VOGONS


First post, by Ultrax

User metadata
Rank Member
Rank
Member

Many people recommended that I get a PCMCIA CompactFlash adapter for my Toshiba Libretto 50CT. I did, and it worked!.... For a few minutes. I went to copy Duke Nukem onto it, and the activity light on my CF reader was solid, in my case meaning that no activity was occurring. I figured it was done, so I removed the card, and put it in my PCMCIA adapter. Windows detected it as usual, I opened it, and realized that Duke Nukem was incomplete. No big deal, I thought. Just go back to the modern machine and finish copying it. So I did, returned to the Libretto, and Windows didn't see the card. I went back to the modern machine and was greeted with a bunch of garbage characters and weird corrupted files on the CF card. I reformatted it as FAT and the Libretto still doesn't see it. The Libretto beeps when the PCMCIA card is inserted, which only happens when the CF card is present. But it just doesn't see it. However, my CF reader on a modern machine can read and write to it no problem. Is the adapter defective? Did the CF card give up the ghost at the worst possible time? All suggestions are appreciated.

Ultrax
__
Presario 425|DX2-50|8MB|SB V16S|D622/WFW3.11 😎
Deskpro XE 450|DX2-50|32 MB|NT4.0/95
SR2038X|Athlon 64 X2 3800|2G|GT710 WINXP
Dimension 4400|P4 NW 2 GHz|256M|R128U AGP|WINXP
HPMini311|N270|2G|9400M|WINXP
Libretto50CT|P75|16MB|YMF711|WIN95 😎

Reply 2 of 6, by Ultrax

User metadata
Rank Member
Rank
Member

Windows 95, adapter is a Transcend (so presumably of good quality) and the card is a 128 MB Dane-Elec

Ultrax
__
Presario 425|DX2-50|8MB|SB V16S|D622/WFW3.11 😎
Deskpro XE 450|DX2-50|32 MB|NT4.0/95
SR2038X|Athlon 64 X2 3800|2G|GT710 WINXP
Dimension 4400|P4 NW 2 GHz|256M|R128U AGP|WINXP
HPMini311|N270|2G|9400M|WINXP
Libretto50CT|P75|16MB|YMF711|WIN95 😎

Reply 3 of 6, by Ultrax

User metadata
Rank Member
Rank
Member

Oh, and 95 knows it's there because the PC Card settings menu shows an IDE controller, which is indeed what the card should show as. It also pops up in the system tray when the card is inserted. This would have to be some kind of formatting issue, right? I reformatted the card on the same system that initially formatted the card. It's worked before.

Ultrax
__
Presario 425|DX2-50|8MB|SB V16S|D622/WFW3.11 😎
Deskpro XE 450|DX2-50|32 MB|NT4.0/95
SR2038X|Athlon 64 X2 3800|2G|GT710 WINXP
Dimension 4400|P4 NW 2 GHz|256M|R128U AGP|WINXP
HPMini311|N270|2G|9400M|WINXP
Libretto50CT|P75|16MB|YMF711|WIN95 😎

Reply 5 of 6, by Ultrax

User metadata
Rank Member
Rank
Member

4.00.950 B. Formatting the card using my Windows XP battlestation which has a built in CF reader. It worked once, but now it seems that something has decided to not cooperate. Very strange.

Ultrax
__
Presario 425|DX2-50|8MB|SB V16S|D622/WFW3.11 😎
Deskpro XE 450|DX2-50|32 MB|NT4.0/95
SR2038X|Athlon 64 X2 3800|2G|GT710 WINXP
Dimension 4400|P4 NW 2 GHz|256M|R128U AGP|WINXP
HPMini311|N270|2G|9400M|WINXP
Libretto50CT|P75|16MB|YMF711|WIN95 😎

Reply 6 of 6, by Ultrax

User metadata
Rank Member
Rank
Member

Update: I borrowed an 8 gig CF card temporarily to verify that my adapter still worked. Windows 95 saw it and was able to read and write to it with no issue at all. I guess XP really screwed up my CF card to the point where only it will recognize it.

Ultrax
__
Presario 425|DX2-50|8MB|SB V16S|D622/WFW3.11 😎
Deskpro XE 450|DX2-50|32 MB|NT4.0/95
SR2038X|Athlon 64 X2 3800|2G|GT710 WINXP
Dimension 4400|P4 NW 2 GHz|256M|R128U AGP|WINXP
HPMini311|N270|2G|9400M|WINXP
Libretto50CT|P75|16MB|YMF711|WIN95 😎