dune 2 mouse issue

Having problems with a specific game or application? Post your problems here!

dune 2 mouse issue

Postby Kronin72 » 2019-3-10 @ 16:50

Hello , i am having an issue with the mouse playing dune 2 the building of a dynasty. The mouse works but for some reason i can't select multiple units , there is no white rectangle when holding left mouse button
Kronin72
Newbie
 
Posts: 2
Joined: 2019-3-10 @ 16:40

Re: dune 2 mouse issue

Postby Qbix » 2019-3-10 @ 17:21

yep, dune 2 never had that.
Pretty amazing right ?
Water flows down the stream
How to ask questions the smart way!
User avatar
Qbix
DOSBox Author
 
Posts: 10838
Joined: 2002-11-27 @ 14:50
Location: Fryslan

Re: dune 2 mouse issue

Postby liqmat » 2019-3-10 @ 18:21

That's funny LOL. I once went back to Dune 2 many, many years later, much like this, and could not believe I dealt with its interface gleefully. It was so innovative for its time, but I almost can't play it now after being spoiled by so many newer RTS titles.
User avatar
liqmat
Oldbie
 
Posts: 1604
Joined: 2015-7-07 @ 21:59

Re: dune 2 mouse issue

Postby jaZz_KCS » 2019-3-10 @ 18:26

How could you forget that "Reporting." "Acknowledged." "Reporting." "Acknowledged." "Reporting." "Acknowledged." "Reporting." "Acknowledged."
... was an essential part of the game. That or you are visiting it for the first time.
User avatar
jaZz_KCS
Member
 
Posts: 388
Joined: 2017-8-10 @ 11:43

Re: dune 2 mouse issue

Postby Kronin72 » 2019-3-10 @ 19:13

lol i played the game back when it first came out hundreds of times, could have sworn you can create groups of units. oh well maybe it was some other game
Kronin72
Newbie
 
Posts: 2
Joined: 2019-3-10 @ 16:40

Re: dune 2 mouse issue

Postby Rawit » 2019-3-10 @ 20:42

Probably Dune 2000 you're thinking of.
User avatar
Rawit
Member
 
Posts: 293
Joined: 2015-4-17 @ 07:01

Re: dune 2 mouse issue

Postby CrossBow777 » 2019-3-11 @ 04:23

I think Dune: Battle for Arakkis on the Genesis/MD does allow the multi-unit selection. I might need to pop that back in and go through that again.
User avatar
CrossBow777
Member
 
Posts: 207
Joined: 2018-2-06 @ 03:30
Location: Ivory Tower, Fantasia - Tulsa, OK

Re: dune 2 mouse issue

Postby Roger Wilco » 2019-3-15 @ 13:48

This thread made me revisit both, Dune 2 and Dune 2000. I really love the graphics of Dune 2 and prefer it over Dune 2000, but having to select every single unit is a little too old school, for my taste. :cool:
It's not flawless, for example you can bomb the enemy base without a reaction of the CPU if you manage not to trigger one of the units in that base. But I have the feeling, Dune 2000 is much better than Dune 2, in that aspect. At least I remember exploiting that weakness a lot in Dune 2 and it didn't happen a single time now with Dune 2000.

A couple of days later I found myself in the last level with Harkonnen :blush:
Level 8 was incredibly hard, that hard in fact, that I thought it must be a bug 8-O
Anyways, a generous number of gun turrets fixed that bug. Just like in the old days. Lots of fun :-D
User avatar
Roger Wilco
Newbie
 
Posts: 52
Joined: 2016-6-03 @ 14:33

Re: dune 2 mouse issue

Postby MrFlibble » 2019-3-16 @ 17:15

CrossBow777 wrote:I think Dune: Battle for Arakkis on the Genesis/MD does allow the multi-unit selection

Nope, you can only order units to follow one another around, so if you have multiple units following one leader you can "kind of" move the entire group in one click.

This is actually in the PC version too, except that units drop the follow order as soon as the "leader" stops moving.
User avatar
MrFlibble
Member
 
Posts: 275
Joined: 2013-6-07 @ 19:56

Re: dune 2 mouse issue

Postby digger » 2019-3-16 @ 17:37

Selecting multiple units by dragging a rectangle over them was a feature that was introduced by Blizzard in Warcraft: Orcs & Humans, the first game in the Warcraft franchise. It was such an improvement in terms of playability, that Westwood quickly adopted it in their RTS games as well, starting with the original Command & Conquer. But Dune II pre-dates Warcraft.
User avatar
digger
Member
 
Posts: 198
Joined: 2010-2-12 @ 18:15
Location: Amsterdam, the Netherlands


Return to DOSBox Games/Apps

Who is online

Users browsing this forum: istellabot [Bot] and 2 guests