S3 AGP Cards (and possibly others) Too Bright

Discussion about old graphics cards, monitors and video related things.

Re: S3 AGP Cards (and possibly others) Too Bright

Postby appiah4 » 2018-7-11 @ 06:34

Apologies for resurrecting this thread but I had a question. I have this Virge/DX card which outputs normal black levels but has severed memory lanes so puts garbage characters on empty parts of the screen:

Image

And I have this working Virge/DX card that has blindingly bright grey blacks:

Image

If I transplant the BIOS chip from the former to the latter, would it fix the brightness issue?
A500:+512K|ACA500+|C1084S
i386:Am386SX-25|4M|TVGA9000B|Gold-16
i486:U5SX-33|8M|GD5428|CT2290/S2
i586:P133|32M|S3T64+/MX2|V1|CT3980/32M
i686:K6-2/400|64M|V2/SLI|CT4500/32M
S370:P3-1200|384M|GF4Ti4200|MX300
S754:A3700+|2G|X1950PRO|SB0350
User avatar
appiah4
l33t
 
Posts: 3587
Joined: 2017-2-19 @ 07:36

Re: S3 AGP Cards (and possibly others) Too Bright

Postby MERCURY127 » 2018-7-11 @ 07:57

i think, yes.
MERCURY127
Member
 
Posts: 110
Joined: 2017-2-19 @ 16:38
Location: Russia

Re: S3 AGP Cards (and possibly others) Too Bright

Postby appiah4 » 2018-7-11 @ 08:48

MERCURY127 wrote:i think, yes.


Nice, I will certainly try this.
A500:+512K|ACA500+|C1084S
i386:Am386SX-25|4M|TVGA9000B|Gold-16
i486:U5SX-33|8M|GD5428|CT2290/S2
i586:P133|32M|S3T64+/MX2|V1|CT3980/32M
i686:K6-2/400|64M|V2/SLI|CT4500/32M
S370:P3-1200|384M|GF4Ti4200|MX300
S754:A3700+|2G|X1950PRO|SB0350
User avatar
appiah4
l33t
 
Posts: 3587
Joined: 2017-2-19 @ 07:36

Re: S3 AGP Cards (and possibly others) Too Bright

Postby keropi » 2018-7-11 @ 10:03

yeah 99% it will work just fine
User avatar
keropi
l33t++
 
Posts: 7076
Joined: 2003-9-08 @ 06:45
Location: Greece

Re: S3 AGP Cards (and possibly others) Too Bright

Postby feipoa » 2018-7-11 @ 10:37

Chances are good. I've swapped BIOSes on Trio and Virge cards before.
User avatar
feipoa
l33t++
 
Posts: 6167
Joined: 2011-3-07 @ 13:54
Location: Canada

Re: S3 AGP Cards (and possibly others) Too Bright

Postby appiah4 » 2018-7-11 @ 20:43

Yes, it worked. Thanks guys, I now have one fully functional Virge/DX with deep blacks. :cool:
A500:+512K|ACA500+|C1084S
i386:Am386SX-25|4M|TVGA9000B|Gold-16
i486:U5SX-33|8M|GD5428|CT2290/S2
i586:P133|32M|S3T64+/MX2|V1|CT3980/32M
i686:K6-2/400|64M|V2/SLI|CT4500/32M
S370:P3-1200|384M|GF4Ti4200|MX300
S754:A3700+|2G|X1950PRO|SB0350
User avatar
appiah4
l33t
 
Posts: 3587
Joined: 2017-2-19 @ 07:36

Re: S3 AGP Cards (and possibly others) Too Bright

Postby marxveix » 2018-10-22 @ 15:18

Hi,

Maybe silly question for someone, but please help.

I have powercolor - s3 virge gx2 brightness issue, what value i should but to debug?
o 3c4 08
o 3c5 06
o 3c4 1a
i 3c5

From debug i output result i get 1a and 06 does not work 0x20 - 0x1a = 0x6, same brightness if i but 06 to Off.scr and execute Run.bat.

Thank you,
Marko
marxveix
Newbie
 
Posts: 4
Joined: 2018-3-05 @ 21:46

Re: S3 AGP Cards (and possibly others) Too Bright

Postby wbc » 2018-12-13 @ 15:50

marxveix wrote:I have powercolor - s3 virge gx2 brightness issue, what value i should but to debug?

S3 ViRGE/GX2 seems to behave more like Trio3D hadrware, so try this method :)
--wbcbz7
wbc
Member
 
Posts: 132
Joined: 2015-3-14 @ 14:51
Location: Russia \ Omsk

Re: S3 AGP Cards (and possibly others) Too Bright

Postby doaks80 » 2019-1-11 @ 08:31

lvader wrote:
appiah4 wrote:Apologies for this thread necromancy but I seem to have gotten no answers in another thread I made about this matter.. I am trying to use S3BRIGHT on a DOS 6.22 PC, but I get incorrect MS-DOS version errors when I do so. Is this utility not written for MS-DOS?


Make sure you have setver loaded


Did anyone figure out how to run debug.exe udner 6.22? I also get incorrect DOS version, I have setver loaded.
k6-3+ 400 / s3 virge DX+voodoo1 / awe32(32mb)
via c3 866 / s3 savage4+voodoo2 sli / audigy1+awe64(8mb)
athlon xp 3200+ / voodoo5 5500 / diamond mx300
pentium4 3400 / geforce fx5950U / audigy2 ZS
core2duo E8500 / radeon HD5850 / x-fi titanium
doaks80
Member
 
Posts: 285
Joined: 2018-11-16 @ 21:22

Re: S3 AGP Cards (and possibly others) Too Bright

Postby Maxx1234 » 2019-2-24 @ 18:54

doaks80 wrote:
lvader wrote:
appiah4 wrote:Apologies for this thread necromancy but I seem to have gotten no answers in another thread I made about this matter.. I am trying to use S3BRIGHT on a DOS 6.22 PC, but I get incorrect MS-DOS version errors when I do so. Is this utility not written for MS-DOS?


Make sure you have setver loaded


Did anyone figure out how to run debug.exe udner 6.22? I also get incorrect DOS version, I have setver loaded.


Get the DEBUG utility form the MS-DOS 6.22 disks and put it in the same folder with S3BRIGHT, replacing the existing one - this should do the trick.
User avatar
Maxx1234
Newbie
 
Posts: 6
Joined: 2004-3-16 @ 01:58
Location: Greece

Re: S3 AGP Cards (and possibly others) Too Bright

Postby kolderman » 2019-6-13 @ 18:58

Help! I run the debug.exe with the instructions:

o 3c4 08
o 3c5 06
o 3c4 1a
i 3c5

But the output value i get is 1F. When I take away 0x20 it is a minus number obviously. What should I do?

Ed:
Wow, I followed these instructions instead and it worked! Wonderful!

o 3c4 08
o 3c5 06
o 3c4 27
i 3c5
<at this step subtract 08h from given value>
o 3c5 <resulting_value>
q
kolderman
Newbie
 
Posts: 32
Joined: 2019-5-12 @ 04:22

Previous

Return to Video

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest