Can't have General MIDI/Roland music in SETUP

Getting old software/games running on older hardware.

Can't have General MIDI/Roland music in SETUP

Postby DataPro » 2014-11-17 @ 07:49

Hello,

I have issues with some games about MIDI Music.

In Abuse (Apogee) the setup offers only to set digital Sound... and I have no music in game...
In Dungeon Master II (Interplay/FTL), the music is MIDI but it can be played only by sound card. No option for external MIDI. Is there a patch ?
In Power Dolls, the music is MIDI too but soundblaster only again :angry:
HP Vectra 562 P166Mhz/256Ko L2 cache - 112Mo RAM - 2x4Go SSD - Matrox Mystique 2Mo - SB AWE64 ISA (PnP) + Roland MT-32 + Roland M-GS64 -5 USB 2.0 ports - multicard reader
DataPro
Newbie
 
Posts: 83
Joined: 2014-10-14 @ 08:50
Location: France

Re: Can't have General MIDI/Roland music in SETUP

Postby Stefan_L » 2014-11-22 @ 16:34

If i remember correctly about Dungeon Master 2 so do you have to select the Ensoniq soundcard for General MIDI music :-)
User avatar
Stefan_L
Member
 
Posts: 102
Joined: 2013-6-08 @ 16:54
Location: Sweden, Stockholm

Re: Can't have General MIDI/Roland music in SETUP

Postby DataPro » 2014-11-23 @ 15:03

It didn't work.

Code: Select all
[PROGRAM]
Title       =  Dungeon Master II: The Legend of SkullKeep Sound Setup Utility
Copyright   =  (C) Copyright 1995 - Human Machine Interfaces Inc. - All Rights Reserved
ConfigFile  =  skull.cfg
DigitalTest =  test.raw
MIDITest    =  test.hmp
MIDIMelodic =  melodic.bnk
MIDIDrum    =  drum.bnk
Stereo      =  Yes
16Bit       =  Yes

[SYSTEM]
ColorSet1   =  0x70, 0x71, 0x72, 0x73, 0x74
ColorSet2   =  0x70, 0x71, 0x72, 0x73, 0x74
ColorSet3   =  0x70, 0x71, 0x72, 0x73, 0x74
ColorSet4   =  0x70, 0x71, 0x72, 0x73, 0x74
Devices     =  1
DigitalPFX  =  DIGITAL
MIDIPFX     =  MIDI

#  < ID String > = < name >, < ID >, < Port >, < IRQ >, < DMA >, < MIDI Index >
[DIGITAL]
Device000   =  Sound Blaster           , 0xe000, 0x220,  5, 1, 1
Device001   =  Sound Blaster Pro       , 0xe001, 0x220,  5, 1, 1
Device002   =  Sound Blaster 16        , 0xe015, 0x220,  5, 1, 1
Device003   =  Ensoniq SoundScape      , 0xe01d, 0x330, -1, 1, 1
Device004   =  Microsoft Sound System  , 0xe00b, 0x530, -1, 1, 1
Device005   =  Pro Audio Spectrum 16   , 0xe003, 0x388, 7, 1, 1
Device006   =  Gravis UltraSound       , 0xe023, 0x220, 11, 1, 1
Device007   =  Gravis UltraSound Max   , 0xe027, 0x220, 11, 1, 1
Device008   =  ESS AudioDrive          , 0xe019, 0x220,  7, 1, 1
Device009   =  Toptek Golden 16        , 0xe00b, 0x220,  7, 1, 1
Device010   =  Thunderboard            , 0xe000, 0x220,  7, 1, 1
Device011   =  Adlib Gold              , 0xe009, 0x388, -1, 1, 1
Device012   =  NewMedia .WAVJammer     , 0xe02b, -1, -1, -1, 1
Device013   =  I/O Magic Tempo         , 0xe02f, 0x38c, 11, -1, 1
Device014   =  ARIA Chipset            , 0xe000, 0x220,  7, 1, 1
Device015   =  Sound Galaxy NX Pro 16  , 0xe000, 0x220,  7, 1, 1
Device016   =  Reveal FX/32            , 0xe01d, 0x330, -1, 1, 1


[DETECTION]
DeviceOrder =  5, 7, 3, 4, 2, 1, 0, 6, 8, 12, 13

#  < name >, < ID >, < MIDI Type >
[MIDI]
Device000   =  Sound Blaster           , 0xa002, 1
Device001   =  Sound Blaster Pro       , 0xa002, 1
Device002   =  Sound Blaster 16        , 0xa009, 0
Device003   =  Ensoniq SoundScape      , 0xa001, 0
Device004   =  Microsoft Sound System  , 0xa009, 0
Device005   =  Pro Audio Spectrum 16   , 0xa009, 0
Device006   =  Gravis UltraSound       , 0xa00a, 0
Device007   =  Gravis UltraSound Max   , 0xa00a, 0
Device008   =  ESS AudioDrive          , 0xa002, 0

# < Default >, < Port >, ....
[MIDISETTINGS]
Device000   =  1, 0x388
Device001   =  1, 0x388
Device002   =  1, 0x388
Device003   =  4, 0x300, 0x310, 0x320, 0x330, 0x340
Device004   =  1, 0x388
Device005   =  1, 0x388
Device006   =  1, 0x220
Device007   =  1, 0x220
Device008   =  1, 0x388


I also tried to add a roland MT-32 device line (taken from Abuse Setup.ini files) and it didn't work either.
Only MIDI from creative synth not AWE wavetable nor MIDI out... :depressed:
HP Vectra 562 P166Mhz/256Ko L2 cache - 112Mo RAM - 2x4Go SSD - Matrox Mystique 2Mo - SB AWE64 ISA (PnP) + Roland MT-32 + Roland M-GS64 -5 USB 2.0 ports - multicard reader
DataPro
Newbie
 
Posts: 83
Joined: 2014-10-14 @ 08:50
Location: France

Re: Can't have General MIDI/Roland music in SETUP

Postby DataPro » 2014-11-23 @ 17:00

I solved the issue with Abuse.
It seems that my game was wrong. I used another and the setup now offers MIDI options.
HP Vectra 562 P166Mhz/256Ko L2 cache - 112Mo RAM - 2x4Go SSD - Matrox Mystique 2Mo - SB AWE64 ISA (PnP) + Roland MT-32 + Roland M-GS64 -5 USB 2.0 ports - multicard reader
DataPro
Newbie
 
Posts: 83
Joined: 2014-10-14 @ 08:50
Location: France

Re: Can't have General MIDI/Roland music in SETUP

Postby DataPro » 2016-3-14 @ 09:34

Any idea how to have MIDI Sound for PowerDolls Game ?
HP Vectra 562 P166Mhz/256Ko L2 cache - 112Mo RAM - 2x4Go SSD - Matrox Mystique 2Mo - SB AWE64 ISA (PnP) + Roland MT-32 + Roland M-GS64 -5 USB 2.0 ports - multicard reader
DataPro
Newbie
 
Posts: 83
Joined: 2014-10-14 @ 08:50
Location: France

Re: Can't have General MIDI/Roland music in SETUP

Postby DataPro » 2016-11-15 @ 07:37

Yesterday, I launched Dungeon Master II and surprisingly I got GM Music on my Roland SC-88 !!

SKULL.CFG
Code: Select all
[DIGITAL]
DeviceName  = Sound Blaster 16         
DeviceIRQ   = 5
DeviceDMA   = 1
DevicePort  = 0x220
DeviceID    = 0xe015

[MIDI]
DeviceName  = Sound Blaster 16         
DevicePort  = 0x330
DeviceID    = 0xa001


I simply cheat with DevicePort
HP Vectra 562 P166Mhz/256Ko L2 cache - 112Mo RAM - 2x4Go SSD - Matrox Mystique 2Mo - SB AWE64 ISA (PnP) + Roland MT-32 + Roland M-GS64 -5 USB 2.0 ports - multicard reader
DataPro
Newbie
 
Posts: 83
Joined: 2014-10-14 @ 08:50
Location: France

Re: Can't have General MIDI/Roland music in SETUP

Postby sturmk » 2018-5-13 @ 18:12

Hello,

i'm trying to use my MT-32 with Dungeon Master 2 under Dosbox (Windows 10), but it does not work. Anyone could explain me how to do please ?

(sorry, seems I asked in the wrong discussion, but I just followed a google link).
sturmk
Newbie
 
Posts: 1
Joined: 2018-5-13 @ 18:03


Return to Software

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests