VOGONS


First post, by Almoststew1990

User metadata
Rank Oldbie
Rank
Oldbie

I'm trying to play Midtown Madness but I get graphical glitches. They look like this (excuse the weird GIF.. not sure what I was expecting by asking a 800Mhz Slot 1 to record video footage of itself!)

rkn1F55.gif

It does it on the following graphics card (I've been benchmarking so tried it out on each)
GeForce 3 ti 200
MX 440SE 64bit 64Mb
MX4400 128bit 64Mb
FX5200
FX5500
FX 5900XT

Across drivers 28.x 45.x 56.x
On a SIS 645 based Pentium 4 and a VIA Slot 1 system
On fresh installs and messy installs of Windows 98
On DX 8.2, 8.1 and 7.0a

Does anyone know how to fix it?

Ryzen 3700X | 16GB 3600MHz RAM | Nvidia GeForce 1070ti | 1Tb NVME SSD | Windows 10
Athlon 3200+ @ 3800+ (Venice) | Some Ram | Nvidia GeForce GTX645 / 7950GT
Slot 1 896MHz | 384Mb 112MHz RAM | Nvidia GeForce 3 ti200 | AWE32

Reply 1 of 4, by pentiumspeed

User metadata
Rank Oldbie
Rank
Oldbie

Looks like a pedestrian (walking person) is the source of glitch and could be corrupt game installer, get another copy of this game again?

Cheers,

Last edited by Stiletto on 2020-08-11, 01:29. Edited 1 time in total.

Great Northern aka Canada.

Reply 2 of 4, by Warlord

User metadata
Rank Oldbie
Rank
Oldbie

issue maybe is that the game require a very old driver like Detonator 6.xx or 7.xx and your cards are too new to run those drivers. Yo maybe able to mod 7.76 cdrivers to work the the geforce 3
http://www.helpjet.net/Fs-79832962-83974762-31553302.html
Open the file "NVAGP.INF"

Look for [Mfg] and add this

[Mfg]
%NVIDIA&DEV_0200.DeviceDesc% = NV20,, PCI\VEN_10DE&DEV_0200
%NVIDIA&DEV_0201.DeviceDesc% = NV20,, PCI\VEN_10DE&DEV_0201
%NVIDIA&DEV_0202.DeviceDesc% = NV20,, PCI\VEN_10DE&DEV_0202

Look for [Strings] and add this

[Strings]
NVIDIA&DEV_0200.DeviceDesc="NVIDIA GeForce3"
NVIDIA&DEV_0201.DeviceDesc="NVIDIA GeForce3 Ti 200"
NVIDIA&DEV_0202.DeviceDesc="NVIDIA GeForce3 Ti 500"

The plain GeForce3 should be in there already.

Try that very old driver and see if it work with the game on that card. Its the only card you have that can run it. Also try just running DX 7. not 8.

Report back here with your findings.

Reply 3 of 4, by pixel_workbench

User metadata
Rank Newbie
Rank
Newbie

The glitches exists with all Geforce cards, even with the oldest drivers I can find. Those distorted polygons come from pedestrians. If you disable pedestrians, the glitches go away, but then you're not playing it "the way it's meant to be played."

The alternative is to use a non-Geforce card. Like an AMD/Ati, 3dfx, Matrox, or a TNT Nvidia.

My Youtube Channel
P2 400 unlocked / Asus P3B-F / Voodoo3 3k / MX300 + YMF718

Reply 4 of 4, by Benedikt

User metadata
Rank Member
Rank
Member
pentiumspeed wrote on 2020-07-19, 18:23:

Looks like a pedenion (walking person) is the source of glitch and could be corrupt game installer, get another copy of this game again?

Cheers,

Can't you switch them off in Modtown Madness?
IIRC, you can switch off almost everything and have to town all to yourself.
I can't remember that well, because it's been over a decade since I last played the game.