VOGONS

Common searches


Reply 60 of 65, by VirtuaIceMan

User metadata
Rank Oldbie
Rank
Oldbie

Ha, "a few days" = year and a bit. Now RC2000 only offers me choice to reinstall, it can't see it's installed. Grr. It's annoying having to reinstall every time I come back to it, I wonder what the game can't find?

My PC spec: Win10 64bit, i7-4970K (not overclocked), KFA2 GeForce RTX 2070 SUPER, Creative Soundblaster ZXr, 16GB RAM, Asus Z97-A motherboard, NZXT 410 case, ROG Swift GSYNC monitor

Reply 61 of 65, by filipetolhuizen

User metadata
Rank Oldbie
Rank
Oldbie
VirtuaIceMan wrote:

Ha, "a few days" = year and a bit. Now RC2000 only offers me choice to reinstall, it can't see it's installed. Grr. It's annoying having to reinstall every time I come back to it, I wonder what the game can't find?

It happens to me too every now and then.

Reply 62 of 65, by VirtuaIceMan

User metadata
Rank Oldbie
Rank
Oldbie

Yeah, reinstalled again and all fine. Hum...

My PC spec: Win10 64bit, i7-4970K (not overclocked), KFA2 GeForce RTX 2070 SUPER, Creative Soundblaster ZXr, 16GB RAM, Asus Z97-A motherboard, NZXT 410 case, ROG Swift GSYNC monitor

Reply 63 of 65, by antrad

User metadata
Rank Member
Rank
Member
VirtuaIceMan wrote:

Ha, "a few days" = year and a bit. Now RC2000 only offers me choice to reinstall, it can't see it's installed. Grr. It's annoying having to reinstall every time I come back to it, I wonder what the game can't find?

When I played the game on my Windows 7 PC I had the same issue when I would try to run the game in administrator mode, I could not select "Play" only "Install".

Reply 64 of 65, by mpd12

User metadata
Rank Newbie
Rank
Newbie

For anyone struggling with sound issues, I think I've found a fix. I was running into the same 'black screen on startup' wall so searched around for a Direct Sound 3D wrapper and found one here:

IndirectSound
https://www.indirectsound.com/
https://www.indirectsound.com/downloads/Indir … tSound_0_20.zip

I copied the dsound dll/ini from the zip file into the RAL.EXE folder and the game now works for me.

notindeed wrote on 2015-06-07, 02:32:
If you mean that A3D 2.0 is greyed out, i think that is normal? I'm pretty sure that you can only get it working with an actual […]
Show full quote

If you mean that A3D 2.0 is greyed out, i think that is normal?
I'm pretty sure that you can only get it working with an actual A3D card.
Don't the creative wrappers for A3d for their own cards only go as far as supporting A3d 1.0? Or am i wrong about that? I swear i've read that before.

Either way it's greyed out for me.

BTW, if you do manage to get it to work, in the manual it says if you have A3d enabled then you must also disable DS3d (direct sound 3d) and EAX.

In terms of getting the game to run i have only even tried on XP and even then you have to faff about a bit.
I think i had to make my own application compatibility toolkit fix but i can't even remember. I don't even really understand how those things work and how you enable / disable them? Does anyone know?

I still have problems sometimes where the keyboard input will go crazy and it will start turning left all the time or hold buttons in for a while etc.

Btw if anyone wants any info on the game, these sites are still accessible:

http://web.archive.org/web/20071014084659/htt … e.no.net/rally/

http://explosiveracing.net/rc/

http://zoneluco.chez.com/rallyphotos.htm

It's annoying how there aren't two damage settings in the ral.cfg so you can have a more realistic damage level without the crippling amount of wear and tear it brings 🙁
Also i wish there was some way to get a cockpit view for the corolla with a mod or something? There seem to be files for a cockpit for it in the game which is the strange thing.