VOGONS


First post, by Twilight Adventures

User metadata
Rank Newbie
Rank
Newbie

Hi guys,

Im busy recording some Gravis Ultrasound music from publisher Infogrames for Youtube. DOS-games like "Tintin", "Spirou", "Asterix & Obelix", "Lucky Luke" etc. Not great games but they have have some really nice tracks. And from a technical stantpoint interesting because of their GUS-support.

Financially, a real card is not an option for me, so emulation is the only option now.

While recording, an annoying looping-bug appears in the music in some games. Listen here for the best example: https://www.youtube.com/watch?v=UJ8Q1tD9jqU

Am I doing something wrong? Can it be improved by adjusting the config-file? Tried a lot of settings myself, but don't really know what I'm looking for. Or could it be the game itself?

Technical info:

- I'm on Windows 10 64-bit.
- Dosbox-X 0.82.14 (I prefer this build because of the broader panning in its GUS-emulation)
- The GUS 4.11-set is used
- Config-file: see attachment.

Any help is appreciated! Thanks in advance!

Attachments

  • Filename
    dosbox.conf
    File size
    130.34 KiB
    Downloads
    24 downloads
    File license
    Fair use/fair dealing exception

Reply 1 of 1, by Twilight Adventures

User metadata
Rank Newbie
Rank
Newbie

Pity nobody has a solution for this. Let me know if you have! Thanks!

In the meantime, I uploaded the first Gravis Ultrasound recordings. It's from the game "Asterix & Obelix" for DOS. Some wonderful melodies, originally written by Alberto Gonzalez for SNES, and eventually converted to PC by EastPoint Software. Here's the link for those who are interested: https://www.youtube.com/watch?v=ZDiJJW5cbnM

Enjoy!