PCMark2002 Issues

Discussion about old PC hardware.

PCMark2002 Issues

Postby betacollector64 » 2019-4-13 @ 21:30

Hello VOGONS,

I have downloaded PCMark 2002 along with its Pro Pack from the FutureMark Legacy Benchmarks website. However, the application crashes when I run the video benchmarks. I am running Windows XP SP3 with hardware that is more than sufficient.
How do I fix this problem?
betacollector64
Newbie
 
Posts: 2
Joined: 2019-4-13 @ 21:25

Re: PCMark2002 Issues

Postby Errius » 2019-4-14 @ 04:09

There is apparently a bug that causes PCMark 2002 Pro to crash on the ASF test (no. 51) if Windows Media Player 9 or WM9 codecs are installed. I believe there is no workaround. Uninstall WMP9 or run the unregistered version of the program.
"I damn near killed an idiot who insisted on commenting in Klingon, but only on bits of inline assembler embedded in C ..."
User avatar
Errius
Oldbie
 
Posts: 1341
Joined: 2015-12-16 @ 19:16
Location: Lave Station

Re: PCMark2002 Issues

Postby betacollector64 » 2019-4-16 @ 01:19

How do I uninstall WMP9? Windows XP's "Add/or Remove Programs" only removes the shortcut, not the codec.
betacollector64
Newbie
 
Posts: 2
Joined: 2019-4-13 @ 21:25

Re: PCMark2002 Issues

Postby Errius » 2019-4-16 @ 01:39

I don't know. I remember rolling back to WMP 7.1 when I had this problem, but don't remember how I did it. It didn't work anyway, as PCMark 2002 Pro continued to crash. Next time I fresh install Windows XP I'm going to investigate this.

In the end I just ran the unregistered version. (You will have to manually delete the registration information in the registry.)
"I damn near killed an idiot who insisted on commenting in Klingon, but only on bits of inline assembler embedded in C ..."
User avatar
Errius
Oldbie
 
Posts: 1341
Joined: 2015-12-16 @ 19:16
Location: Lave Station


Return to General Old Hardware

Who is online

Users browsing this forum: amadeus777999, arncht, knowledge [bot], Scali, TheAbandonwareGuy, Tronix, vlask and 12 guests