WARNING: Currently impossible to change default midi device in Win8

Getting old Windows games working.

Re: WARNING: Currently impossible to change default midi device in Win8

Postby bjwil1991 » 2018-4-12 @ 20:06

Microsoft logic: "If it is broke, don't fix it." And Microsoft's version of the Roland GS/GM (SC-55 or equivalent) is crappy, which is why I rather use a real GM/GS/XG module than Microsoft's version that has no reverb and missing other things as well.
C64, WheelWriter 10 Series II QuietWriter 8, Pack-Mate 28 Plus, K6-2/300, Pavilion N3350, iMac G3 & G4, Socket 370, 2x Inspiron 600m, Athlon 64, Dimension 4550 & E510, ThinkPad R40, Presario C700, ASUS X54C, Raspberry Pi B+, 2B-3B+, Custom FX-6300
User avatar
bjwil1991
Oldbie
 
Posts: 1572
Joined: 2013-8-14 @ 03:10
Location: SE Michigan, USA

Re: WARNING: Currently impossible to change default midi device in Win8

Postby nicorac » 2018-4-12 @ 20:51

Thanks to everyone involved in reporting bugs, testing fixes and spreading the word about VMS and MIDIMapper *^_^*
nicorac
Newbie
 
Posts: 3
Joined: 2016-7-28 @ 14:11

Re: WARNING: Currently impossible to change default midi device in Win8

Postby HunterZ » 2018-4-13 @ 04:53

Thanks for the effort on an invaluable, free tool, and for listening to everyone's feedback.
User avatar
HunterZ
l33t++
 
Posts: 6074
Joined: 2003-1-31 @ 19:04
Location: Seattle

Re: WARNING: Currently impossible to change default midi device in Win8

Postby jone_ » 2018-4-30 @ 18:01

There are currently a number of (most likely false) positives coming up for midi mapper's release 1.0.0 . The virus report you're linking to on the download page confirms this: https://www.virustotal.com/#/file/d62b3 ... /detection

Looks like heuristics are firing for the file?
jone_
Newbie
 
Posts: 1
Joined: 2018-4-30 @ 17:58

Re: WARNING: Currently impossible to change default midi device in Win8

Postby nicorac » 2018-5-02 @ 07:52

They are false positives but I have not other way (and time) to fight against them.

Sometime ago I wrote a post on this, trying to explain why I gave up...
https://coolsoft.altervista.org/blog/20 ... developers
nicorac
Newbie
 
Posts: 3
Joined: 2016-7-28 @ 14:11

Re: WARNING: Currently impossible to change default midi device in Win8

Postby Nazo » 2018-5-10 @ 01:48

I seem to be having troubles actually getting this to get along with DOSBox and ScummVM. Every single time I run something that uses the CoolSoft MIDIMapper it says it can't find a device and asks if I want to set a device. I can manually set it, but I'd swear everything is just reverting to the MS GM. Regardless, it's causing problems the way it forces me to reconfigure it every single time. I think the delay that this causes makes it not work right as the software does not expect there to be a delay for the MIDI device simply to respond during just initialization.

I'm using the VST MIDI driver btw. (Yamaha S-YXG50 VST to be specific.) It provides two ports for whatever reason. I've set it in the control panel separately hoping it would keep this setting across everything, but everything that uses this (ScummVM, DOSBox, whatever) always makes me select again anyway.

This is in 8.1 btw.
User avatar
Nazo
Newbie
 
Posts: 82
Joined: 2005-7-28 @ 02:28

Previous

Return to Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests