S3 AGP Cards (and possibly others) Too Bright

Discussion about old graphics cards, monitors and video related things.

Re: S3 AGP Cards (and possibly others) Too Bright

Postby appiah4 » 2018-7-11 @ 06:34

Apologies for resurrecting this thread but I had a question. I have this Virge/DX card which outputs normal black levels but has severed memory lanes so puts garbage characters on empty parts of the screen:

Image

And I have this working Virge/DX card that has blindingly bright grey blacks:

Image

If I transplant the BIOS chip from the former to the latter, would it fix the brightness issue?
1989:A500|+512K|ACA500+|C1084S
1992:HIPPO-VL+|DX2-66|8M|GD5428|CT2290|S2
1995:PCI597-1|P133|32M|Trio64|V1|CT3980/2M
1998:S1573S|K6-2/400|64M|RagePro|V2/SLI|CT4500/32M
2001:GA-6OXT|PIII-1200|512M|GF3Ti200|MX300
2004:K8V-D|3700+|2G|X1950P|SB0350
User avatar
appiah4
l33t
 
Posts: 2710
Joined: 2017-2-19 @ 07:36

Re: S3 AGP Cards (and possibly others) Too Bright

Postby MERCURY127 » 2018-7-11 @ 07:57

i think, yes.
MERCURY127
Member
 
Posts: 110
Joined: 2017-2-19 @ 16:38
Location: Russia

Re: S3 AGP Cards (and possibly others) Too Bright

Postby appiah4 » 2018-7-11 @ 08:48

MERCURY127 wrote:i think, yes.


Nice, I will certainly try this.
1989:A500|+512K|ACA500+|C1084S
1992:HIPPO-VL+|DX2-66|8M|GD5428|CT2290|S2
1995:PCI597-1|P133|32M|Trio64|V1|CT3980/2M
1998:S1573S|K6-2/400|64M|RagePro|V2/SLI|CT4500/32M
2001:GA-6OXT|PIII-1200|512M|GF3Ti200|MX300
2004:K8V-D|3700+|2G|X1950P|SB0350
User avatar
appiah4
l33t
 
Posts: 2710
Joined: 2017-2-19 @ 07:36

Re: S3 AGP Cards (and possibly others) Too Bright

Postby keropi » 2018-7-11 @ 10:03

yeah 99% it will work just fine
User avatar
keropi
l33t++
 
Posts: 6698
Joined: 2003-9-08 @ 06:45
Location: Greece

Re: S3 AGP Cards (and possibly others) Too Bright

Postby feipoa » 2018-7-11 @ 10:37

Chances are good. I've swapped BIOSes on Trio and Virge cards before.
User avatar
feipoa
l33t++
 
Posts: 5705
Joined: 2011-3-07 @ 13:54
Location: Canada

Re: S3 AGP Cards (and possibly others) Too Bright

Postby appiah4 » 2018-7-11 @ 20:43

Yes, it worked. Thanks guys, I now have one fully functional Virge/DX with deep blacks. :cool:
1989:A500|+512K|ACA500+|C1084S
1992:HIPPO-VL+|DX2-66|8M|GD5428|CT2290|S2
1995:PCI597-1|P133|32M|Trio64|V1|CT3980/2M
1998:S1573S|K6-2/400|64M|RagePro|V2/SLI|CT4500/32M
2001:GA-6OXT|PIII-1200|512M|GF3Ti200|MX300
2004:K8V-D|3700+|2G|X1950P|SB0350
User avatar
appiah4
l33t
 
Posts: 2710
Joined: 2017-2-19 @ 07:36

Re: S3 AGP Cards (and possibly others) Too Bright

Postby marxveix » 2018-10-22 @ 15:18

Hi,

Maybe silly question for someone, but please help.

I have powercolor - s3 virge gx2 brightness issue, what value i should but to debug?
o 3c4 08
o 3c5 06
o 3c4 1a
i 3c5

From debug i output result i get 1a and 06 does not work 0x20 - 0x1a = 0x6, same brightness if i but 06 to Off.scr and execute Run.bat.

Thank you,
Marko
marxveix
Newbie
 
Posts: 4
Joined: 2018-3-05 @ 21:46

Re: S3 AGP Cards (and possibly others) Too Bright

Postby wbc » 2018-12-13 @ 15:50

marxveix wrote:I have powercolor - s3 virge gx2 brightness issue, what value i should but to debug?

S3 ViRGE/GX2 seems to behave more like Trio3D hadrware, so try this method :)
--wbcbz7
wbc
Member
 
Posts: 132
Joined: 2015-3-14 @ 14:51
Location: Russia \ Omsk

Re: S3 AGP Cards (and possibly others) Too Bright

Postby doaks80 » 2019-1-11 @ 08:31

lvader wrote:
appiah4 wrote:Apologies for this thread necromancy but I seem to have gotten no answers in another thread I made about this matter.. I am trying to use S3BRIGHT on a DOS 6.22 PC, but I get incorrect MS-DOS version errors when I do so. Is this utility not written for MS-DOS?


Make sure you have setver loaded


Did anyone figure out how to run debug.exe udner 6.22? I also get incorrect DOS version, I have setver loaded.
doaks80
Member
 
Posts: 138
Joined: 2018-11-16 @ 21:22

Previous

Return to Video

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests