Quick question about the Roland RA-50

Discussion about old sound cards, MIDI devices and sound related accessories.

Quick question about the Roland RA-50

Postby Nighthawk71 » 2017-11-21 @ 15:32

Hello all,

Next month I'm planning on getting into the Roland MT-32 scene. I've seen here last night that the Roland RA-50 does have MT-32 compatibility with a somewhat minor issue (lacks the all notes off function), when I saw this, I checked eBay and saw that there was a listing on eBay for close to $100, so I decided to grab it.

My question is, which MT-32 hardware does it use? I tried googling it but couldn't find any leads as to whether it uses the old or new MT-32 hardware.
Nighthawk71
Newbie
 
Posts: 2
Joined: 2017-11-21 @ 14:44

Re: Quick question about the Roland RA-50

Postby jesolo » 2017-11-21 @ 18:38

You can refer to this post in the thread about Roland MT-32 compatible modules and further information on the RA-50: https://www.vogons.org/viewtopic.php?f= ... 09#p559789.
There are also links to two other threads that discuss the RA-50.
You can use SoftMPU to overcome the "all notes off" problem with your MT-32 compatible games.
User avatar
jesolo
Oldbie
 
Posts: 1426
Joined: 2014-6-24 @ 19:04
Location: South Africa

Re: Quick question about the Roland RA-50

Postby Nighthawk71 » 2017-11-22 @ 04:41

Thank you for the response. And yeah, I should've asked this question in that thread, but was afraid of necro'ing the thread since the last posts were made in January of this year.

Also, I recently found out about SoftMPU fixing the RA-50's lack of all notes off in software. That's why I'm planning on getting the HardMPU once I'm ready to build/get a Win98SE machine.
Nighthawk71
Newbie
 
Posts: 2
Joined: 2017-11-21 @ 14:44


Return to Sound

Who is online

Users browsing this forum: buckeye, keropi and 1 guest