8GB DOM | CDRW + DVD Drive | Win98
maw
Newbie
 
Posts: 28
Joined: 2013-4-08 @ 03:39
Location: Montreal / CA

Re: My Desktop Dos Box

Postby Splinter » 2014-5-26 @ 12:06

I really like that set up, especially the nice looking case.
Congrats!
http://www.compufixshop.com
FX8320 3.6Ghz-Asus ROG RX580 8Gb-Corsair Strafe RGB-Samsung 27" Curved FreeSync monitor
User avatar
Splinter
Member
 
Posts: 209
Joined: 2013-5-28 @ 17:40
Location: Buenos Aires, Argentina.

Re: My Desktop Dos Box

Postby Harekiet » 2014-5-26 @ 13:06

Pretty similar to my main old pc. Horizontal motherboards make for easier and more stable insertion of long cards.
User avatar
Harekiet
DOSBox Author
 
Posts: 1049
Joined: 2002-7-01 @ 07:14
Location: Fryslan

Re: My Desktop Dos Box

Postby maw » 2018-2-23 @ 20:49

a little update :)
BOX#1: ATX-Case HEC 7106WW | ASUS P5A | AMD K6-2 @ 500MHZ | 128MB PC133| Voodoo3 2000 AGP | AWE64 GOLD | 8GB DOM | CDRW + DVD Drive | Win98
maw
Newbie
 
Posts: 28
Joined: 2013-4-08 @ 03:39
Location: Montreal / CA

Re: My Desktop Dos Box

Postby maw » 2018-2-24 @ 01:01

Hmm I tested now a bit around and installed Wing Commander 4 + Win9x patch. The DOS version runs flawless. The Win9x exe makes some trouble. The sound in the video is cracked. So I thought maybe slow CPU issue and I switched to a K6-2 500 and upgraded the memory at the same time to 128MB. Same issue. Any ideas? I will keep the CPU and mem now in that box :)
BOX#1: ATX-Case HEC 7106WW | ASUS P5A | AMD K6-2 @ 500MHZ | 128MB PC133| Voodoo3 2000 AGP | AWE64 GOLD | 8GB DOM | CDRW + DVD Drive | Win98
maw
Newbie
 
Posts: 28
Joined: 2013-4-08 @ 03:39
Location: Montreal / CA

Re: My Desktop Dos Box

Postby phosgene » 2018-2-24 @ 01:51

I like it, the gold heat sinks on the AWE64 Gold are a nice touch. :) Not sure what to do about the FMV sound issues you're having, maybe install the 9x DVD version, or update the Windows sound drivers?
User avatar
phosgene
Newbie
 
Posts: 48
Joined: 2017-1-28 @ 14:27
Location: Australia

Re: My Desktop Dos Box

Postby NostalgicAslinger » 2018-2-24 @ 10:05

maw wrote:Hmm I tested now a bit around and installed Wing Commander 4 + Win9x patch. The DOS version runs flawless. The Win9x exe makes some trouble. The sound in the video is cracked. So I thought maybe slow CPU issue and I switched to a K6-2 500 and upgraded the memory at the same time to 128MB. Same issue. Any ideas? I will keep the CPU and mem now in that box :)


I also have cracked sound with the 9x Version of WC4. The same AWE64 Gold, but a Intel Slot 1 System. So maybe it's a problem with the soundcard? I use the latest driver from philsomputerlab.

Or a problem with DirectX Acceleration? DirectX 9.0c is installed. Maybe interesting to test with this setting:
Attachments
98SE.gif
98SE.gif (33.17 KiB) Viewed 372 times
User avatar
NostalgicAslinger
Newbie
 
Posts: 13
Joined: 2018-2-22 @ 13:33
Location: Austria

Re: My Desktop Dos Box

Postby maw » 2018-2-24 @ 17:28

Will test later on tonight. I have the same problem also with Wing Commander Prophecy :depressed: There videos even jump
BOX#1: ATX-Case HEC 7106WW | ASUS P5A | AMD K6-2 @ 500MHZ | 128MB PC133| Voodoo3 2000 AGP | AWE64 GOLD | 8GB DOM | CDRW + DVD Drive | Win98
maw
Newbie
 
Posts: 28
Joined: 2013-4-08 @ 03:39
Location: Montreal / CA

Re: My Desktop Dos Box

Postby Shagittarius » 2018-2-24 @ 17:48

I remember this occurred even at the time for Prophecy. There is either a patch or a fix though, so fear not. Sorry I can't remember the details but I have recently run this game, and also ran it back near the time of release and it always had the video playback skipping issue. But it can be fixed.

Oh, it's just the sound acceleration, or apparently there is a patch, use at your own risk:

https://www.wcnews.com/wcpedia/Video_Skip_Patch
User avatar
Shagittarius
Member
 
Posts: 444
Joined: 2007-12-20 @ 06:49
Location: California, USA

Re: My Desktop Dos Box

Postby NostalgicAslinger » 2018-2-25 @ 09:16

Shagittarius wrote:I remember this occurred even at the time for Prophecy. There is either a patch or a fix though, so fear not. Sorry I can't remember the details but I have recently run this game, and also ran it back near the time of release and it always had the video playback skipping issue. But it can be fixed.

Oh, it's just the sound acceleration, or apparently there is a patch, use at your own risk:

https://www.wcnews.com/wcpedia/Video_Skip_Patch


But no patch for the CD Version of WC4 in Windows 9x. Reducing the sound acceleration should solve the problem.
User avatar
NostalgicAslinger
Newbie
 
Posts: 13
Joined: 2018-2-22 @ 13:33
Location: Austria

Re: My Desktop Dos Box

Postby maw » 2018-2-28 @ 03:31

Shagittarius wrote:https://www.wcnews.com/wcpedia/Video_Skip_Patch


Works like charm. Totally forgot about. Thanks

NostalgicAslinger wrote:Reducing the sound acceleration should solve the problem.


It makes it worst here. Videos doesn't skip just the sound is bad like when you play in dosbox and have the wrong settings or not enough cpu power.
BOX#1: ATX-Case HEC 7106WW | ASUS P5A | AMD K6-2 @ 500MHZ | 128MB PC133| Voodoo3 2000 AGP | AWE64 GOLD | 8GB DOM | CDRW + DVD Drive | Win98
maw
Newbie
 
Posts: 28
Joined: 2013-4-08 @ 03:39
Location: Montreal / CA


Return to System Specs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest