Dark forces 2 will not install

Getting old software/games running on older hardware.

Dark forces 2 will not install

Postby Jade Falcon » 2017-1-16 @ 07:09

When I start the installer for dark forces 2 on my 95 system I get an error.

The error is
Error Message 112 "Setup Is Unable to Decompress and Copy All the Program Files"


System specs
166mhz pent none mmx 1mb l2
64mb ram
1.2gb had with about 900mb free
On board pci cl video card
external cd drive via printer parallel port
Win95b

What I tried so far.
Check that c:windows\temp and c:temp were not missing. Both were not missing.
Checked that the hdd was not full. Was not about 900mb free.
Coppyes the install dir form the disk to the hdd. That alowed the installer to run. But it would not install the game right.


I'll try to copy the inter cd on to the hdd and report back.
In the meantime dose anyone have any tips or ideas?


Thanks.
Jade Falcon
BANNED
 
Posts: 3217
Joined: 2016-5-08 @ 19:23
Location: Nar Shaddaa.

Re: Dark forces 2 will not install

Postby akula65 » 2017-1-16 @ 11:32

It might pay to delete the contents of the two TEMP directories (C:\WINDOWS\TEMP and C:\TEMP) before attempting another installation.

Also, it is possible that your Disk 1 media is scratched or damaged. If you have another system available, try to install it on that system. If you get the same error, then that suggests a media problem.

It's also possible you have hard drive corruption, so a low-level scandisk for bad clusters might also be in order.
User avatar
akula65
Oldbie
 
Posts: 538
Joined: 2004-9-28 @ 01:29
Location: North Carolina

Re: Dark forces 2 will not install

Postby Jade Falcon » 2017-1-16 @ 16:19

Disk is ok. Tried removing temp folders, did not help. Running scanndisk now

Ran scann disk, nothing fixed, still were I began
Jade Falcon
BANNED
 
Posts: 3217
Joined: 2016-5-08 @ 19:23
Location: Nar Shaddaa.

Re: Dark forces 2 will not install

Postby Azarien » 2017-1-16 @ 18:57

But it would not install the game right.


What does it mean "not right"?
Does it install but doesn't work, asking for CD?

Open Registry Editor (regedit.exe), go to HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\lucasarts entertainment company\jediknight\1.0 and set the following values pointing to your CD-ROM drive (F: in my case):

Code: Select all
Analyze Path   REG_SZ   F:\INSTALL\SysCheck.exe
CD Path        REG_SZ   F:
Source Dir     REG_SZ   F:\
Source Path    REG_SZ   F:


(I used the minimal install, if that matters)
Azarien
Oldbie
 
Posts: 613
Joined: 2015-5-14 @ 07:14

Re: Dark forces 2 will not install

Postby Jade Falcon » 2017-1-16 @ 19:12

Doesn't copy everything over.
I manually installed the game, but it's bugging me about DX now. I'll get it working, just need to get dx sorted now.
Jade Falcon
BANNED
 
Posts: 3217
Joined: 2016-5-08 @ 19:23
Location: Nar Shaddaa.

Re: Dark forces 2 will not install

Postby leileilol » 2017-1-16 @ 20:39

That's by design. All cutscenes are played off the discs. All music are redbook tracks.
by the way, DOSBox is not for running Windows 9x
User avatar
leileilol
l33t++
 
Posts: 9809
Joined: 2006-12-16 @ 18:03

Re: Dark forces 2 will not install

Postby Jade Falcon » 2017-1-17 @ 00:27

leileilol wrote:That's by design. All cutscenes are played off the discs. All music are redbook tracks.

I guise the game is only cut screens and red book tracks :dead:

would only install the exe and a few other files. it would skip the rest then bitch about missing files
Jade Falcon
BANNED
 
Posts: 3217
Joined: 2016-5-08 @ 19:23
Location: Nar Shaddaa.

Re: Dark forces 2 will not install

Postby Azarien » 2017-1-18 @ 09:23

Stop worrying about files, because it's normal for a game from this period not to copy all the files, only the necessary ones. The question is: does the game run?
Azarien
Oldbie
 
Posts: 613
Joined: 2015-5-14 @ 07:14

Re: Dark forces 2 will not install

Postby Jade Falcon » 2017-1-18 @ 16:03

Azarien wrote:Stop worrying about files, because it's normal for a game from this period not to copy all the files, only the necessary ones. The question is: does the game run?

No, bitches about missing file and will not run. Like I said I manually installed the game and it now works.
Jade Falcon
BANNED
 
Posts: 3217
Joined: 2016-5-08 @ 19:23
Location: Nar Shaddaa.


Return to Software

Who is online

Users browsing this forum: mbbrutman and 2 guests