VOGONS


First post, by legion_pheonix

User metadata
Rank Newbie
Rank
Newbie
Dege wrote on 2019-12-25, 10:07:

I released 2.63 which is the same as WIP69 with the output image seam and refresh rate bugs fixed:

http://dege.fw.hu/dgVoodoo2/dgVoodoo2_63.zip
http://dege.fw.hu/dgVoodoo2/dgVoodoo2_63_dbg.zip

The problem with Star Wars Episode I The Phantom Menace is 16fps instead of 30.

Reply 1 of 4, by Dege

User metadata
Rank Oldbie
Rank
Oldbie

This game suffers from some timing issue because of letting D3D to set the FPU to single precision. The degree of FPS loss may even depend on how long the OS is running since the boot.
I have a patch, try this, I got the game running at 30fps:

http://dege.fw.hu/Patches/SW_Phantom_Menace_FPUPatch.zip

Reply 2 of 4, by legion_pheonix

User metadata
Rank Newbie
Rank
Newbie
Dege wrote on 2019-12-28, 19:31:

This game suffers from some timing issue because of letting D3D to set the FPU to single precision. The degree of FPS loss may even depend on how long the OS is running since the boot.
I have a patch, try this, I got the game running at 30fps:

http://dege.fw.hu/Patches/SW_Phantom_Menace_FPUPatch.zip

It works great! Can you still give me a small gift for the new year? Patch wmain.exe so that the game runs at 60fps.

Reply 3 of 4, by anakin94

User metadata
Rank Newbie
Rank
Newbie
legion_pheonix wrote on 2019-12-28, 21:46:
Dege wrote on 2019-12-28, 19:31:

This game suffers from some timing issue because of letting D3D to set the FPU to single precision. The degree of FPS loss may even depend on how long the OS is running since the boot.
I have a patch, try this, I got the game running at 30fps:

http://dege.fw.hu/Patches/SW_Phantom_Menace_FPUPatch.zip

It works great! Can you still give me a small gift for the new year? Patch wmain.exe so that the game runs at 60fps.

You can try using the 60fps cheat.
Backspace->Type "60fps".

Enhanced for Matrox Mystique

Reply 4 of 4, by legion_pheonix

User metadata
Rank Newbie
Rank
Newbie
anakin94 wrote on 2020-01-08, 11:55:
legion_pheonix wrote on 2019-12-28, 21:46:

It works great! Can you still give me a small gift for the new year? Patch wmain.exe so that the game runs at 60fps.

You can try using the 60fps cheat.
Backspace->Type "60fps".

It was previously discussed in another topic about asking for help through the hex editor to fix the .exe file so that 60fps are always available at startup.
[Help] Star Wars Episode I: The Phantom Menace - how fix fps animation (hex edit)