VGA Capture Thread

Discussion about old graphics cards, monitors and video related things.

Re: VGA Capture Thread

Postby NightSprinter » 2017-9-01 @ 18:23

Yeah, it seems to be missing some chips on the 60l/SC512N1-DVI/L. I wonder if those chips might be how that card handles it? Sadly, that one guy on YouTube never responded.
NightSprinter
Member
 
Posts: 100
Joined: 2006-12-03 @ 04:59

Re: VGA Capture Thread

Postby SquallStrife » 2017-9-02 @ 20:29

Found some cheap Startech VGA2HDMIPros http://www.ebay.com.au/itm/122551716003
VogonsDrivers.com | Link | News Thread
[retro swim] | Link | Release Thread
Twice-weekly silliness on Twitch!! http://www.twitch.tv/SquallStrifeAU (9:30PM Fri+Sat AEST)
User avatar
SquallStrife
l33t
 
Posts: 2809
Joined: 2010-2-06 @ 15:18
Location: Drowning in consoles

Re: VGA Capture Thread

Postby Elia1995 » 2017-9-04 @ 00:46

I can't find any of those that ship outside USA, guys
that would be very useful if supports 320x200 resolutions and is compatible with my AverMedia Live Gamer HD Lite
Currently assembled vintage computers I own: 11

Most important ones:
A "modded" Olivetti M4 434 S (currently broken).
An Epson El Plus 386DX running MS-DOS 6.22 (currently broken).
Celeron Coppermine 1.10GHz on an M754LMRTP motherboard
User avatar
Elia1995
Oldbie
 
Posts: 644
Joined: 2016-4-21 @ 12:45
Location: Italy

Re: VGA Capture Thread

Postby SquallStrife » 2017-9-04 @ 05:28

Elia1995 wrote:I can't find any of those that ship outside USA, guys
that would be very useful if supports 320x200 resolutions and is compatible with my AverMedia Live Gamer HD Lite


The link I gave ships worldwide (certainly shipped to me here in Australia).

VGA2HDMIPRO + AverMedia GameBroadcasterHD was the recommended combination earlier in this thread.

The Live Gamer HD Lite should be fine, the VGA2HDMIPRO can scale to a fixed output res IIRC.
VogonsDrivers.com | Link | News Thread
[retro swim] | Link | Release Thread
Twice-weekly silliness on Twitch!! http://www.twitch.tv/SquallStrifeAU (9:30PM Fri+Sat AEST)
User avatar
SquallStrife
l33t
 
Posts: 2809
Joined: 2010-2-06 @ 15:18
Location: Drowning in consoles

Re: VGA Capture Thread

Postby vvbee » 2017-9-06 @ 18:43

Newest version of the visionrgb capture utility, whoever was asking for a dl in pm. As before, this is available for a limited time.
Works on my visionrgb-pro2, should support the pro1/2, e1/2, and some other older datapath cards, but you have no guarantees.

http://personal.inet.fi/muoti/eimuoti/vcs51.zip
Image
User avatar
vvbee
Member
 
Posts: 476
Joined: 2017-2-06 @ 17:56

Re: VGA Capture Thread

Postby ShaiWa » 2017-9-11 @ 17:00

Hi vvbee, can you post that file again?
Got a pro1 and the utility supplied with that card is very limited.
User avatar
ShaiWa
Newbie
 
Posts: 21
Joined: 2005-3-22 @ 11:45
Location: The Netherlands

Re: VGA Capture Thread

Postby vvbee » 2017-9-18 @ 02:51

User avatar
vvbee
Member
 
Posts: 476
Joined: 2017-2-06 @ 17:56

Re: VGA Capture Thread

Postby SquallStrife » 2017-9-20 @ 07:13

Can confirm, the "ConvergeAV" labelled VGA2HDMIPRO boxes I linked earlier are the genuine article.

What a top little unit! Thanks for the recommendation and testing, Phil!
VogonsDrivers.com | Link | News Thread
[retro swim] | Link | Release Thread
Twice-weekly silliness on Twitch!! http://www.twitch.tv/SquallStrifeAU (9:30PM Fri+Sat AEST)
User avatar
SquallStrife
l33t
 
Posts: 2809
Joined: 2010-2-06 @ 15:18
Location: Drowning in consoles

Re: VGA Capture Thread

Postby ShaiWa » 2017-9-26 @ 21:48

vvbee wrote:Newest version there
http://personal.inet.fi/muoti/eimuoti/vcs53.zip

Someone able to share this file also?
Keep getting vcs53.zip is not found on the server :(
User avatar
ShaiWa
Newbie
 
Posts: 21
Joined: 2005-3-22 @ 11:45
Location: The Netherlands

Re: VGA Capture Thread

Postby Stiletto » 2017-9-26 @ 22:01

vvbee wrote:As before, this is available for a limited time.


Why not attach it to the post here?
"I see a little silhouette-o of a man, Scaramouche, Scaramouche, will you
do the Fandango!" - Queen

Stiletto
User avatar
Stiletto
l33t
 
Posts: 4106
Joined: 2002-7-01 @ 21:57

Re: VGA Capture Thread

Postby vvbee » 2017-9-28 @ 02:37

The file's up for now. It's ten megs out of the server's 20 mb quota and not a very popular download. Not a fan of using 3rd party servers.

Seen some remaining bugs in this version of the program. The function keys should be shortcuts for forcing the input resolution, but apart from f1 they force the output resolution instead. No biggie. The output image filtering is of lower quality if you have to force the input resolution, so it's best if you don't need to. Can be annoying if the capture card doesn't automatically switch between 720x400 and 640x400 in dos, which mine doesn't, and depending on the video card, the capture card sometimes hands out the wrong resolution in general.
User avatar
vvbee
Member
 
Posts: 476
Joined: 2017-2-06 @ 17:56

Re: VGA Capture Thread

Postby vvbee » 2017-9-28 @ 03:42

Went in and fixed those bugs, so the file's that one: http://personal.inet.fi/muoti/eimuoti/vcs54.zip
User avatar
vvbee
Member
 
Posts: 476
Joined: 2017-2-06 @ 17:56

Re: VGA Capture Thread

Postby appiah4 » 2017-9-28 @ 05:27

vvbee wrote:Went in and fixed those bugs, so the file's that one: http://personal.inet.fi/muoti/eimuoti/vcs54.zip


Grabbed a copy in case I need it later. I don't mean to be ungrateful but it was possibly the slowest download I've had since Win3.1 Trumpet Winsock days :cool:
1989:A500|+512K|ACA500+|C1084S
1992:HIPPO-VL+|DX2-66|8M|GD5428|CT2290
1995:PCI597-1|P133|32M|Trio64|V1|CT3980/2M|S2
1998:S1573S|K6-2/400|64M|RagePro|V2/SLI|CT4500/32M
2001:GA-6OXT|PIII-1200|512M|GF3Ti200|MX300
2004:K8V-D|3200+|2G|X1950P|SB0350
User avatar
appiah4
l33t
 
Posts: 2271
Joined: 2017-2-19 @ 07:36

Re: VGA Capture Thread

Postby vvbee » 2017-9-28 @ 07:02

It comes in at the full 6 mb/s here, but then again it's my isp's server so maybe they're cheaping out with outside connections.
User avatar
vvbee
Member
 
Posts: 476
Joined: 2017-2-06 @ 17:56

Re: VGA Capture Thread

Postby Tree Wyrm » 2017-9-28 @ 14:54

Got it for VisionRGB-E1S. Card is detected and there's input, so far no problems. Brightness/contrast seem a little different from default setting in RGBEasy. Going to run through various odd mode games.
User avatar
Tree Wyrm
Newbie
 
Posts: 35
Joined: 2006-2-16 @ 22:41

Re: VGA Capture Thread

Postby vvbee » 2017-9-28 @ 17:23

The brightness/contrast and color balance options should be interchangeable between datapath's own viewer and vcs, since they just request the capture card to set those parameters to the given values. There's no gui menu in vcs for these though so you'd edit the .vcp file.
User avatar
vvbee
Member
 
Posts: 476
Joined: 2017-2-06 @ 17:56

Re: VGA Capture Thread

Postby ShaiWa » 2017-9-28 @ 22:01

appiah4 wrote:
vvbee wrote:Went in and fixed those bugs, so the file's that one: http://personal.inet.fi/muoti/eimuoti/vcs54.zip


Grabbed a copy in case I need it later. I don't mean to be ungrateful but it was possibly the slowest download I've had since Win3.1 Trumpet Winsock days :cool:

A few second here :)
Got it, thx vvbee
Hope to try it out this weekend.
User avatar
ShaiWa
Newbie
 
Posts: 21
Joined: 2005-3-22 @ 11:45
Location: The Netherlands

Re: VGA Capture Thread

Postby Stiletto » 2017-10-11 @ 22:58

Attached it here as a mirror, I don't understand what the problem is with hosting this utility.

Will delete later if it turns out to be a problem. Just trying to help.

[EDIT] Deleted attachment.
Last edited by Stiletto on 2017-10-12 @ 15:46, edited 1 time in total.
Reason: Deleted attachment.
"I see a little silhouette-o of a man, Scaramouche, Scaramouche, will you
do the Fandango!" - Queen

Stiletto
User avatar
Stiletto
l33t
 
Posts: 4106
Joined: 2002-7-01 @ 21:57

Re: VGA Capture Thread

Postby vvbee » 2017-10-12 @ 03:50

It's off the cuff beta software the rights of mine to which I've decided not to sign away unnecessarily. It wouldn't be in line with that decision to upload it onto a 3rd party host whose terms of service I don't know.
User avatar
vvbee
Member
 
Posts: 476
Joined: 2017-2-06 @ 17:56

Re: VGA Capture Thread

Postby Tree Wyrm » 2017-10-12 @ 12:30

@vvbee Yep, modified .vcp to default brightness/contrast values from rgbeasy. I have another question, perhaps you might know. There's VisionRGB configuration utility which provides some basic EDID editing, and I wonder if it's possible to modify it in such way not to tell preferred resolution to display adapter, I'd like to prevent graphics card from attempting to scale image by itself and try to force it to output original image. But frankly I don't know whether it can be done via EDID at all, just a theory. Another approach I think would be modifying graphics card BIOS to disable built-in scaler, but I reckon it would still output at preferred resolution with image centered and having black bars around.
User avatar
Tree Wyrm
Newbie
 
Posts: 35
Joined: 2006-2-16 @ 22:41

PreviousNext

Return to Video

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests