VOGONS


First post, by Joakim

User metadata
Rank Newbie
Rank
Newbie

So I was going to install my network card driver but the installation said my OS was not supported. I went into the system properties and lo and behold it it's true!

IMG_20210421_195009.jpg
Filename
IMG_20210421_195009.jpg
File size
1.82 MiB
Views
412 views
File license
Fair use/fair dealing exception

I was mocking about with different Nvidia drivers the other day and maybe something happened.. Or it might be the unofficial service pack that planted this millenium bug (pun very much intended).

Anyway, is there a simple way to fix this or do I need to reinstall? Something I can change in the registry perhaps?

Edit: my OS is really windows 98SE

Reply 1 of 15, by cyclone3d

User metadata
Rank l33t++
Rank
l33t++

It is the crap unofficial service pack.

If it were me, I would do a clean install and then:
1. Install chipset and video drivers
2. install the Microsoft official updates from the 2004 update CD - available on vogonsdrivers.com
3. Install NUSB 3.6.
3. install the rest of the drivers.

Yamaha YMF modified setupds and drivers
Yamaha XG resource repository - updated November 27, 2018
Yamaha YMF7x4 Guide
AW744L II - YMF744 - AOpen Cobra Sound Card - Install SB-Link Header
Epstein didn't kill himself

Reply 3 of 15, by Jorpho

User metadata
Rank l33t++
Rank
l33t++

There was a thread about this the other day. It is apparently due to the NUSB drivers using Windows ME files (and not something else in the unofficial service pack).
Win98SE reads as Windows ME!!! WHY???

Reply 4 of 15, by cyclone3d

User metadata
Rank l33t++
Rank
l33t++
Jorpho wrote on 2021-04-21, 18:34:

There was a thread about this the other day. It is apparently due to the NUSB drivers using Windows ME files (and not something else in the unofficial service pack).
Win98SE reads as Windows ME!!! WHY???

I'm going to have to double check this because I always install via my steps above and haven't had issues installing other drivers afterwards.

Edit: looked at the other thread... I would still install without the unofficial service pack. There isn't anything in the unofficial service pack that will do anything at all to help with gaming and is very prone to cause issues.

Yamaha YMF modified setupds and drivers
Yamaha XG resource repository - updated November 27, 2018
Yamaha YMF7x4 Guide
AW744L II - YMF744 - AOpen Cobra Sound Card - Install SB-Link Header
Epstein didn't kill himself

Reply 6 of 15, by cyclone3d

User metadata
Rank l33t++
Rank
l33t++

Yeah, I usually have the chipset drivers on a CD with some other stuff though I kinda doubt that installing NUSB first would cause a conflict.

Yamaha YMF modified setupds and drivers
Yamaha XG resource repository - updated November 27, 2018
Yamaha YMF7x4 Guide
AW744L II - YMF744 - AOpen Cobra Sound Card - Install SB-Link Header
Epstein didn't kill himself

Reply 8 of 15, by cyclone3d

User metadata
Rank l33t++
Rank
l33t++

Will it let you install that driver that it wouldn't before?

Yamaha YMF modified setupds and drivers
Yamaha XG resource repository - updated November 27, 2018
Yamaha YMF7x4 Guide
AW744L II - YMF744 - AOpen Cobra Sound Card - Install SB-Link Header
Epstein didn't kill himself

Reply 10 of 15, by cyclone3d

User metadata
Rank l33t++
Rank
l33t++

What network card is it?

Are you running the install from an executable? If so, you may be able to extract it with 7-Zip and just install the driver manually.

If that doesn't work, you can probably find a driver that you can install manually with the .inf file.

Yamaha YMF modified setupds and drivers
Yamaha XG resource repository - updated November 27, 2018
Yamaha YMF7x4 Guide
AW744L II - YMF744 - AOpen Cobra Sound Card - Install SB-Link Header
Epstein didn't kill himself

Reply 12 of 15, by Joseph_Joestar

User metadata
Rank Oldbie
Rank
Oldbie

Use nusb 3.3 instead of 3.6.

No WinME with that version.

Build #1: Celeron 466 / Abit ZM6 / Voodoo3 / AWE64 / YMF744 / SC-155
Build #2: AthlonXP 1700+ / Abit KT7A / GeForce4 / SBLive / ALS100
Build #3: Athlon64 3700+ / DFI LanParty / 9600GT / X-Fi Titanium

Reply 14 of 15, by Joakim

User metadata
Rank Newbie
Rank
Newbie

I installed nusb 3.3 instead. Me is finally gone!

Also there seems to be some issue with the realtech NIC installation, because even now without the windows Me flag, the installation halts. So I kinda wasted 4 hours on making the system show the correct OS. Time we'll spent! 😁

Reply 15 of 15, by texterted

User metadata
Rank Member
Rank
Member

This kind fellow patched a file so 3.6 works...

Re: Win98SE reads as Windows ME!!! WHY???

Cheers

Ted

98se/W2K :- Asus A8v Dlx. A-64 3500+, 512 mb ddr, Radeon 9800 Pro, SB Live.
XP Pro:- Asus P5 Q SE Plus, C2D E8400, 4 Gig DDR2, Radeon HD4870, SB Audigy 2ZS.