problem with TA kingdoms

General information and assistance with dgVoodoo.

problem with TA kingdoms

Postby willow » 2017-10-31 @ 21:18

dgvoodoo 2 (I have tried wip37 and 2.54) is not detected with TA kingdoms.
In choose renderer, I gave only direct3d and software mmx.
willow
Newbie
 
Posts: 83
Joined: 2012-1-07 @ 22:37

Re: problem with TA kingdoms

Postby Dege » 2017-11-27 @ 11:23

Dege
Oldbie
 
Posts: 1000
Joined: 2003-9-04 @ 11:06

Re: problem with TA kingdoms

Postby willow » 2017-11-29 @ 21:58

Dege wrote:The same problem as

viewtopic.php?f=59&t=57160&p=630503#p630503.

I have tried and game detect dgvoodoo2
Looks like they changed values under HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{GUID}\InprocServer32 to absolute paths from Windows 8 onward. Creative ALchemy makes changes here for its dsound.dll to work. There are 3 references to ddraw.dll. And another 3 under HKEY_CLASSES_ROOT\WOW6432Node\CLSID. I just changed everything from %SystemRoot%\system32\ddraw.dll to ddraw.dll

The only catch is, you need to make changes under TrustedInstaller account. I used this plugin for Process Hacker to be able to launch regedit as TrustedInstaller.

PS: ddraw.dll was loaded by combase.dll. quartz.dll probably also loads it indirectly via CoCreateInstance call. The code I posted surely never loads quartz.dll, indirectly or not

But there are 3 problems
1) If I force resolution, graphics are very bad.
3) sound stutters in direct3d mode
2) If I use glide.dll or glode2.dll to use glide mode with dgvoodoo2, game doesn't detect dgvoodoo2 glide mode

With nglide it works well (game detect glide) and if I force resolution with nglide, graphics are good.
willow
Newbie
 
Posts: 83
Joined: 2012-1-07 @ 22:37


Return to dgVoodoo General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest