Quake III Arena Benchmark Thread

Discussion about old graphics cards, monitors and video related things.

Re: Quake III Arena Benchmark Thread

Postby Fusion » 2018-5-15 @ 21:31

agent_x007 wrote:One of few games that isn't a slide show on this CPU :
Quake III Arena Blinear mini.png


LOL a 1080 with a 2Ghz Celeron.
P3 800 | 512MB PC100| PCI V3 3000 16MB @ 195/195 | CT4780 SB Live! Value| WinME
P3 450 | 128MB PC100| AGP TNT2 Pro 32MB | CT4170 SB16 | MS-DOS71
A64 2.4 | 2GB DDR1 | PCI-E Radeon X800XT @ 575/575 | CT4780 SB Live! Value| Win2K
User avatar
Fusion
Member
 
Posts: 162
Joined: 2017-3-06 @ 04:49
Location: Ontario, Canada

Re: Quake III Arena Benchmark Thread

Postby agent_x007 » 2018-5-16 @ 10:15

Fusion wrote:
agent_x007 wrote:One of few games that isn't a slide show on this CPU :
Quake III Arena Blinear mini.png


LOL a 1080 with a 2Ghz Celeron.
GPU core (after small OC), can be clocked higher than stock CPU :D
Image
User avatar
agent_x007
Oldbie
 
Posts: 1091
Joined: 2016-1-19 @ 11:06

Re: Quake III Arena Benchmark Thread

Postby Fusion » 2018-5-19 @ 07:17

Switch it up to 16bit. xD
P3 800 | 512MB PC100| PCI V3 3000 16MB @ 195/195 | CT4780 SB Live! Value| WinME
P3 450 | 128MB PC100| AGP TNT2 Pro 32MB | CT4170 SB16 | MS-DOS71
A64 2.4 | 2GB DDR1 | PCI-E Radeon X800XT @ 575/575 | CT4780 SB Live! Value| Win2K
User avatar
Fusion
Member
 
Posts: 162
Joined: 2017-3-06 @ 04:49
Location: Ontario, Canada

Re: Quake III Arena Benchmark Thread

Postby agent_x007 » 2018-5-19 @ 20:07

Fusion wrote:Switch it up to 16bit. xD

You mean Texture Quality, Color Depth or... OS (DOS) ? :P
Image
User avatar
agent_x007
Oldbie
 
Posts: 1091
Joined: 2016-1-19 @ 11:06

Re: Quake III Arena Benchmark Thread

Postby cxm717 » 2018-5-21 @ 04:26

I ran Q3 1.11 on a 1GHz P3 on my intel d815eea board with 512MB SDRAM and a Radeon 8500:

q3_p31g_8500_xp.png


I also tried it on my OR840 with a P3 933, 512MB of RDRAM and a Radeon 8500:

q3_p3933_8500_xp.png
User avatar
cxm717
Member
 
Posts: 125
Joined: 2017-11-21 @ 04:17

Re: Quake III Arena Benchmark Thread

Postby cxm717 » 2018-5-21 @ 04:29

Wow, that 2GHz Celeron was slower than my P3@933MHz
User avatar
cxm717
Member
 
Posts: 125
Joined: 2017-11-21 @ 04:17

Re: Quake III Arena Benchmark Thread

Postby agent_x007 » 2018-5-21 @ 11:14

cxm717 wrote:Wow, that 2GHz Celeron was slower than my P3@933MHz
What OS did you use ?
Because my Celeron did that score with Windows 7 x86 ;)
Image
User avatar
agent_x007
Oldbie
 
Posts: 1091
Joined: 2016-1-19 @ 11:06

Re: Quake III Arena Benchmark Thread

Postby misterjones » 2018-5-26 @ 01:03

ok, just stood up a 2.8GHz P4 (period correct northwood core, non-HT) with a very much non-period correct Geforce 8400GS and wanted to run timedemos but for some reason I can't. I have the Linux version of Q3 (can't find my case with the key on it right now) and the way I've always installed it was to get the final update for Windows, install it, then copy over PAK0.pak from the CD to base3q. The game runs but no timedemos on it. Where can I get 'em?
User avatar
misterjones
Member
 
Posts: 110
Joined: 2014-1-13 @ 05:47
Location: USA

Re: Quake III Arena Benchmark Thread

Postby misterjones » 2018-5-31 @ 05:03

Got the timedemo thing sorted out.

Image

2.8GHz Pentium 4 Northwood (Non-HT)
2GB RAM
512MB Geforce 8400GS (standard PCI)
Windows XP SP3

Running at 800x600x32 with everything turned up.
User avatar
misterjones
Member
 
Posts: 110
Joined: 2014-1-13 @ 05:47
Location: USA

Re: Quake III Arena Benchmark Thread

Postby Phreeze » 2018-6-02 @ 18:38

70,6fps
CPU: Athlon 1200 @ 10x133=1333Mhz
2x256MB Apacer CL2 Ram
GPU: Voodoo5500 AGP 64MB - last official beta driver
ArGUS Parts list: http://bit.ly/2Ddf89V
User avatar
Phreeze
Member
 
Posts: 135
Joined: 2016-10-11 @ 08:24

Re: Quake III Arena Benchmark Thread

Postby Phreeze » 2018-6-15 @ 16:40

41,8fps
CPU: 2 x Tualatin PIII 1.4Ghz
2x512MB PC133 RAM
GPU: Geforce FX5500 PCI256MB forceware 45.xx

PCI seems to limit like hell
ArGUS Parts list: http://bit.ly/2Ddf89V
User avatar
Phreeze
Member
 
Posts: 135
Joined: 2016-10-11 @ 08:24

Re: Quake III Arena Benchmark Thread

Postby misterjones » 2018-6-16 @ 20:24

Phreeze wrote:41,8fps
CPU: 2 x Tualatin PIII 1.4Ghz
2x512MB PC133 RAM
GPU: Geforce FX5500 PCI256MB forceware 45.xx

PCI seems to limit like hell


Nah, it's just the FX5500 gpu. I got 177fps with a standard PCI 8400GS.
User avatar
misterjones
Member
 
Posts: 110
Joined: 2014-1-13 @ 05:47
Location: USA

Re: Quake III Arena Benchmark Thread

Postby GL1zdA » 2018-6-19 @ 11:52

cxm717 wrote:I ran Q3 1.11 on a 1GHz P3 on my intel d815eea board with 512MB SDRAM and a Radeon 8500:

q3_p31g_8500_xp.png


I also tried it on my OR840 with a P3 933, 512MB of RDRAM and a Radeon 8500:

q3_p3933_8500_xp.png

Q3 loves the bandwidth of the i840.
User avatar
GL1zdA
Oldbie
 
Posts: 769
Joined: 2008-2-29 @ 10:41
Location: Warsaw, PL

Re: Quake III Arena Benchmark Thread

Postby oohms » 2018-6-20 @ 00:15

It gets a bit silly with modern hardware

i7 2600K @ stock speeds
GTX780 Ti @ stock speeds
Windows 7

801.7 fps
3840x2160 resolution :wink:

q3demo.jpg
DOS/w3.11/w98 | K6-III+ 400ATZ @ 550 | FIC PA2013 | 128mb SDram | Voodoo 3 3000 | Avancelogic ALS100 | Roland SC-55ST
DOS/w98/XP | Core 2 Duo E4600 | Asus P5PE-VM | 512mb DDR400 | Ti4800SE | ForteMedia FM801
oohms
Newbie
 
Posts: 99
Joined: 2018-5-30 @ 08:27
Location: Australia

Re: Quake III Arena Benchmark Thread

Postby Standard Def Steve » 2018-8-31 @ 02:43

Core i7-4790 (non-K version)
Integrated HD4600 graphics
Lenovo motherboard with Q87 chipset
16GB DDR3-1600
Win7 Pro SP1

1024x768, all settings maxed = 567.5 FPS
Standard Def Steve
Oldbie
 
Posts: 945
Joined: 2012-9-15 @ 08:04

Re: Quake III Arena Benchmark Thread

Postby Fusion » 2018-9-02 @ 17:05

Ployer7w Win10 Tablet

Intel Bay Trail Z3735G Quad Core @ 1.33Ghz
1GB DDR3
16GB Internal Storage
Intel HD Graphics

1024x600, max settings: 122fps
P3 800 | 512MB PC100| PCI V3 3000 16MB @ 195/195 | CT4780 SB Live! Value| WinME
P3 450 | 128MB PC100| AGP TNT2 Pro 32MB | CT4170 SB16 | MS-DOS71
A64 2.4 | 2GB DDR1 | PCI-E Radeon X800XT @ 575/575 | CT4780 SB Live! Value| Win2K
User avatar
Fusion
Member
 
Posts: 162
Joined: 2017-3-06 @ 04:49
Location: Ontario, Canada

Re: Quake III Arena Benchmark Thread

Postby agent_x007 » 2018-10-13 @ 20:32

Xeon E5-1680 v2 @ 4,3GHz
GTX Titan Black @ 1020MHz/1V (skyn3t vBIOS [modified])
Sabertooth X79
16GB DDR3-1868 CL8.9.8.24 CR2T @ 1,62V
WinXP Pro SP3

1024x768, all settings maxed (ie. Trilinear Filtering) = 996.3 FPS
Quake III Arena (1024x768 + Window mode + TF) mini.png
Image
User avatar
agent_x007
Oldbie
 
Posts: 1091
Joined: 2016-1-19 @ 11:06

Re: Quake III Arena Benchmark Thread

Postby SPBHM » 2018-10-23 @ 05:25

using the OP settings, Trilinear drops performance maybe around 15FPS from what I can remember;

in any case, GMA 950 is pretty decent for something at least!

q3gma950v.JPG
SPBHM
Member
 
Posts: 471
Joined: 2012-10-26 @ 15:59

Re: Quake III Arena Benchmark Thread

Postby Standard Def Steve » 2018-10-27 @ 21:22

My recently upgraded HTPC:

Haswell i5-4670, locked at its turbo frequency (3.8GHz on all cores)
8GB DDR3-1600 CL9-9-9-24
Asus H87 motherboard
GTX 1050Ti 4GB (new; previously had a GTX 750, but Netflix in 4K requires a Pascal GPU w/ at least 3GB of VRAM. Bastards.)
Win 10

1024x768, all settings maxed = 984.6 fps
Standard Def Steve
Oldbie
 
Posts: 945
Joined: 2012-9-15 @ 08:04

Re: Quake III Arena Benchmark Thread

Postby lost77 » 2018-10-31 @ 23:50

Seems there is a 1000 fps limit.

Only getting 868.4 fps at 2160p 16x AF 8x AA though :dead:

Time for an upgrade I guess...

I7-2700K @ 5Ghz
16GB DDR3-1866 CL9
1080 Ti
User avatar
lost77
Newbie
 
Posts: 54
Joined: 2018-9-24 @ 23:01

PreviousNext

Return to Video

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest