MT-32 via MPU401AT to Sound Blaster PRO2 super quiet?

General information and assistance with Munt.

MT-32 via MPU401AT to Sound Blaster PRO2 super quiet?

Postby k0SH » 2019-1-13 @ 17:30

Hi guys.

My Setup:
---------------------------------------
486-DX50
- SOUND BLASTER PRO2 (CT1600)
- ROLAND MPU401-AT
- External ROLAND MT-32

- Manually set SB volume close to 100%
- No SB drivers installed
- CD via CD-in connected
- SET BLASTER=A220 I7 D1 T4

---------------------------------------

SB effects / music works fine (with all the Apogee awesomeness)!
CD music works fine (Rebel Assault)!
Joystick on SB gameport works fine!

BUT
The external MT-32 is now super quiet?!? :(
Now? Well, I had an AWE64GOLD in that system but replaced it with the SBPRO2 (want to use the AWE in a newer system).
MT-32 out into AWE MIC in (or maybe Line in) worked just fine.
MT-32 out into SBPRO MIC in / Line in is - as said - super quiet.
I can hear music coming out of speakers but no chance to bring it close to audible :(

Any idea?
Do I have to set additional jumpers on the SBPRO for the line in's?
Is there SB software I can use to adjust the volume of the different line in connectors?

BIG THANKS IN ADVANCE !!
k0SH
Newbie
 
Posts: 11
Joined: 2014-1-28 @ 10:09

Re: MT-32 via MPU401AT to Sound Blaster PRO2 super quiet?

Postby yawetaG » 2019-1-13 @ 18:27

SB mixer utility?
yawetaG
Oldbie
 
Posts: 1275
Joined: 2016-6-14 @ 14:36
Location: Netherlands

Re: MT-32 via MPU401AT to Sound Blaster PRO2 super quiet?

Postby k0SH » 2019-1-14 @ 16:23

Yeah, SBPRO-MIX did the trick!
Installed the SBPRO2 drivers and used sbpro-mix to move volume up.
It was set to super low for both MIC and LINE.

S O L V E D !
k0SH
Newbie
 
Posts: 11
Joined: 2014-1-28 @ 10:09


Return to MT-32 General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest