Jumper settings for STB Trident 9000 ?

Discussion about old graphics cards, monitors and video related things.

Jumper settings for STB Trident 9000 ?

Postby Intel486dx33 » 2019-4-15 @ 08:45

I have this STB trident 9000 ISA graphics card that won’t work.
When I power on the computer I get 4 quick beeps and no video.
I tried the card in all the ISA slots thinking it might be a resource conflict but
It would not work in any ISA slot. ( 6 total slots )
All I had connected was this one video card and the keyboard.
All my other ISA video cards worked fine.
Just this one gave me problems.

I do not have a manual fo this card.
There are some jumpers on this card but I do not know how to set them.
Anyone know how to setup these jumper correctly ?
Attachments
2A41C17E-1ADB-4004-A254-312AE1BD0C98.jpeg
E313A039-2D43-4611-99BD-3CD3C170855C.jpeg
User avatar
Intel486dx33
Oldbie
 
Posts: 1690
Joined: 2018-5-17 @ 01:17
Location: U.S.A.

Re: Jumper settings for STB Trident 9000 ?

Postby canthearu » 2019-4-15 @ 11:40

If I were a betting man, and looking at my card.

I'd say Jumpers 2,3,4 switch between 16 and 8 bit mode, and J1 at the top might change the display mode between interlaced and non-interlaced for high resolutions.
canthearu
Oldbie
 
Posts: 607
Joined: 2018-5-26 @ 01:00

Re: Jumper settings for STB Trident 9000 ?

Postby Intel486dx33 » 2019-4-15 @ 13:34

Okay, like I said I get 4 quick beeps on power on ( long, short, short, short beeps ).
Here is the error code from PC Diagnostic reader.
Attachments
E9587A99-2C26-4A0B-B791-B9C4B8DC00D0.jpeg
User avatar
Intel486dx33
Oldbie
 
Posts: 1690
Joined: 2018-5-17 @ 01:17
Location: U.S.A.

Re: Jumper settings for STB Trident 9000 ?

Postby root42 » 2019-4-15 @ 13:48

Going by this list:

http://www.elstonsystems.com/dl/manual_postcard_32.pdf

You are getting 61 as your error code (previous code: 60). This means, and I quote, depending on your BIOS:

  • AMI (61)Display memory verification over. About to go for DMA #1 base register test.
  • AST (61)RAM test.
  • Award (61)Try to turn on level 2 cache. Set the boot up speed according to setup setting.
    Last chance for chipset initialization. Last chance for power management
    initialization. Show the system configuration table.
  • Compaq (61)Enter protected mode.
  • Chips & Tech (61)Video

I would guess that you either have AMI or Award, since those are the most common BIOS's. If Award, it might be some problem with level 2 cache, it seems. If AMI it might still be a video problem, I guess? However the "Display memory verification over" hints at the VGA memory being ok...?
Soldering, retro game reviews and more on YouTube and Bonus videos
80386DX@25 MHz, 8 MiB RAM, Tseng ET4000 1 MiB, Jazz16, PC MIDI Card + SC55MkII + MT32, XT CF Lite, OSSC 1.6
User avatar
root42
Oldbie
 
Posts: 1075
Joined: 2018-1-27 @ 13:23

Re: Jumper settings for STB Trident 9000 ?

Postby root42 » 2019-4-15 @ 13:53

Also this should be your card: https://stason.org/TULARC/pc/graphics-c ... H-512.html

STB-SYSTEMS-INC-XVGA-MACH-512-1.png
STB-SYSTEMS-INC-XVGA-MACH-512-1.png (1.65 KiB) Viewed 117 times


Screenshot from 2019-04-15 15-52-56.png
Soldering, retro game reviews and more on YouTube and Bonus videos
80386DX@25 MHz, 8 MiB RAM, Tseng ET4000 1 MiB, Jazz16, PC MIDI Card + SC55MkII + MT32, XT CF Lite, OSSC 1.6
User avatar
root42
Oldbie
 
Posts: 1075
Joined: 2018-1-27 @ 13:23

Re: Jumper settings for STB Trident 9000 ?

Postby Intel486dx33 » 2019-4-15 @ 14:58

Okay, I am going to label this video card “Not working / questionable ”.
I tried the correct settings but I get a conflict with my Gigabyte 486 motherboard.
All my other ISA video cards work fine with this motherboard.
Maybe it is just not compatible with this motherboard.
I will try in other motherboards.

Thanks for your help.
User avatar
Intel486dx33
Oldbie
 
Posts: 1690
Joined: 2018-5-17 @ 01:17
Location: U.S.A.

Re: Jumper settings for STB Trident 9000 ?

Postby retardware » 2019-4-15 @ 15:40

Maybe retry with the both expansion RAM chips pulled from the card.
Sometimes bad RAM or bad socket contacts occur.
retardware
Oldbie
 
Posts: 612
Joined: 2019-1-30 @ 02:00

Re: Jumper settings for STB Trident 9000 ?

Postby Intel486dx33 » 2019-4-15 @ 15:45

I’ll give it a try.

Update:
No that did not help.
I think this video card just is not compatible with this motherboard.
I may work, but right now it is having resource conflict with the current VLB motherboard.
User avatar
Intel486dx33
Oldbie
 
Posts: 1690
Joined: 2018-5-17 @ 01:17
Location: U.S.A.


Return to Video

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests