WIP versions

General information and assistance with dgVoodoo.

Re: WIP versions

Postby CoolGamer » 2018-6-02 @ 22:38

I wanted to test the 24bit resolution in Star Wars Episode I Racer, but that game does not start without fast video memory access on my computer. :) If dgVoodoo can not use fast video memory access with 24bit resolutions, I won't be able to run that game in 24bit resolution on my computer anyway. I will test it with 32bit, when you publish the new WIP.

In theory, should we see any visual difference between 16bit, 24bit or 32bit enumerated resolutions if we force them to the game via dgVoodoo? I am asking because as far as I know dgVoodoo always renders the DX11 output in 32bit.
CoolGamer
Member
 
Posts: 121
Joined: 2017-1-14 @ 17:22

Re: WIP versions

Postby Dege » 2018-6-03 @ 18:56

Ok, here are some fixings:

http://dege.fw.hu/temp/dgVoodooWIP47.zip
http://dege.fw.hu/temp/dgVoodooWIP47_dbg.zip

CoolGamer wrote:In theory, should we see any visual difference between 16bit, 24bit or 32bit enumerated resolutions if we force them to the game via dgVoodoo? I am asking because as far as I know dgVoodoo always renders the DX11 output in 32bit.

If you disable or change the default dithering method (32bit quality) then 16 bit makes sense. 32 bit is 24 in quality, it makes no sense in that respect.
Dege
Oldbie
 
Posts: 1191
Joined: 2003-9-04 @ 11:06

Re: WIP versions

Postby daniel_u » 2018-6-03 @ 21:12

Hi Dege,
Several wips have been released but this issue here still happens(been waiting patiently for some changes:D ).
With dgVoodoo the shadows in that spot dont show(where Sam is looking between doors). With the original card the shadows are there.
Image

Thank you.
User avatar
daniel_u
Member
 
Posts: 205
Joined: 2015-1-11 @ 12:19

Re: WIP versions : Colin McRae Rally

Postby batterymandark » 2018-6-04 @ 19:20

a youtuber was thinking of streaming Colin McRae Rally
so I tested it for him since he had problem.
However this is what I discover and did. I just copied my youtube comment since it contain the same information as i'm going to tell
but I will say 3 things make it weird :

Game.exe gives up trying to run Rally.exe
running Rally.exe manually in win98 mode, it uses almost 1 min to start
Rally.exe crashes after finishing a track.

After updating the game to 1.5 ---

1. poking around in the game registry , i only changed a value Hardware to "1", there is a value called Initialised , that turns into 1 , when the game has started up.

2. I also manage to run the game with the latest dgvoodoo 2.55.1wip47, and it runs at full native monitor resolution in 4:3, "in my case 1920x1440"

3. You need run rally.exe and set the compatibility to windows 98. and with XinputPlus with DirectInput emulation a.k.a non-xbox gamepad mode , i manage to separate acceleration and break to separate stick , since the game original, use accelerator and brake on same analoge stick. ~silly game :-P

4.However there is problems,.. after completing a track, the game gives up and close itself
batterymandark
Newbie
 
Posts: 28
Joined: 2013-9-14 @ 08:20

Re: WIP versions

Postby batterymandark » 2018-6-10 @ 12:16

i'v fixed it myself, but the games exe file needed to be tinker with
batterymandark
Newbie
 
Posts: 28
Joined: 2013-9-14 @ 08:20

Re: WIP versions

Postby lowenz » 2018-6-10 @ 17:29

ZellSF wrote:
lowenz wrote:Can anybody check MechCommander Gold on the lastest Win10 update?
With dgVooodoo2 the game can't even initialize (without it works).

Not even a log file created......

Besides insisting on running a window, it works fine for me. You need to disable mouse capture if you haven't. Also set desktop resolution to game resolution (because losing focus = crash and it only works windowed).
mcx.jpg

Up
Black window (correct dimensions!)@start -> silent crash

Without dgVoodoo2 it's working flawlessy
lowenz
Oldbie
 
Posts: 943
Joined: 2014-12-20 @ 01:30

Re: WIP versions

Postby ZellSF » 2018-6-12 @ 13:26

lowenz wrote:
ZellSF wrote:
lowenz wrote:Can anybody check MechCommander Gold on the lastest Win10 update?
With dgVooodoo2 the game can't even initialize (without it works).

Not even a log file created......

Besides insisting on running a window, it works fine for me. You need to disable mouse capture if you haven't. Also set desktop resolution to game resolution (because losing focus = crash and it only works windowed).
mcx.jpg

Up
Black window (correct dimensions!)@start -> silent crash

Without dgVoodoo2 it's working flawlessy

Well it does work flawlessly with dgVoodoo2 on the newest stable Windows 10 version (I'm on 1803 Build 17134.48). All I did to run it was copy mcx directory from CD to HDD, copy dgVoodoo2 files, run dgVoodooCpl.exe in the game directory and press ".\" to add a clean configuration to the game then set MCX.exe to run in 640x480 compatibility mode.

Maybe it needs you to do this?:
viewtopic.php?f=59&t=52976&p=569126&hilit=trustedinstaller#p569126
If that's not it I'm thinking it's going to be difficult to figure out what's wrong on your system specifically.
ZellSF
Oldbie
 
Posts: 1024
Joined: 2006-1-01 @ 18:19

Previous

Return to dgVoodoo General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest