DOSBox ECE (for Windows)

Developer's Forum, for discussion of bugs, code, and other developmental aspects of DOSBox.

Re: DOSBox ECE (for Windows)

Postby pahandav » 2018-2-08 @ 00:59

The joystick doesn't work if you change the deadzone setting after starting DOSBox. It does work if you set the deadzone setting in the .conf file, however. This affects both the ECE and vanilla versions.
pahandav
Newbie
 
Posts: 1
Joined: 2018-2-08 @ 00:39

Re: DOSBox ECE (for Windows)

Postby Qbix » 2018-2-08 @ 08:07

Thanks. I will check it out.
Water flows down the stream
How to ask questions the smart way!
User avatar
Qbix
DOSBox Author
 
Posts: 10478
Joined: 2002-11-27 @ 14:50
Location: Fryslan

Re: DOSBox ECE (for Windows)

Postby Qbix » 2018-2-08 @ 13:55

Ah, forgot to mark something as changeable.
Water flows down the stream
How to ask questions the smart way!
User avatar
Qbix
DOSBox Author
 
Posts: 10478
Joined: 2002-11-27 @ 14:50
Location: Fryslan

Re: DOSBox ECE (for Windows)

Postby Yesterplay80 » 2018-2-08 @ 16:57

Aaaaaand... it's updated! r4076 is up!
My full-featured DOSBox SVN builds (without debugger) for Windows: Vanilla DOSBox and DOSBox ECE (Enhanced Community Edition)
User avatar
Yesterplay80
Member
 
Posts: 276
Joined: 2016-2-23 @ 11:02
Location: Germany

Re: DOSBox ECE (for Windows)

Postby vorob » 2018-2-17 @ 12:03

How can i get rid of these black bars on top and bottom?

https://pp.userapi.com/c831309/v8313097 ... g4ozPw.jpg
vorob
Newbie
 
Posts: 76
Joined: 2005-11-04 @ 16:16

Re: DOSBox ECE (for Windows)

Postby Yesterplay80 » 2018-2-17 @ 17:19

vorob wrote:How can i get rid of these black bars on top and bottom?

https://pp.userapi.com/c831309/v8313097 ... g4ozPw.jpg

Are you using "surfacepp" as output? If so, you won't get those removed. If not, please post the content of your .conf file.
My full-featured DOSBox SVN builds (without debugger) for Windows: Vanilla DOSBox and DOSBox ECE (Enhanced Community Edition)
User avatar
Yesterplay80
Member
 
Posts: 276
Joined: 2016-2-23 @ 11:02
Location: Germany

Re: DOSBox ECE (for Windows)

Postby vorob » 2018-2-18 @ 11:27

Yesterplay80 wrote:
vorob wrote:How can i get rid of these black bars on top and bottom?

https://pp.userapi.com/c831309/v8313097 ... g4ozPw.jpg

Are you using "surfacepp" as output? If so, you won't get those removed. If not, please post the content of your .conf file.


Please, tell me what I should use to get rid of them. Cause it looks strange.
vorob
Newbie
 
Posts: 76
Joined: 2005-11-04 @ 16:16

Re: DOSBox ECE (for Windows)

Postby vorob » 2018-2-18 @ 23:38

Okay, this output=surfacenp solved my issue, but fps in quake 1 is horrible, why?
In output=opengl fps is okay.
vorob
Newbie
 
Posts: 76
Joined: 2005-11-04 @ 16:16

Re: DOSBox ECE (for Windows)

Postby Yesterplay80 » 2018-2-19 @ 09:48

vorob wrote:Okay, this output=surfacenp solved my issue, but fps in quake 1 is horrible, why?
In output=opengl fps is okay.
Surfacepp and surfacenp both have higher hardware requirements than opengl or openglnb, that's why it runs worse with more deamnding games like Quake.
My full-featured DOSBox SVN builds (without debugger) for Windows: Vanilla DOSBox and DOSBox ECE (Enhanced Community Edition)
User avatar
Yesterplay80
Member
 
Posts: 276
Joined: 2016-2-23 @ 11:02
Location: Germany

Re: DOSBox ECE (for Windows)

Postby James-F » 2018-2-19 @ 11:38

For most true to DOS experience try these settings:

[sdl]
windowresolution=640x480 <--- This is important, else the window will be HUGE since the scaler set to 'forced'.
output=opengl

[render]
aspect=true
scaler=normal5x forced

[cpu]
core=dynamic
cputype=auto
cycles=fixed 40000
cycleup=5000
cycledown=5000


40,000 cycles is somewhere around Pentium 133.
Use cycle up/down to adjust for newer games that use higher resolutions than 320x200, or older games that don't boot or have sound issues.
I find that 40,000 is the sweet spot for most DOS games.
User avatar
James-F
Oldbie
 
Posts: 1414
Joined: 2015-11-30 @ 04:10

Re: DOSBox ECE (for Windows)

Postby jonney5 » 2018-2-24 @ 21:45

Looks like there might be an issue with DOSBox ECE 4085 and Descent 2. DOSBox EXE 4085 hangs up when the intro video tries to play. I've not tried any older versions of DOSBox ECE yet but Descent 2 is working fine with both DOSBox .74 and the plain DOSBox SVN 4085 versions.
jonney5
Newbie
 
Posts: 1
Joined: 2018-2-24 @ 21:37

Previous

Return to DOSBox Development

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests