VOGONS


First post, by rolloLG

User metadata
Rank Newbie
Rank
Newbie

Is there a solution to bad tearing in Zool2 MSDOS in a window?
Already tried double buffer, Direct3D etc.

image.png

Gaming Laptop ASUS GL703GS (BIOS 310)
CPU i7-8750H (iGPU unavailable)
GTX 1070 8GB (non-Max-Q, vbios 86.04.7c.00.24, Samsung VRAM)
Windows 10 Pro 1903
Desktop res: 1080p (1920x1080)
Screen: 144Hz + g-sync AUO B173HAN03.2 [AUO329D]
Audio: Realtek HD Audio (ALC295 chipset)
Hard disks: NVMe Samsung, SSD Crucial
USB Blu-Ray 4K drive: Archgon Star MD-8102P-U3YC-UHDB (Pioneer BDR-UD04)

Reply 1 of 10, by Dominus

User metadata
Rank DOSBox Moderator
Rank
DOSBox Moderator

Please test with lock stock DOSBox or keep your questions in the Dosbox-x thread. Dosbox-x is already so far forked from lock stock Dosbox, that it makes no sense to ask in the general forum.

Windows 3.1x guide for DOSBox
60 seconds guide to DOSBox

Reply 3 of 10, by Dominus

User metadata
Rank DOSBox Moderator
Rank
DOSBox Moderator

Good, then that's sorted out 😉
Can you provide a picture of how it is supposed to look. I don't see the tearing

Windows 3.1x guide for DOSBox
60 seconds guide to DOSBox

Reply 7 of 10, by rolloLG

User metadata
Rank Newbie
Rank
Newbie
Qbix wrote:

try machine is vgaonly in the configuration file

What do you mean? My cfg: https://hastebin.com/afoqohinan.makefile
Zool2 is 1MB, and is easy to test: it always had this bad tearing when running at decent speed (cycles 12000, or it will play in slow-motion) on modern displays...