VOGONS


MDK 2 doesn´t start

Topic actions

Reply 20 of 26, by khyypio

User metadata
Rank Member
Rank
Member

Alright, I´ve made my peace with not ever getting my copy of MDK2 working on my retro machine, so be it. However, I did found a way to fix the notorious "Could not load OpenGL sub system" error message for id Tech 3 games.
- I re-installed the games, didn´t work
- I re-installed DirectX 8, didn´t work
- I re-installed the GPU drivers, didn´t work
- I re-installed the core files from Unofficial Service Pack 3.64, WORKED!

So if anyone else has been struggling with the same problem, at least now you how fix that frustrating error caused by MDK 2. Thanks everyone!

IMG_20200515_125435.jpg
Filename
IMG_20200515_125435.jpg
File size
103.09 KiB
Views
135 views
File license
Fair use/fair dealing exception

Reply 21 of 26, by Garrett W

User metadata
Rank Member
Rank
Member

I have never seen MDK2 cause an issue like this on any of my setups throughout the years and I have played and benchmarked this particular game countless times on way too many configurations. It could very well be the unofficial Service Pack that has caused you headaches.

Reply 22 of 26, by khyypio

User metadata
Rank Member
Rank
Member
Garrett W wrote on 2020-05-15, 10:19:

I have never seen MDK2 cause an issue like this on any of my setups throughout the years and I have played and benchmarked this particular game countless times on way too many configurations. It could very well be the unofficial Service Pack that has caused you headaches.

That´s very possible. I´ll test it some day without USP and let you guys know if it did the trick.

Reply 24 of 26, by texterted

User metadata
Rank Member
Rank
Member

Intrigued by our Finnish friends original problem. I've been trying to get MDK2 to run on my 98SE machine, on and off, for months without success. Every time I swapped bits out, which is pretty regularly (hee hee), I'd have another go.

Just for a laugh, I tried it tonight on my XP gamer. It bloody well worked, straight away with no complaints and everything maxed out!

Just thought I'd mention it.... 😁

Cheers

Ted

98se:- Asus A8v Dlx. A-64 3000+, 512 mb ddr, nVidia 4400Ti, SB Live.
XP Pro:- Asus P5 Q SE Plus, C2D E8400, 4 Gig DDR2, Radeon HD4870, SB Audigy 2ZS.
Windows Home Server v1 :- Gigabyte GA-EP43, c2D E8400, Bunch of SATA HDD's.

Reply 25 of 26, by khyypio

User metadata
Rank Member
Rank
Member
texterted wrote on 2020-09-30, 00:42:

Intrigued by our Finnish friends original problem. I've been trying to get MDK2 to run on my 98SE machine, on and off, for months without success. Every time I swapped bits out, which is pretty regularly (hee hee), I'd have another go.

Just for a laugh, I tried it tonight on my XP gamer. It bloody well worked, straight away with no complaints and everything maxed out!

Just thought I'd mention it.... 😁

Does your Win98 rig have the unofficial service pack? If so, it may just very well cause this issue. I´m wondering what it is in USP that upsets MDK 2 and why hasn´t this issue occured with any other game?

Reply 26 of 26, by texterted

User metadata
Rank Member
Rank
Member

I can't remember if this build has it installed, could well be. It's due a reinstall anyway, so I'll try the game again when I do it.

Cheers

Ted

98se:- Asus A8v Dlx. A-64 3000+, 512 mb ddr, nVidia 4400Ti, SB Live.
XP Pro:- Asus P5 Q SE Plus, C2D E8400, 4 Gig DDR2, Radeon HD4870, SB Audigy 2ZS.
Windows Home Server v1 :- Gigabyte GA-EP43, c2D E8400, Bunch of SATA HDD's.