VOGONS


WIP versions

Topic actions

  • This topic is locked. You cannot reply or edit posts.

Reply 140 of 1111, by UCyborg

User metadata
Rank Member
Rank
Member

Why have I been copy-pasting dgVoodoo DLLs to game folders like an idiot all this time?? If you keep them in central directory and just create hardlinks to them in game folders, you can simply update the copy in that central directory so all games get updated with latest DLLs at once. And I've had Link Shell Extension installed since forever but never thought to use it in this scenario. 😵

Arthur Schopenhauer wrote:

A man can be himself only so long as he is alone; and if he does not love solitude, he will not love freedom; for it is only when he is alone that he is really free.

Reply 142 of 1111, by lowenz

User metadata
Rank Oldbie
Rank
Oldbie
daniel_u wrote:
Hi Dege […]
Show full quote

Hi Dege

How about the SC PT problems
Cross/big plus sign that appears randomly. I didnt see it in 2.53. But i see it in wip's
The mouse move /loss of detail issue when looking at the sky in first level?

You can have a look here.dgVoodoo Splinter Cell Games
It's very detailed with pics also. 😀
Edit:
Rain (new)issue in SC1 at a certain angle(mouse move). I didnt see this in previous wips.
ncvhdxk.png
qQKuaw6.png

Thanks

It's the invisible crosshair of Unreal Engine :p
Depth-related problem.

Reply 146 of 1111, by Dege

User metadata
Rank Oldbie
Rank
Oldbie
daniel_u wrote:
Hi Dege […]
Show full quote

Hi Dege

How about the SC PT problems
Cross/big plus sign that appears randomly. I didnt see it in 2.53. But i see it in wip's
The mouse move /loss of detail issue when looking at the sky in first level?

You can have a look here.dgVoodoo Splinter Cell Games
It's very detailed with pics also. 😀
Edit:
Rain (new)issue in SC1 at a certain angle(mouse move). I didnt see this in previous wips.
ncvhdxk.png
qQKuaw6.png

Thanks

Missing rain and sky glitch is fixed, but I cannot reproduce the CIA logo glitch. Isn't it dependent on the resolution maybe? I get similar glitches in The Punisher if resolution is forced to a high one.
Also, the haircross appears only when the game is not in true fullscreen (remember, with Splinter Cells there is a problem causing dropping the game back to windowed mode when playing cutscenes).

lowenz wrote:
And so in Max Payne (1): […]
Show full quote

And so in Max Payne (1):

Max_Payne_2017-04-14_17-45-04.png

and other games.....(I must check all my pool 😁 )
NVCP forcing is working well.

Doesn't it conflict with the nVidia CPL settings in some way? It noticeably works for me.

Reply 147 of 1111, by Dege

User metadata
Rank Oldbie
Rank
Oldbie

I share the current state because I'm not planning to add anything new to it:

http://dege.fw.hu/temp/dgVoodooWIP34_1.zip

- Texcoord projection bug is fixed (Splinter Cell's - GeForce4 and 5700 Ultra cards)
- Option 'Inherit Color Profile in full screen' is added to the CPL

Config file format of v2.54 is changed again, so this version won't read previous ones...

Reply 148 of 1111, by daniel_u

User metadata
Rank Member
Rank
Member
Dege wrote:
daniel_u wrote:
Hi Dege […]
Show full quote

Hi Dege

How about the SC PT problems
Cross/big plus sign that appears randomly. I didnt see it in 2.53. But i see it in wip's
The mouse move /loss of detail issue when looking at the sky in first level?

You can have a look here.dgVoodoo Splinter Cell Games
It's very detailed with pics also. 😀
Edit:
Rain (new)issue in SC1 at a certain angle(mouse move). I didnt see this in previous wips.

Thanks

Missing rain and sky glitch is fixed, but I cannot reproduce the CIA logo glitch. Isn't it dependent on the resolution maybe? I get similar glitches in The Punisher if resolution is forced to a high one.
Also, the haircross appears only when the game is not in true fullscreen (remember, with Splinter Cells there is a problem causing dropping the game back to windowed mode when playing cutscenes).

Thanks, the mouse problems are fixed. The CIA logo IS resolution dependent. I tested in 640x480 and then 1680x1050 in game. For 640x480 ,in game,through DgVooDoo it does show the issue. Nothing forced.
640x480 on original hardware it shows ok.
In SCPT i still have the cross sign flashing from time to time. 🙁 I 'm preaty sure i'm in fullscreen I Alt-enter ed twice to make sure. I will try to reinstall the game.

Also i have one more thing for you to check, very similar to the issue you have just fixed, regarding the mouse move.

Look here(sorry for the big picture..but i need to make sure it's visible)
CEU5Jso.jpg
P8JETCZ.jpg

The light losses the corona. Is this related to the issue you just fixed? Worth a look, when you have the time.

Reply 149 of 1111, by lowenz

User metadata
Rank Oldbie
Rank
Oldbie
Dege wrote:

Doesn't it conflict with the nVidia CPL settings in some way? It noticeably works for me.

You got it man! Resetting the profile with nVidia Inspector has solved the problem!
The culprit are some AF driver tricks activated with AF forcing via NVCP! The only way to get rid of them is a NVI profile reset. Changing the options in NVCP isn't enough!

Reply 150 of 1111, by teleguy

User metadata
Rank Member
Rank
Member

I got a problem with the last 2 controlpanels but it only happens in some folders. The cpl doesn't update the dgVoodoo.conf and the Apply button stays active. This can be temporarily fixed by either deleting the conf file and adding the folder again or deleting the folder from the list and adding it again. However the next time you change settings the issue returns.

Also if you try to add an already existing folder the program crashes.

>	dgVoodooCpl.exe!0040498b()	Unknown
[Frames below may be incorrect and/or missing, no symbols loaded for dgVoodooCpl.exe]
dgVoodooCpl.exe!00404c64() Unknown
dgVoodooCpl.exe!004057da() Unknown
user32.dll!__InternalCallWinProc@20() Unknown
dgVoodooCpl.exe!00406c7f() Unknown
dgVoodooCpl.exe!004069a0() Unknown
user32.dll!__InternalCallWinProc@20() Unknown
user32.dll!UserCallDlgProcCheckWow() Unknown
user32.dll!DefDlgProcWorker() Unknown
user32.dll!_DefDlgProcW@16() Unknown
user32.dll!__InternalCallWinProc@20() Unknown
user32.dll!UserCallWinProcCheckWow() Unknown
user32.dll!DispatchClientMessage() Unknown
user32.dll!___fnDWORD@4() Unknown
ntdll.dll!_KiUserCallbackDispatcher@12() Unknown
win32u.dll!_NtUserMessageCall@28() Unknown
user32.dll!SendMessageWorker() Unknown
user32.dll!SendMessageW() Unknown
comctl32.dll!Button_NotifyParent(struct tagBUTN *,unsigned int) Unknown
comctl32.dll!Button_ReleaseCapture(struct tagBUTN *,int) Unknown
comctl32.dll!Button_WndProc(struct HWND__ *,unsigned int,unsigned int,long) Unknown
user32.dll!__InternalCallWinProc@20() Unknown
user32.dll!UserCallWinProcCheckWow() Unknown
user32.dll!CallWindowProcW() Unknown
comctl32.dll!_CallNextSubclassProc@20() Unknown
comctl32.dll!_CallNextSubclassProc@20() Unknown
comctl32.dll!_MasterSubclassProc@16() Unknown
user32.dll!__InternalCallWinProc@20() Unknown
user32.dll!UserCallWinProcCheckWow() Unknown
user32.dll!DispatchMessageWorker() Unknown
user32.dll!IsDialogMessageW() Unknown
user32.dll!DialogBox2() Unknown
user32.dll!InternalDialogBox() Unknown
user32.dll!_DialogBoxIndirectParamAorW@24() Unknown
user32.dll!_DialogBoxParamW@20() Unknown
dgVoodooCpl.exe!00407335() Unknown
dgVoodooCpl.exe!00405c6e() Unknown

Reply 151 of 1111, by Firtasik

User metadata
Rank Member
Rank
Member

TOCA Touring Car Championship 1.1

Track previews are black.

Also blank intros (yep, Indeo again).

Attachments

  • Tourcars 2017-04-15.png
    Filename
    Tourcars 2017-04-15.png
    File size
    211.94 KiB
    Views
    1126 views
    File license
    Fair use/fair dealing exception

11 1 111 11 1 1 1 1 1 11 1 1 111 1 111 1 1 1 1 111

Reply 154 of 1111, by Firtasik

User metadata
Rank Member
Rank
Member
Dege wrote:
Firtasik wrote:

TOCA Touring Car Championship 1.1

Track previews are black.

Also blank intros (yep, Indeo again).

They are black natively too, and also, checking it out on a video, still black:
https://www.youtube.com/watch?v=WniAcmf2TPE

Indeed. 🙁

It looks a bit better here:
http://www.mobygames.com/game/windows/toca-ch … meShotId,11900/

PS1 version is fine:
https://youtu.be/PxTJD4aJLpY?t=3m15s

11 1 111 11 1 1 1 1 1 11 1 1 111 1 111 1 1 1 1 111

Reply 155 of 1111, by Dege

User metadata
Rank Oldbie
Rank
Oldbie
RadonGOG wrote:
Dege wrote:

(...)
I'll check out the demo version of the game.

Nothing so far?

I checked that game out, see

Dege wrote:
RadonGOG wrote:
Can't find file for package 'ALAudio' […]
Show full quote

Can't find file for package 'ALAudio'

History: UObject::SafeLoadError <- Uobject::StaticLoadClass <-
UEngine::InitAudio <- UGameEngine::Init <- InitEngine

Any jup, tried out the steps you are doing on your PC. Didn´t work for me. Yes, even centered or unspecific didn´t work. (well, except if I´ve enabled softwareRendering in the ini-files, then it simply ignores everything 😁)
So, it did run for you? Or did just other UnrealEngineI-Games run for you and you haven´t tested the demo?

Today I run into the same on my AMD machine. I had to limit the VRAM to 64MB on the CPL to get it to start.
It's the same issue as with Unreal Tournament (256MB and above).

Reply 156 of 1111, by VirtuaIceMan

User metadata
Rank Oldbie
Rank
Oldbie

ToCA maps are dark then lighter when unlocked. Back in the day on my old PowerVR/3Dfx cards they were much, much lighter, but now show black.

Menus are in software mode though, not D3D (I believe). Something in the lighting went wrong somewhere along the line.

My PC spec: Win10 64bit, i7-4970K (not overclocked), KFA2 GeForce RTX 2070 SUPER, Creative Soundblaster ZXr, 16GB RAM, Asus Z97-A motherboard, NZXT 410 case, ROG Swift GSYNC monitor

Reply 157 of 1111, by Dege

User metadata
Rank Oldbie
Rank
Oldbie
VirtuaIceMan wrote:

ToCA maps are dark then lighter when unlocked. Back in the day on my old PowerVR/3Dfx cards they were much, much lighter, but now show black.

Menus are in software mode though, not D3D (I believe). Something in the lighting went wrong somewhere along the line.

Maybe a bug in Win98 D3D implementation which was fixed in the NT D3D line but it broke TOCA?
It's indeed a lighting bug, the game places 2 point-lights that provides light for the maps, but the top of them are out of scope, lights seem to be placed badly.

Reply 159 of 1111, by daniel_u

User metadata
Rank Member
Rank
Member

Hi Dege,
I've tried SC1 in 4k, resolution forced in DgVoodoo and i got some issues:
C8X0dvS.png

Previuosly, there were 1-2 places in SC1 with certain issues when forcing resolution or MSAA applied. I know the feature can create problems but If you can keep the issues at minimum it would be awesome if not, well, it happens 😀.

Thanks !

PS;
Did you managed to take a look at the previous issue i posted about the mouse movement - missing corona of certain lights at certain angles for SCPT ?