VOGONS

Common searches


First post, by VirtuaIceMan

User metadata
Rank Oldbie
Rank
Oldbie

Seems I'm falling into a pit of failing F1 titles... F1 2000 doesn't do anything for me, even in software mode, just crashes with Event Viewer:

Faulting application name: F1_2000.ICD, version: 1.0.9.0, time stamp: 0x3937d63a
Faulting module name: F1_2000.ICD, version: 1.0.9.0, time stamp: 0x3937d63a
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x000e7389
Faulting process ID: 0xbbc
Faulting application start time: 0x01d04fc393c8606b
Faulting application path: D:\Games\f12000\F1_2000.ICD
Faulting module path: D:\Games\f12000\F1_2000.ICD
Report ID: d6408777-bbb6-11e4-8309-7824af8a9e0a
Faulting package full name:
Faulting package-relative application ID:

It's crashing the .ICD due to the SafeDisc DRM on the disc, however if I swap to a no-CD it just crashes f1_2000.exe instead. Any ideas? This is using the 1.09 patch with or without ALchemy.

Moving on to the "sequel", F1 Championship Season 2000, I get the same sort of thing:

Faulting application name: F1CS2000.ICD, version: 0.5.8.0, time stamp: 0x3a0720f1
Faulting module name: F1CS2000.ICD, version: 0.5.8.0, time stamp: 0x3a0720f1
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x0011b4a9
Faulting process ID: 0x1750
Faulting application start time: 0x01d04fc641d9824e
Faulting application path: D:\Games\f1cs2000\F1CS2000.ICD
Faulting module path: D:\Games\f1cs2000\F1CS2000.ICD
Report ID: 83994706-bbb9-11e4-8309-7824af8a9e0a
Faulting package full name:
Faulting package-relative application ID:

I'm wondering if it could be related to graphics possibly, as the VIDEO.CFG for F1CS2000 has this. I'll compare it against my old XP machine at some point...

[Direct3D Primary]
DeviceName="NVIDIA GeForce GTX 980"
AllowWindowed=1
WinOverride=0
TotalMem=-1009
AvailMem=0
Mode_320x240=0
Mode_400x300=0
Mode_512x384=0
Mode_640x400=0
Mode_640x480=0
Mode_800x600=0
Mode_1024x768=0

[Direct3D Secondary]
DeviceName="NVIDIA GeForce GTX 980"
AllowWindowed=0
WinOverride=0
TotalMem=-1024
AvailMem=0
Mode_320x240=0
Mode_400x300=0
Mode_512x384=0
Mode_640x400=0
Mode_640x480=0
Mode_800x600=0
Mode_1024x768=0

[Software]
DeviceName="CUBE Render Technology"
AllowWindowed=1
WinOverride=0
TotalMem=-1009
AvailMem=0
Mode_320x240=0
Mode_400x300=0
Mode_512x384=0
Mode_640x400=0
Mode_640x480=0
Mode_800x600=0
Mode_1024x768=0

Strangely the older, similar engined game by ISI, Sports Car GT, works fine (though that uses Glide to run optimally)...

My PC spec: Win10 64bit, i7-4970K (not overclocked), KFA2 GeForce RTX 2070 SUPER, Creative Soundblaster ZXr, 16GB RAM, Asus Z97-A motherboard, NZXT 410 case, ROG Swift GSYNC monitor

Reply 1 of 25, by VirtuaIceMan

User metadata
Rank Oldbie
Rank
Oldbie

Someone had F1CS2000 working in software mode at least on Win7 http://isiforums.net/f/showthread.php/15774-F … 00-on-windows-7

My PC spec: Win10 64bit, i7-4970K (not overclocked), KFA2 GeForce RTX 2070 SUPER, Creative Soundblaster ZXr, 16GB RAM, Asus Z97-A motherboard, NZXT 410 case, ROG Swift GSYNC monitor

Reply 2 of 25, by VirtuaIceMan

User metadata
Rank Oldbie
Rank
Oldbie

Ironically, F1 2002 and F1 Challenge 99-02 both work fine. F1 2002 uses DX8.1 but F1 2001 only uses DX8, maybe related, or might be the graphics card detection the older games use?

My PC spec: Win10 64bit, i7-4970K (not overclocked), KFA2 GeForce RTX 2070 SUPER, Creative Soundblaster ZXr, 16GB RAM, Asus Z97-A motherboard, NZXT 410 case, ROG Swift GSYNC monitor

Reply 4 of 25, by VirtuaIceMan

User metadata
Rank Oldbie
Rank
Oldbie

It's not SafeDisc. Please try the F1 Championship Season 2000 demo: http://www.fileplanet.com/53038/50000/fileinf … eason-2000-Demo
Using dgVoodoo I can run it successfully in software mode at least, but if I turn up the texturing quality it crashes loading a race.

It works better on ATI than Nvidia; my work PC with ATI I can get into the race in hardware mode, but it required messing around applying DxWnd to the game executable (also, all the textures on car select screen and in-game are messed up, with many appearing in the way of others, and large parts of the car being see-through. On my home Nvidia PC, the same approach still just gives crashes when the demo either boots, or when you try loading a race.

My PC spec: Win10 64bit, i7-4970K (not overclocked), KFA2 GeForce RTX 2070 SUPER, Creative Soundblaster ZXr, 16GB RAM, Asus Z97-A motherboard, NZXT 410 case, ROG Swift GSYNC monitor

Reply 6 of 25, by VirtuaIceMan

User metadata
Rank Oldbie
Rank
Oldbie

Okay, both will work with dgVoodoo, but only in software mode. That's on my Nvidia card. At work, the demo of F1CS2000 works fine on ATI without dgVoodoo (but again, only in software mode).

My PC spec: Win10 64bit, i7-4970K (not overclocked), KFA2 GeForce RTX 2070 SUPER, Creative Soundblaster ZXr, 16GB RAM, Asus Z97-A motherboard, NZXT 410 case, ROG Swift GSYNC monitor

Reply 7 of 25, by VirtuaIceMan

User metadata
Rank Oldbie
Rank
Oldbie

Both work fine in dgVoodoo DirectX wrapper using 2.45 version with latest WIP files from the dgVoodoo thread: dgVoodoo 2 for DirectX 11 (I used WIP version 11.3 from page 63, but it might even work fine with 2.45).

My PC spec: Win10 64bit, i7-4970K (not overclocked), KFA2 GeForce RTX 2070 SUPER, Creative Soundblaster ZXr, 16GB RAM, Asus Z97-A motherboard, NZXT 410 case, ROG Swift GSYNC monitor

Reply 9 of 25, by VirtuaIceMan

User metadata
Rank Oldbie
Rank
Oldbie

You get the dgVoodoo2 package then put the dgVoodooCpl.exe into the game folder, along with the files in the MS sub-folder. Run the dgVoodooCpl.exe file to configure the wrapper.

My PC spec: Win10 64bit, i7-4970K (not overclocked), KFA2 GeForce RTX 2070 SUPER, Creative Soundblaster ZXr, 16GB RAM, Asus Z97-A motherboard, NZXT 410 case, ROG Swift GSYNC monitor

Reply 10 of 25, by Agathosdaimon

User metadata
Rank Newbie
Rank
Newbie

i got brief success running f12000cs using DGvoodoo2_53 - is this version you are using now? i had D3D setting as secondary for some reason and had the DGVoodoo 3d accelerated card option selected, - it was looking good and played stable so i left it, now i came back to play it last night and now the game window is just stuck in the top left corner, and when the game starts the screen is still near the top corner but parts of it are cut of so in hte invisible box it seems locked to, which means i am unable to start a race because the button part of screen is missing now am i able to quit it- i have to ctrl-alt-del to get to task manager to do this.

can you help me more to understand what you are doing with dgvoodoo - should i be looking for WIP files for it too?

Reply 11 of 25, by VirtuaIceMan

User metadata
Rank Oldbie
Rank
Oldbie

Hmm just tried it and it loaded full screen for me, but then loaded forever and crashed to desktop. That's with a noCD exe and dgVoodoo 2.53 or 2.55. I'm also using Creative ALchemy against the game. So, it's another for me to sort out again, one day 😒

F1 2000 is doing the same too. Ho hum, love Windows constant updates :-p

My PC spec: Win10 64bit, i7-4970K (not overclocked), KFA2 GeForce RTX 2070 SUPER, Creative Soundblaster ZXr, 16GB RAM, Asus Z97-A motherboard, NZXT 410 case, ROG Swift GSYNC monitor

Reply 12 of 25, by Agathosdaimon

User metadata
Rank Newbie
Rank
Newbie

my version seems to be 1.04 for F12000CS- i must have gotten a patch for it somewhere but i cant recall exactly now in all the haste of getting patches and things for the various EA F1 titles. - nevertheless , but i think i have fixed it again - firstly made sure my nvidia drivers are updated (not sure that matters)

then i went to dgvoodoo control panel and selected under directx tab the "application controlled fullscreen/windowed state" and set resolution as 1280x600 and dgvooddo virtual 3d accelerated card with 128vram -and it is all running very well, now graphical issues at all. - the only thing i am thinking is i will change the resolution to something else than 1280x600 as it is a little stretched like that

one thing i have now noticed with DGVoodoo which i am sure others are aware of too, is that if i use it in several different game folders as i have a number of old games that need it, if i tweak the settings in the control panel in one folder, it will alter the settings all the others control panels too - so if there is something i think dgvoodoo needs it would be a way to save game profiles.

Reply 13 of 25, by f1champion

User metadata
Rank Newbie
Rank
Newbie

Have created an account to join in the discussion.
Big fan here trying to get f1 2000 working on PC - have spent a lot of time messing around with Virtual machines (windows 95/98/2000/xp) but still cannot get passed the initial F1 2000 blue and red screen with the williams car before it crashes.
Whether it is on a VM or on my windows 10 machine the "Ip" application in the install never recognises my "cpu family" and always has an X and 0 - anyone else had this ?

Kean to put the time in and try and get this working and post a youtube video up to help others- anyone want to join me on such a quest?

Reply 14 of 25, by Agathosdaimon

User metadata
Rank Newbie
Rank
Newbie

Hmmm that is strange , i have not encountered that, did you install the game itself with "run as administrator" selected?
also have you tried running it through dxwnd? that can offer a kind of sandbox with a kind of virual older games friendly environment - i would like it if you could try that and tll me whether it does the same thing, just as a process of elimination at the very least.

also have you got the no-cd exe applied in place of the game exe?

Reply 15 of 25, by VirtuaIceMan

User metadata
Rank Oldbie
Rank
Oldbie

Much like F1 97, it just started working! However Nvidia's video capture won't work with it (maybe the key press isn't recognised) so I had to use Xbox/Windows Gaming video capture instead.

My PC spec: Win10 64bit, i7-4970K (not overclocked), KFA2 GeForce RTX 2070 SUPER, Creative Soundblaster ZXr, 16GB RAM, Asus Z97-A motherboard, NZXT 410 case, ROG Swift GSYNC monitor

Reply 16 of 25, by Maarcis12

User metadata
Rank Newbie
Rank
Newbie
VirtuaIceMan wrote:

Much like F1 97, it just started working! However Nvidia's video capture won't work with it (maybe the key press isn't recognised) so I had to use Xbox/Windows Gaming video capture instead.

How did you managed to get them running, cuz at best all i got was test day to work fully in hardware mode, whilst quick race and championship modes just straight crashes unless test day mode gets loaded first and then exited.

Reply 17 of 25, by Davros

User metadata
Rank l33t
Rank
l33t

cant remember about f12000 but on f1 championship season there was a file called 3d setup or something similar getting a replacement made it work on my win 7 pc

Guardian of the Sacred Five Terabyte's of Gaming Goodness