VOGONS


First post, by Richie31

User metadata
Rank Newbie
Rank
Newbie

Hi. Ive recently got hold of a canopus voodoo 1 and im having trouble getting it working. Ive got it with a pentium II 333 and a s3 trio64.

I have all the latest drivers but selecting glide or the voodoo card crashes the game or runs but not displaying textures correctly.
Is the card broke or is it another issue? Thanks guys.

20170612_000017.jpg
Filename
20170612_000017.jpg
File size
792.79 KiB
Views
390 views
File license
Fair use/fair dealing exception
20170612_110040.jpg
Filename
20170612_110040.jpg
File size
1.12 MiB
Views
390 views
File license
Fair use/fair dealing exception
20170615_165922.jpg
Filename
20170615_165922.jpg
File size
1023.45 KiB
Views
390 views
File license
Fair use/fair dealing exception
20170613_181610.jpg
Filename
20170613_181610.jpg
File size
851.39 KiB
Views
390 views
File license
Fair use/fair dealing exception

Reply 3 of 7, by The Serpent Rider

User metadata
Rank l33t
Rank
l33t
Richie31 wrote:

Is the card broke or is it another issue? Thanks guys.

Your card is broken, it's TMU memory failure. You can try to underclock it though.

I must be some kind of standard: the anonymous gangbanger of the 21st century.

Reply 4 of 7, by F2bnp

User metadata
Rank l33t
Rank
l33t

Don't be so quick to say it's broken. I remember having a similar issue and it was fixed with tweaking the BIOS and using a slightly older driver, if memory serves me well. I remember getting corruption on Dark Omen and it was resolved after that.

Could also be motherboard acting weird with the Voodoo1? Remember, Voodoo 1 are somewhat finnicky, AFAIK anything above PII 400MHz will make them behave oddly, crash etc. Are you using a motherboard with the 440BX chipset or maybe a Via chipset?

Reply 5 of 7, by Richie31

User metadata
Rank Newbie
Rank
Newbie
F2bnp wrote:

Don't be so quick to say it's broken. I remember having a similar issue and it was fixed with tweaking the BIOS and using a slightly older driver, if memory serves me well. I remember getting corruption on Dark Omen and it was resolved after that.

Could also be motherboard acting weird with the Voodoo1? Remember, Voodoo 1 are somewhat finnicky, AFAIK anything above PII 400MHz will make them behave oddly, crash etc. Are you using a motherboard with the 440BX chipset or maybe a Via chipset?

Asus p2b, intel 440bx yes. Will try an older driver.