DOSBox Game Launcher (DOSBox Frontend)

General information and assistance with DOSBox.

Re: DOSBox Game Launcher (DOSBox Frontend)

Postby dbgl-user » 2019-5-16 @ 12:50

@rcblanke: thanks for the hint with that parameter. setting it to false indeed solved the issue. now there is also no more .dosbox folders being created, anymore. i wonder why this ever worked out-of-the-box before (well, for config-files i always made sure to point to the dbgl folder in the gui)?
dbgl-user
Newbie
 
Posts: 5
Joined: 2019-4-06 @ 10:23

Re: DOSBox Game Launcher (DOSBox Frontend)

Postby rcblanke » 2019-5-16 @ 16:13

That is easy to answer; this behaviour is new for DBGL 0.90. I'm simply trying to make the Linux version behave like most other Linux applications do.
User avatar
rcblanke
Oldbie
 
Posts: 1336
Joined: 2005-4-01 @ 09:44
Location: Round 42

Re: DOSBox Game Launcher (DOSBox Frontend)

Postby dbgl-user » 2019-5-16 @ 17:33

rcblanke wrote:That is easy to answer; this behaviour is new for DBGL 0.90. I'm simply trying to make the Linux version behave like most other Linux applications do.

ok, i see, but then why not use ~/.config/dbgl instead? seems much more tidy & elegant.
dbgl-user
Newbie
 
Posts: 5
Joined: 2019-4-06 @ 10:23

Re: DOSBox Game Launcher (DOSBox Frontend)

Postby rcblanke » 2019-5-18 @ 08:17

Well, that would also be valid I suppose, but I think my choice makes more sense because the files in the ~/.dbgl folder not only contains 'config'uration, but also the DOSBox 'dosroot' itself, potentially containing game data.
User avatar
rcblanke
Oldbie
 
Posts: 1336
Joined: 2005-4-01 @ 09:44
Location: Round 42

Re: DOSBox Game Launcher (DOSBox Frontend)

Postby dbgl-user » 2019-5-18 @ 09:58

just a quick question - have you ever considered making dbgl a linux https://appimage.org/?
dbgl-user
Newbie
 
Posts: 5
Joined: 2019-4-06 @ 10:23

Re: DOSBox Game Launcher (DOSBox Frontend)

Postby arobbo » 2019-5-19 @ 01:24

Thanks very much Ronald - that workaround you suggested for the swt64.jar file worked a treat, cheers! In my pre-existing dbgl v0.82b setup, I simply downloaded your latest Alpha6 dbgl.jar and overwrote the previous version, and then also inserted the new and renamed "swtlin64.jar" I downloaded from the Eclipse site - as per your advice, into the dbgl /lib folder.

When run from terminal, I get the following messages no doubt due to the cobbled-together test setup I have, but DBGL0.90alpha6 works just fine, thank you!
Code: Select all
Launching DBGL using 32-Bit VM 1.8.0_212 on Linux v4.1.48i386, HSQL Database Engine 1.8.1.3, SWT v4919gtk
/root/.gtkrc.mine:3: Unable to locate image file in pixmap_path: "back.png"
/root/.gtkrc.mine:4: Unable to locate image file in pixmap_path: "forward.png"
/root/.gtkrc.mine:5: Unable to locate image file in pixmap_path: "up.png"
/root/.gtkrc.mine:6: Unable to locate image file in pixmap_path: "home.png"
/root/.gtkrc.mine:7: Unable to locate image file in pixmap_path: "zoomin.png"
/root/.gtkrc.mine:8: Unable to locate image file in pixmap_path: "zoomout.png"
/root/.gtkrc.mine:9: Unable to locate image file in pixmap_path: "bookmarks.png"
/root/.gtkrc.mine:10: Unable to locate image file in pixmap_path: "sort.png"
/root/.gtkrc.mine:11: Unable to locate image file in pixmap_path: "help.png"
/root/.gtkrc.mine:12: Unable to locate image file in pixmap_path: "select.png"
/root/.gtkrc.mine:13: Unable to locate image file in pixmap_path: "hidden.png"
/root/.gtkrc.mine:14: Unable to locate image file in pixmap_path: "details.png"
/root/.gtkrc.mine:15: Unable to locate image file in pixmap_path: "gtk-refresh.png"
/root/.gtkrc.mine:16: Unable to locate image file in pixmap_path: "close.png"
Startup
Shutdown
Script completed hit RETURN to close window.

Thanks also for the explanation on the hidden .dbgl folder. I was cleaning out my PATA hdd in anticipation for cloning onto a smaller ssd, and thought the backup(?) was a tragic waste of space for my 300-odd dos game collection I have in my (unhidden) DBGL folders. Much "hilarity" ensued with my resulting confusion... but all good. Thanks again :)
arobbo
Newbie
 
Posts: 2
Joined: 2019-5-10 @ 12:29

Re: DOSBox Game Launcher (DOSBox Frontend)

Postby jaygame1 » 2019-5-20 @ 03:26

rcblanke wrote:
jaygame1 wrote:The "Edit Profile" box doesn't save my changes when I hit Ok. When I edit the game, in the "Mounting" tab, the executable boxes are blank. After refilling them and hitting OK, it acts as if nothing was entered into the executable boxes, and sure enough, if I edit the profile, the boxes are blank again.
That sounds pretty bad - is this problem easily reproducible? If so, can you explain exactly what you're doing, maybe with screenshots? PM me directly, if you like.


It seems to be an issue with the autoexec section of my DOSBox installation. I had it set to mount my dos game directory, and when I set up profiles for the individual games that are within that directory, it won't save the changes. I copied the game to the launcher's "dosroot" directory, and it works as it should. So, too, did it work when I deleted the mount commands in the DB config file...
jaygame1
Newbie
 
Posts: 6
Joined: 2018-8-12 @ 00:52

Re: DOSBox Game Launcher (DOSBox Frontend)

Postby Crysli » 2019-5-22 @ 11:15

Hello, I'm new.
I'm using the latest alpha6 and Java(1.8.0_211-b12) and found some problems:

jaygame1 wrote:It seems to be an issue with the autoexec section of my DOSBox installation. I had it set to mount my dos game directory, and when I set up profiles for the individual games that are within that directory, it won't save the changes. I copied the game to the launcher's "dosroot" directory, and it works as it should. So, too, did it work when I deleted the mount commands in the DB config file...

I think to have the same problem? All my games are in the dosroot folder. If I setup my DOSBox default profile to mount something, and then create a new game profile using this, the mount section is empty.

Other problems is related to profile filters:
1) If I create a new filter that have more than a few "entries", DBGL crash. For example, suppose I have 5 games of Simulation genre and 20 games of Action genre. If I create a filter for the Simulation all is ok but if I create one for the Action genre, that has many entries (20 in this case), then DBGL crash when I click ok to exit filters window. At the restart the new tab with the filtered profiles is present.

2) When there is only one filter (one tab), closing it while it is selected crash DBGL. Work fine if I close that tab while "All profiles" tab is selected.
3) When there is multiple filters (more than one tab), closing any tab make DBGL crash in every case.

Other than this I have a question about mouse x-y sensitivity support for DOSBox ECE: how it is suppose to be set? The I/O experimental option related to this is greyed out.
I can directly modify it in the game profile using "sensitivity 100, 50", but then DBGL crash when clicking on Modify profile.
Crysli
Newbie
 
Posts: 5
Joined: 2019-5-22 @ 08:16

Re: DOSBox Game Launcher (DOSBox Frontend)

Postby Crysli » 2019-5-26 @ 20:32

Found another bug.
When editing multiple profiles that use different versions of DOSBox, all of these is reverted to use the version of DOSBox selected as default.
Crysli
Newbie
 
Posts: 5
Joined: 2019-5-22 @ 08:16

Re: DOSBox Game Launcher (DOSBox Frontend)

Postby kanja » 2019-5-28 @ 15:46

Using the DosBOX ECE package. When configuring MIDI fluidsynth the frontend expects 'synth' but in reality it should be 'fluidsynth' - have to manually edit the configs every time I make a change to those games using fluidsynth. Some recent change?
kanja
Newbie
 
Posts: 1
Joined: 2019-5-28 @ 15:41

Re: DOSBox Game Launcher (DOSBox Frontend)

Postby Crysli » 2019-5-29 @ 08:42

kanja wrote:Using the DosBOX ECE package. When configuring MIDI fluidsynth the frontend expects 'synth' but in reality it should be 'fluidsynth' - have to manually edit the configs every time I make a change to those games using fluidsynth. Some recent change?


Have you added "fluidsynth" under the device section in the dynamic options of DBGL?
Crysli
Newbie
 
Posts: 5
Joined: 2019-5-22 @ 08:16

Re: DOSBox Game Launcher (DOSBox Frontend)

Postby rcblanke » 2019-5-30 @ 12:25

dbgl-user wrote:just a quick question - have you ever considered making dbgl a linux https://appimage.org/?
Good idea, will probably do that after 0.90 gets released!

jaygame1 wrote:The "Edit Profile" box doesn't save my changes when I hit Ok. When I edit the game, in the "Mounting" tab, the executable boxes are blank.
Yeah, using mounts in dosbox.conf was completely untested and I mentioned this in the initial notes for 0.90alpha. But it should work correctly now in alpha7.

Crysli wrote:Other problems related to profile filters...
Should all be fixed in alpha7.

Crysli wrote:Other than this I have a question about mouse x-y sensitivity support for DOSBox ECE: how it is suppose to be set? The I/O experimental option related to this is greyed out. I can directly modify it in the game profile using "sensitivity 100, 50", but then DBGL crash when clicking on Modify profile.
Ah, this was recently changed in DOSBox SVN, indeed. I've removed the old ECE-specific settings in the 'experimental options' tab, and allowed for multiple values in the regular mouse sensitivity combobox.

Crysli wrote:When editing multiple profiles that use different versions of DOSBox, all of these is reverted to use the version of DOSBox selected as default.
Multi profile editing still needs work and thus this problem is also one of the remaining known issues.

Crysli wrote:
kanja wrote:Using the DosBOX ECE package. When configuring MIDI fluidsynth the frontend expects 'synth' but in reality it should be 'fluidsynth' - have to manually edit the configs every time I make a change to those games using fluidsynth. Some recent change?
Have you added "fluidsynth" under the device section in the dynamic options of DBGL?
Exactly, you'll need to some extra configuration tweaking when you want to use ECE in DBGL, please see the website.

All the latest files
To upgrade from another alpha build, update the dbgl.jar as usual
User avatar
rcblanke
Oldbie
 
Posts: 1336
Joined: 2005-4-01 @ 09:44
Location: Round 42

Re: DOSBox Game Launcher (DOSBox Frontend)

Postby Crysli » 2019-5-31 @ 09:28

Thanks for the update rcblanke.
Now the filters and mount works as it should.
Crysli
Newbie
 
Posts: 5
Joined: 2019-5-22 @ 08:16

Re: DOSBox Game Launcher (DOSBox Frontend)

Postby ANGO » 2019-6-02 @ 06:42

Thank you for the update
ANGO
Newbie
 
Posts: 12
Joined: 2018-8-30 @ 17:59

Re: DOSBox Game Launcher (DOSBox Frontend)

Postby krashd » 2019-6-04 @ 22:13

If I wanted to move a game's config file to a new location without having to remove the game from DBGL and then re-add it I assume the only way is to edit the database.script file? What software would I need to do that (as daunting as it is at 806K)?

The reason is that I have about 120 games (each with their config file stored inside the game directory) which I now want to move within the mounted folder to their own \GAMES\ folder?

Ideally if the box in the image below was not greyed out I would be able to edit that box to the new location for each game, as it is I've only done 688 Attack Sub so far.
https://1drv.ms/u/s!ApWTaWnsmAkHgb8fxTiLgVL5Kh0Www
krashd
Newbie
 
Posts: 4
Joined: 2019-2-28 @ 08:08

Re: DOSBox Game Launcher (DOSBox Frontend)

Postby ANGO » 2019-6-05 @ 11:23

krashd wrote:If I wanted to move a game's config file to a new location without having to remove the game from DBGL and then re-add it I assume the only way is to edit the database.script file? What software would I need to do that (as daunting as it is at 806K)?

The reason is that I have about 120 games (each with their config file stored inside the game directory) which I now want to move within the mounted folder to their own \GAMES\ folder?

Ideally if the box in the image below was not greyed out I would be able to edit that box to the new location for each game, as it is I've only done 688 Attack Sub so far.
https://1drv.ms/u/s!ApWTaWnsmAkHgb8fxTiLgVL5Kh0Www


You can change the config path to the game directory in Menu/Settings:

Image
ANGO
Newbie
 
Posts: 12
Joined: 2018-8-30 @ 17:59

Re: DOSBox Game Launcher (DOSBox Frontend)

Postby krashd » 2019-6-15 @ 01:23

I already have the config files stored in the game directory, now I want to know how to move the game directory.
krashd
Newbie
 
Posts: 4
Joined: 2019-2-28 @ 08:08

Previous

Return to DOSBox General

Who is online

Users browsing this forum: digistorm and 2 guests