VOGONS


post up pics of your "computing area"

Topic actions

Reply 800 of 2234, by RacoonRider

User metadata
Rank Oldbie
Rank
Oldbie

clueless1, how do you manage to use keyboards so close to the edge of the desk? I find it very uncomfortable to work or play with no space for my elbows...

Reply 801 of 2234, by clueless1

User metadata
Rank l33t
Rank
l33t
RacoonRider wrote:

clueless1, how do you manage to use keyboards so close to the edge of the desk? I find it very uncomfortable to work or play with no space for my elbows...

I don't know...I've always just rested my wrists on the edge of the table, letting my elbows hang off. That's normal to me. 😀 Besides, I wouldn't have room on this desk to push the keyboard forward enough for my elbows to rest on the desktop. The keyboard would end up near the wall.

The more I learn, the more I realize how much I don't know.
OPL3 FM vs. Roland MT-32 vs. General MIDI DOS Game Comparison
Let's benchmark our systems with cache disabled
DOS PCI Graphics Card Benchmarks

Reply 802 of 2234, by RetroGamingNovice

User metadata
Rank Newbie
Rank
Newbie

It's a rather small space I got carved out, and the camera quality sucks as I'm just using the camera on a cheap Android tablet atm, but here's my little area with the laptop and the 433c on the same desk. Keyboard for the 433 is stored on the tower and put in my lap whenever I wanna mess with it.

Also, got three different generations of hardware in another pic, got the laptop, 433c, and dc5750 running all in the same pic. The 5750's connected to the TV for a monitor.

IMG_20160716_052647[1].jpg
Filename
IMG_20160716_052647[1].jpg
File size
515.77 KiB
Views
3411 views
File license
Fair use/fair dealing exception
IMG_20160716_052236[1].jpg
Filename
IMG_20160716_052236[1].jpg
File size
587.02 KiB
Views
3411 views
File license
Fair use/fair dealing exception
IMG_20160716_053229[1].jpg
Filename
IMG_20160716_053229[1].jpg
File size
599.33 KiB
Views
3411 views
File license
Fair use/fair dealing exception

And for an added bonus, here's a shot of the 433c being loaded up with ME, which it's currently running.

IMG_20160715_222114[1].jpg
Filename
IMG_20160715_222114[1].jpg
File size
634.58 KiB
Views
3411 views
File license
Fair use/fair dealing exception

PC hardware: Ryzen 5 4500, 32GB RAM, 1TB SN 570 Linux drive, 500GB 970 EVO Plus Windows drive, 2TB 970 EVO Plus games drive, 1TB 870 EVO extra storage drive, RX 6600 GPU, EndeavourOS/Win10 dual-boot

Reply 803 of 2234, by theelf

User metadata
Rank Oldbie
Rank
Oldbie

Here is my two rooms i use for computer stuff

Attachments

  • 085.jpg
    Filename
    085.jpg
    File size
    248.22 KiB
    Views
    3272 views
    File license
    Fair use/fair dealing exception
  • 080.jpg
    Filename
    080.jpg
    File size
    100.1 KiB
    Views
    3272 views
    File license
    Fair use/fair dealing exception
  • 072.jpg
    Filename
    072.jpg
    File size
    87.67 KiB
    Views
    3272 views
    File license
    Fair use/fair dealing exception
  • 070.jpg
    Filename
    070.jpg
    File size
    84.74 KiB
    Views
    3272 views
    File license
    Fair use/fair dealing exception
  • 071.jpg
    Filename
    071.jpg
    File size
    108.42 KiB
    Views
    3272 views
    File license
    Fair use/fair dealing exception

Reply 807 of 2234, by RetroGamingNovice

User metadata
Rank Newbie
Rank
Newbie

For a slight update to mine, I got rid of the old hardware, and started using my laptop for mostly everything, got Win7 x86 set up in a VM for playing 3.x, 9x, and earlier XP titles, plus DOSbox for DOS titles, and of course Win10 x64 for newer Win titles.

IMG_20160815_233904[1].jpg
Filename
IMG_20160815_233904[1].jpg
File size
372.71 KiB
Views
2943 views
File license
Fair use/fair dealing exception

For an added bonus, here's a screencap of the basic system info for both the 10 x64 host, and the 7 x86 VM.

2016-08-15 (4).png
Filename
2016-08-15 (4).png
File size
1.99 MiB
Views
2943 views
File license
Fair use/fair dealing exception

PC hardware: Ryzen 5 4500, 32GB RAM, 1TB SN 570 Linux drive, 500GB 970 EVO Plus Windows drive, 2TB 970 EVO Plus games drive, 1TB 870 EVO extra storage drive, RX 6600 GPU, EndeavourOS/Win10 dual-boot

Reply 809 of 2234, by Bullmecha

User metadata
Rank Member
Rank
Member

Nice setup Kanecvr, are all the display items still working? My GF would shoot me if I did that much of a setup in my house. Luckily I have it functional for me now, it's listed somewhere in this thread.

Just a guy with a bad tinkering habit.
i5 6600k Main Rig
too many to list old school rigs

Reply 810 of 2234, by kanecvr

User metadata
Rank Oldbie
Rank
Oldbie
Bullmecha wrote:

Nice setup Kanecvr, are all the display items still working? My GF would shoot me if I did that much of a setup in my house. Luckily I have it functional for me now, it's listed somewhere in this thread.

Thanks. The display cases are in my hobby room, so they don't really bother my GF 😜 Everything on display works - stuff that doesn't gets salvaged for parts then scrapped - unless it's something very rare.

Reply 811 of 2234, by TheAbandonwareGuy

User metadata
Rank Oldbie
Rank
Oldbie
kanecvr wrote:
Bullmecha wrote:

Nice setup Kanecvr, are all the display items still working? My GF would shoot me if I did that much of a setup in my house. Luckily I have it functional for me now, it's listed somewhere in this thread.

Thanks. The display cases are in my hobby room, so they don't really bother my GF 😜 Everything on display works - stuff that doesn't gets salvaged for parts then scrapped - unless it's something very rare.

I wish people would learn to repair circuitry instead of learn how to turn potentially repariable parts into there basic elements by scrapping.

Cyb3rst0rms Retro Hardware Warzone: https://discord.gg/jK8uvR4c
I used to own over 160 graphics card, I've since recovered from graphics card addiction

Reply 812 of 2234, by kanecvr

User metadata
Rank Oldbie
Rank
Oldbie
TheAbandonwareGuy wrote:
kanecvr wrote:
Bullmecha wrote:

Nice setup Kanecvr, are all the display items still working? My GF would shoot me if I did that much of a setup in my house. Luckily I have it functional for me now, it's listed somewhere in this thread.

Thanks. The display cases are in my hobby room, so they don't really bother my GF 😜 Everything on display works - stuff that doesn't gets salvaged for parts then scrapped - unless it's something very rare.

I wish people would learn to repair circuitry instead of learn how to turn potentially repariable parts into there basic elements by scrapping.

I do a lot of that. But there's parts you just can't fix. If the PCB traces or PCI / AGP goldfingers are damaged, most of the time I can't fix it - so I strip it of any usable passive components I might need (capacitors and such) and some of them of ram or ICs if they are worth the trouble. Others are fixable but are more trouble then it's worth -like a tnt2 m64 or geforce 4 mx.

Right now I'm working on fixing a voodoo 5 5500 - thread here: Need help reviving a V5 5500... and a Geforce 2 Titanium http://i.imgur.com/KiaMyWZm.jpg - these are both pretty rare and fixable since the Geforce 2 Ti is missing some (a lot actually - caps, resistors, diodes and some resistor networks) surface mount parts and once I find a 560 ohm and 220 ohm 0603 resistor network, the card should post. The V5 is another matter altogether. It has two damaged SDRAM chips - and they can only be replaced by identical chips. I can't order the chips new (can't find them anywhere) so I'll have to take them off another card - usually Geforce 2 MX cards have these 166Mhz SDRAM chips - so - a common geforce 2 mx gets salvaged for parts so that a rare voodoo 5 5500 can live on. Seems like a fair trade to me.

Did I mention both cards were rescued from a recycling center? They are missing bits because they were thrown in bins with other cards stacked on top and probably mixed around. In fact lots of the rarer cards in that display case are rescued from scrappers. Some needed repairs, others didn't. Everything except for the Asus ti4600 and the Leadtek GF 2 Ti work. The GF2 is repairable, but the ti4600 is not. The GPU is damaged. It came to me completely dead, I re-balled it (you have no idea how hard it is to get a BGA mesh for a geforce 4 ti) but it artifacts and freezes. It's cool enough to go in the display case, and it acts as a replacement for when I want to use the working Chaintech Ti4600.

Oh yeah - I updated my display cases. I moved the 939 / LGA775 and PCI-E stuff and replaced them with my ATi card collection and some PCI sound cards.

QT6NsYNh.jpg YAWnC3dh.jpg
OuFQKYBh.jpg
qNcwz8Qh.jpg

Reply 813 of 2234, by RetroGamingNovice

User metadata
Rank Newbie
Rank
Newbie

in the process of relocating mine, and I upgraded to a bigger second monitor, so now both screens are HD.

Photo of the area in progress.

IMG_20160911_020636[1].jpg
Filename
IMG_20160911_020636[1].jpg
File size
429.41 KiB
Views
2385 views
File license
Fair use/fair dealing exception

Screencap of the host and the Win7 VM.

2016-09-11.png
Filename
2016-09-11.png
File size
388.4 KiB
Views
2385 views
File license
Fair use/fair dealing exception

Area is now complete aside from cleanup of the floor to be done tomorrow, and I have Dolphin running on the TV in the second photo.

IMG_20160911_040323[1].jpg
Filename
IMG_20160911_040323[1].jpg
File size
533.28 KiB
Views
2376 views
File license
Fair use/fair dealing exception
IMG_20160911_040029[1].jpg
Filename
IMG_20160911_040029[1].jpg
File size
632.87 KiB
Views
2376 views
File license
Fair use/fair dealing exception

And finally, a shot of everything closed up to end this post.

IMG_20160911_041446[1].jpg
Filename
IMG_20160911_041446[1].jpg
File size
505.84 KiB
Views
2374 views
File license
Fair use/fair dealing exception

PC hardware: Ryzen 5 4500, 32GB RAM, 1TB SN 570 Linux drive, 500GB 970 EVO Plus Windows drive, 2TB 970 EVO Plus games drive, 1TB 870 EVO extra storage drive, RX 6600 GPU, EndeavourOS/Win10 dual-boot

Reply 815 of 2234, by einr

User metadata
Rank Member
Rank
Member

So yesterday I bought a couple of cheap IKEA desks and claimed a part of a mostly unused room in the house to make a temporary place to futz around with my old PC's:

computers1.jpg
Filename
computers1.jpg
File size
127.98 KiB
Views
2158 views
File comment
Overview
File license
Fair use/fair dealing exception
computers2.jpg
Filename
computers2.jpg
File size
119.1 KiB
Views
2158 views
File comment
My Samsung XT clone and Compaq Presario 486
File license
Fair use/fair dealing exception
computers3.jpg
Filename
computers3.jpg
File size
126.73 KiB
Views
2158 views
File comment
My pride and joy, the Brick DX4 system
File license
Fair use/fair dealing exception
computers4.jpg
Filename
computers4.jpg
File size
130.71 KiB
Views
2158 views
File comment
My IBM PC340. This is a Pentium 166 system. Note the missing bezel thing around the floppy drive; if anyone has a lead on a spare I'm all ears
File license
Fair use/fair dealing exception

It ain't much to look at I guess but now I can comfortably use all of these systems, previously they were scattered all over the house on the floor etc. 😀

Still don't have room for the Amiga and Commodore 8-bit stuff, though...

Reply 817 of 2234, by MMaximus

User metadata
Rank Oldbie
Rank
Oldbie

Great setup. I'd love to have a dedicated computer room 😀

The desks are probably the LINNMON / ADILS combination, I have one of them in glossy white, you can see a photo on the thread below. I think they work well and are very reasonable in price:
post up pics of your "computing area"

Here is the Ikea page:
http://www.ikea.com/fr/fr/catalog/products/S29932181/

Hard Disk Sounds

Reply 818 of 2234, by einr

User metadata
Rank Member
Rank
Member
MMaximus wrote:

Great setup. I'd love to have a dedicated computer room 😀

The desks are probably the LINNMON / ADILS combination, I have one of them in glossy white, you can see a photo on the thread below. I think they work well and are very reasonable in price:
post up pics of your "computing area"

Sharp eyes there, they are indeed LINNMON in very dark brown (almost black) with white ADILS legs. 😀

Probably the single cheapest way to get 3 m of desk space... But they're sturdy enough. I didn't want to spend a lot of money as this is a temporary setup anyway.