dgVoodoo 1 announcement thread

General information and assistance with dgVoodoo.

Postby Glidos » 2003-9-14 @ 08:40

Oh yeh, you should set the version of the Glide2x.dll to stop Red Baron complaining about using an old version of Glide. Red Baron doesn't use the Glide call to find out the Glide version ti just looks at the dll's version. I think we set it to 2.43.
User avatar
Glidos
l33t
 
Posts: 3114
Joined: 2002-8-08 @ 02:55

Postby Dege » 2003-9-15 @ 14:12

Thank you very much for the tip! I discovered that RB gets the version through the version-api (and it needs at least 2.43) so I had to put a version resource into the dll, thank you again!
Still working on RB, unfortunately nowadays I can spend a very few time on dgVoodoo, mostly at the weekends, but I'will do my best. :)
Dege
Oldbie
 
Posts: 986
Joined: 2003-9-04 @ 11:06

Postby Dege » 2003-9-17 @ 10:32

Paul, I've downloaded the Hind demo. The problem is that it always crashes my Win98 (not the glide version). Under plain dos it works. I think maybe it is a soundcard problem, but cannot find any setup program. :( Maybe it conflitcs with my emulated soundblaster or something like that. Any idea?
Dege
Oldbie
 
Posts: 986
Joined: 2003-9-04 @ 11:06

Postby Glidos » 2003-9-18 @ 22:28

I don't know what to suggest. I just dug out my Hind CD, installed it under W98 in software mode, and it just worked.
User avatar
Glidos
l33t
 
Posts: 3114
Joined: 2002-8-08 @ 02:55

Postby Duffman » 2003-9-23 @ 13:03

Het Dege? how do u get blood to work, i tried but when i try to run blood i get this:
Attachments
error.jpg
error.jpg (115.57 KiB) Viewed 3105 times
gigabyte Z97X-UD5H-BK
I7-4790
GTX 970
32GB RAM @1600
2x 256GB samsung 950 SSDs
1x WD Black 1TB
1x Seagate 3TB
Duffman
Member
 
Posts: 154
Joined: 2002-12-05 @ 05:20

Postby Kaminari » 2003-9-23 @ 18:05

I think it's the color scheme of your desktop that makes it choke :D
User avatar
Kaminari
Oldbie
 
Posts: 768
Joined: 2002-12-06 @ 01:54

Postby Duffman » 2003-9-24 @ 08:53

Tried that, didnt work
gigabyte Z97X-UD5H-BK
I7-4790
GTX 970
32GB RAM @1600
2x 256GB samsung 950 SSDs
1x WD Black 1TB
1x Seagate 3TB
Duffman
Member
 
Posts: 154
Joined: 2002-12-05 @ 05:20

Postby Dege » 2003-9-24 @ 09:14

Hi Duffman!
Well, I'm confused about Blood a little bit. My first question: does it work with Glidos?
If not, I think you may use a wrong version of Blood. I downloaded the Blood Plasma Pak, patched it to v1.11 (as far as I remember) and applied the 3dfx patch to it. This should work.

An other idea: Blood may not find the proper Glide2x.ovl file. Copy it to the Blood's directory, and try it out.
Dege
Oldbie
 
Posts: 986
Joined: 2003-9-04 @ 11:06

Postby Duffman » 2003-9-24 @ 09:37

could you attach your 3dfx.exe, i wanna see if it works (it most likely wont, but it doesnt hurt to try)
or is the file too big?
gigabyte Z97X-UD5H-BK
I7-4790
GTX 970
32GB RAM @1600
2x 256GB samsung 950 SSDs
1x WD Black 1TB
1x Seagate 3TB
Duffman
Member
 
Posts: 154
Joined: 2002-12-05 @ 05:20

Postby Dege » 2003-9-24 @ 10:20

Maybe I could send it (1.5M), but the 3dfx patch modifies not only the exe file but some others too. So I think simply replacing the exe wouldn't be enough. Also, (I've looked it after) I found that Blood has various versions and I found e.g. the European version cannot be patched. My suggest to you is to look it after. Just type "blood 3dfx patch" in google, and you will find it. I'm afraid you must get the full Plasma Pak version (but I'm not sure).
Dege
Oldbie
 
Posts: 986
Joined: 2003-9-04 @ 11:06

Postby Duffman » 2003-9-24 @ 12:20

I got better result with this exe, i got up to the title screen but after that i get that same error again!
BTW, what settings are you useing on the wrapper for blood?
gigabyte Z97X-UD5H-BK
I7-4790
GTX 970
32GB RAM @1600
2x 256GB samsung 950 SSDs
1x WD Black 1TB
1x Seagate 3TB
Duffman
Member
 
Posts: 154
Joined: 2002-12-05 @ 05:20

Postby Duffman » 2003-9-24 @ 12:29

never mind I fixed that :)

Also if you have the time you could try making the triangles go in both directions like what you see in glidos

still I'm sticking to this wrapper, i get heaps more framerate with this one!
gigabyte Z97X-UD5H-BK
I7-4790
GTX 970
32GB RAM @1600
2x 256GB samsung 950 SSDs
1x WD Black 1TB
1x Seagate 3TB
Duffman
Member
 
Posts: 154
Joined: 2002-12-05 @ 05:20

Postby Dege » 2003-9-24 @ 18:50

Oh yes, closing up those triangles... but I haven't got much free time and my wrapper doesn't work with 99.9% of the glide games... I must work on those ones :D :D
Dege
Oldbie
 
Posts: 986
Joined: 2003-9-04 @ 11:06

Postby 3803 » 2003-9-25 @ 21:53

Very nice, too bad I don't have win98 anymore...Would it be hard to update it so that XP/2000 supports it?
Nice to hear it has a better framerate since extreme assault doesn't work very well with glidos for me...I like the tons of options as well

Hey, maybe you two could merge or something and make the best doswrapper ever:) Feel kinda sry for Paul really, but you handled it nicely though;)

Good luck with the wrappers, both of you:D
3803
Newbie
 
Posts: 39
Joined: 2003-4-19 @ 22:20

Postby Glidos » 2003-9-25 @ 22:22

3803 wrote:Feel kinda sry for Paul really, but you handled it nicely though;)


I always knew that someone who was very active at the time that DOS was just moving to Windows would be able to do this stuff really easily. I was just hoping that all such people would have big mortgages and not be able to warrant putting the time into such a project. :D
User avatar
Glidos
l33t
 
Posts: 3114
Joined: 2002-8-08 @ 02:55

Postby Dege » 2003-9-26 @ 10:17

I've been wanting to upgrade it to XP support and worked on it but I had some problems. I achieved to get TR1 to run under XP, however it all didn't behave as I expected. e.g. when I switched from full screen to the desktop, it remained at the same resolution, or when switched to a full screen dos box and back, then xp died. I don't know where the problem is (in the wrapper or video driver) but temporarily I am fed up with it :( (not to mention that I should buy a new computer to be able to use XP at home as well because I experimented with XP at my workplace :) )
Dege
Oldbie
 
Posts: 986
Joined: 2003-9-04 @ 11:06

Postby Dege » 2003-11-01 @ 11:38

dgVoodoo is downloadable from http://dege.fw.hu now.
I will update it with a new version soon, and after it, its developing is going to be suspended for about six months.
(New version will only show the actual state of developing, so nothing relevant news.)
Dege
Oldbie
 
Posts: 986
Joined: 2003-9-04 @ 11:06

Postby Glidos » 2003-11-01 @ 14:12

Hmm, back to your day time job, hey! I know the feeling.
User avatar
Glidos
l33t
 
Posts: 3114
Joined: 2002-8-08 @ 02:55

Postby Dege » 2003-11-01 @ 15:46

No, it's worse. I'm gonna be an enlisted man from November.
Dege
Oldbie
 
Posts: 986
Joined: 2003-9-04 @ 11:06

Postby Glidos » 2003-11-02 @ 09:08

Shit! I don't keep up with news. Is that because of a conflict somewhere, or is it something you all have to do for a period of your life. Either way that's scarey.
User avatar
Glidos
l33t
 
Posts: 3114
Joined: 2002-8-08 @ 02:55

PreviousNext

Return to dgVoodoo General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest