VOGONS


Sound Blaster 16 Clones

Topic actions

Reply 220 of 224, by Thomas_GER

User metadata
Rank Newbie
Rank
Newbie

I own a MA5ASOUND now and I am pretty pleased with that card.
It's ALS100 (Non+) based, has high dma support, wb header and a working IDE interface. But something is quite weird: after post it get's the usual i5 d1 and h5 by the pnp bios and sometimes also I9 for the mpu device. Mostly wenn an IDE drive is connected but only after a cold boot. The IDE drive works flawlessly. CD drive for example is recognised by the BIOS allthough it is a pnp card. Does anyone know something about this strange behaviour?
P.s.: the Soundblaster resources are always assigned by bios

Reply 222 of 224, by Thomas_GER

User metadata
Rank Newbie
Rank
Newbie

That's indeed funny. I did not know that by now.
But here is a pic of mine:

IMG_20190323_201805-1040x780.jpg
Filename
IMG_20190323_201805-1040x780.jpg
File size
235.63 KiB
Views
726 views
File license
Fair use/fair dealing exception

What I forgot: I don't think the card is damaged, more that it's chip or BIOS specific because I have a second one by another manufacturer wich has the same behaviour.

Reply 223 of 224, by Joseph_Joestar

User metadata
Rank Newbie
Rank
Newbie

I recently got my hands on two SB clone cards: an Opti 82c930 and an Avance Logic ALS100. They work great, except when a game loads a full motion video sequence (FMV) from a CD. While the movies play, I get sound stutter on both cards, regardless of IRQ/DMA configuration and other driver settings.

For reference, I'm running pure DOS 6.22 on an Abit KT7A (KT133 chipset) with an Athlon XP 1500+. The only way to to get rid of this stutter seems to be to downclock my CPU to 500 MHz (5x100). The weird thing is, this stutter only appears on my ISA cards. My SB128 PCI and Yamaha YMF724 cards don't exhibit this behavior.

Anyone know what's going on here?

Your next line is...

Reply 224 of 224, by appiah4

User metadata
Rank l33t
Rank
l33t

I too have some MA5ASOUND cards. As far as I know the cards are not all just straight up MA5ASOUND..

For example, this ALS007 card is actually an MA5ASOUND 007:

ASound-MA5-ASOUND-007.jpg

This ALS100+ card however is MA5ASOUND GOLD

ASound-MA5-ASOUND-Gold.jpg

I've also previously owned and MA5ASOUND OPL3 that had a YMF71x chipset (I forgot which) that I traded away, possibly to keropi.

A500:Rev6|+512K|ACA500+|C1084S
i386:Am386SX25|4M|GD5402|ES688
i486:U5S33|8M|GD5428|YMF719
i586:P133|32M|T64V+/MX2|V1|CT3980/32M
i686:K6-2/500|128M|Rage|V2/SLI|CT4520/32M
S370:P3-1200|384M|GF4-4200|MX300
S754:A3700+|2G|X800XTPE|SB0350