Heads Up: Roland Sound Canvas VA VSTi Plugin!

Discussion about old sound cards, MIDI devices and sound related accessories.

Re: Heads Up: Roland Sound Canvas VA VSTi Plugin!

Postby MAN-biker » 2017-6-30 @ 16:22

So, there is no REAL differences with official 1.0.3?
Games' collection 1983-2017. Nickname MAN-biker is registered!
Black Sect Remake (AGS) - Russian version
Lands of Lore: The Throne of Chaos [CD] - Russian version
Warcraft Adventures: Lord of the Clans - Full walkthrough
User avatar
MAN-biker
Newbie
 
Posts: 21
Joined: 2003-8-01 @ 02:50
Location: Russia

Re: Heads Up: Roland Sound Canvas VA VSTi Plugin!

Postby citrixscu » 2017-6-30 @ 21:32

Latest on Roland US site is 1.06. Web says 1.05 but dll version is actually 1.06. Not sure what 1.06 brought or what 1.07 brings.
User avatar
citrixscu
Newbie
 
Posts: 25
Joined: 2013-9-18 @ 05:37

Re: Heads Up: Roland Sound Canvas VA VSTi Plugin!

Postby KainXVIII » 2017-6-30 @ 22:57

1.10 is released, 64-bit only, i guess.
User avatar
KainXVIII
Member
 
Posts: 249
Joined: 2015-5-20 @ 15:04
Location: Yaroslavl

Re: Heads Up: Roland Sound Canvas VA VSTi Plugin!

Postby citrixscu » 2017-7-01 @ 00:04

Official or from other channels?
User avatar
citrixscu
Newbie
 
Posts: 25
Joined: 2013-9-18 @ 05:37

Re: Heads Up: Roland Sound Canvas VA VSTi Plugin!

Postby kode54 » 2017-7-01 @ 01:53

Apparently they're only updating the Cloud version now. The Trial downloads are still 1.0.3. Because they can't get any greedier than local software as a service.
User avatar
kode54
Member
 
Posts: 199
Joined: 2003-6-15 @ 05:32

Re: Heads Up: Roland Sound Canvas VA VSTi Plugin!

Postby citrixscu » 2017-7-01 @ 02:18

Interesting. So I pay $125 up front for something to support Roland, as I've been waiting for this since my SCB-55 broke in like 1997. Then I pay another 19.95 per month since standalone versions are lagged. Sweet!
User avatar
citrixscu
Newbie
 
Posts: 25
Joined: 2013-9-18 @ 05:37

Re: Heads Up: Roland Sound Canvas VA VSTi Plugin!

Postby KainXVIII » 2017-7-01 @ 08:50

citrixscu wrote:Official or from other channels?

Yes, its cloud version that updated (from other channels :roll: )
User avatar
KainXVIII
Member
 
Posts: 249
Joined: 2015-5-20 @ 15:04
Location: Yaroslavl

Re: Heads Up: Roland Sound Canvas VA VSTi Plugin!

Postby citrixscu » 2017-7-01 @ 15:03

Ah well. I don't trust the source of the other channels. I'll try writing Roland support but I feel I know what the answer will be. I suppose 1.06 is fine for the minimal DOS gaming I do. Definitely not worth paying again for another version.
User avatar
citrixscu
Newbie
 
Posts: 25
Joined: 2013-9-18 @ 05:37

Re: Heads Up: Roland Sound Canvas VA VSTi Plugin!

Postby KainXVIII » 2017-7-01 @ 16:41

M&M World of Xeen now works with right instruments for sound effects, i think..
User avatar
KainXVIII
Member
 
Posts: 249
Joined: 2015-5-20 @ 15:04
Location: Yaroslavl

Re: Heads Up: Roland Sound Canvas VA VSTi Plugin!

Postby citrixscu » 2017-7-01 @ 17:42

KainXVIII wrote:M&M World of Xeen now works with right instruments for sound effects, i think..


Really? Can you elaborate on that a bit? WOX is one of my all time favorites and I play it frequently. I've been using SC VA with Falcosoft Midiplayer4 to enable CTF. Is it possible to test whether the 1.06 version of SC VA is playing correctly with WOX? Cheers.
User avatar
citrixscu
Newbie
 
Posts: 25
Joined: 2013-9-18 @ 05:37

Re: Heads Up: Roland Sound Canvas VA VSTi Plugin!

Postby James-F » 2017-7-01 @ 17:54

Capital tone fallback has NOT been fixed and will never be, because it's not part of the hardware.
And no, SC-55 drum velocity has not been fixed either.
User avatar
James-F
Oldbie
 
Posts: 1428
Joined: 2015-11-30 @ 04:10

Re: Heads Up: Roland Sound Canvas VA VSTi Plugin!

Postby KainXVIII » 2017-7-01 @ 18:15

citrixscu wrote:
KainXVIII wrote:M&M World of Xeen now works with right instruments for sound effects, i think..


Really? Can you elaborate on that a bit? WOX is one of my all time favorites and I play it frequently. I've been using SC VA with Falcosoft Midiplayer4 to enable CTF. Is it possible to test whether the 1.06 version of SC VA is playing correctly with WOX? Cheers.

So its capital tone fallback fix this issue? I also enabled this fix in FCMP (frankly don't know what IS CTF :blush: )
But i can record some gameplay from Swords of Xeen with RSC 1.10 for example, if you want.
User avatar
KainXVIII
Member
 
Posts: 249
Joined: 2015-5-20 @ 15:04
Location: Yaroslavl

Re: Heads Up: Roland Sound Canvas VA VSTi Plugin!

Postby citrixscu » 2017-7-01 @ 23:05

@James-F are you running with v1.10 on Roland Cloud? If so, do you know if there are any diffences from the latest standalone version?
User avatar
citrixscu
Newbie
 
Posts: 25
Joined: 2013-9-18 @ 05:37

Re: Heads Up: Roland Sound Canvas VA VSTi Plugin!

Postby Roland User » 2017-7-02 @ 10:54

James-F
Yes , this cracked version ) but working without install and workin on Windows XP )
Roland User
Member
 
Posts: 169
Joined: 2016-3-27 @ 13:39

Re: Heads Up: Roland Sound Canvas VA VSTi Plugin!

Postby MAN-biker » 2017-7-02 @ 12:42

Roland User wrote:James-F
Yes , this cracked version ) but working without install and workin on Windows XP )

Working in XP?!
All versions of SCVA I have tested DONT work in WinXP (no sounds).

James-F wrote:Capital tone fallback has NOT been fixed and will never be, because it's not part of the hardware.
And no, SC-55 drum velocity has not been fixed either.

What about old Edirol VSC (5 mb vsc.dll)? I have tested it again yesterday and seems it sounds like SC-55 (cymbals at DOOM E1M1 from 9th sec.).
Games' collection 1983-2017. Nickname MAN-biker is registered!
Black Sect Remake (AGS) - Russian version
Lands of Lore: The Throne of Chaos [CD] - Russian version
Warcraft Adventures: Lord of the Clans - Full walkthrough
User avatar
MAN-biker
Newbie
 
Posts: 21
Joined: 2003-8-01 @ 02:50
Location: Russia

Re: Heads Up: Roland Sound Canvas VA VSTi Plugin!

Postby Falcosoft » 2017-7-02 @ 14:18

Working in XP?!
All versions of SCVA I have tested DONT work in WinXP (no sounds).

All legitimate versions of SC-VA work in XP but only in trial mode. So the 10 min/session restriction is active, but the 14 day limit is not (most likely because of the activation component's incompatibility).
Edit:
SC-VA under XP:
https://youtu.be/Z9T_BdqT60A
Edit 2:
You should not install it under XP, just use the '...\Roland\Sound Canvas VA' folder's content of your legitimate copy.
User avatar
Falcosoft
Oldbie
 
Posts: 556
Joined: 2016-5-21 @ 13:46
Location: Pécs, Hungary

Re: Heads Up: Roland Sound Canvas VA VSTi Plugin!

Postby Roland User » 2017-7-02 @ 14:57

Falcosoft
In version 1.0.6 and above damaged sccore.dll if rewrite this file use old file of SCVA 1.0.3 - all worked )
Please , share the normal version of the file sccore.dll of version 1.0.6 and above. This file - sound bank )
Roland User
Member
 
Posts: 169
Joined: 2016-3-27 @ 13:39

Re: Heads Up: Roland Sound Canvas VA VSTi Plugin!

Postby Roland User » 2017-7-02 @ 15:17

For example if use this banks in any version - sounds not played : https://yadi.sk/d/ZTYEaeQW3KgBJs
Roland User
Member
 
Posts: 169
Joined: 2016-3-27 @ 13:39

Re: Heads Up: Roland Sound Canvas VA VSTi Plugin!

Postby Falcosoft » 2017-7-02 @ 15:21

I do not understand why and what I should share.
On Roland's website the non-cloud downloadable version is still v1.0.3.
It could be deceptive that the installer's version is 1.1.0.0, but the content is still the old version 1.0.3.
https://static.roland.com/assets/media/ ... _trial.zip
User avatar
Falcosoft
Oldbie
 
Posts: 556
Joined: 2016-5-21 @ 13:46
Location: Pécs, Hungary

Re: Heads Up: Roland Sound Canvas VA VSTi Plugin!

Postby Roland User » 2017-7-02 @ 15:28

Falcosoft
I said this to all , not only for you )
Problem in sound bank file in SCVA new version ) why ? This I do not known )
And you showed on 1.0.3 version )
Roland User
Member
 
Posts: 169
Joined: 2016-3-27 @ 13:39

PreviousNext

Return to Sound

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests