How do I set up this AT case speed display?

Discussion about old PC hardware.

How do I set up this AT case speed display?

Postby appiah4 » 2018-2-09 @ 10:45

I have an AT case that comes with a three digit 7 part LED display for speed. I want to set it to the current Processor speed of 133, but when I removed the front panel and checked the control card, I found this:

LED Control.jpg


The two top pins were actually connected to 12V from a molex source, I removed it in order to remove the front panel. There are absolutely no jumpers to set what it displays, and currently it displays "0", as in nothing in the first two digits, last digit shows 0.

Anybody have any idea on how to set this thing up?
1989:A500|+512K|ACA500+|C1084S
1992:HIPPO-VL+|DX2-66|8M|GD5428|CT2290
1995:PCI597-1|P133|32M|Trio64|V1|CT3980/2M|S2
1998:S1573S|K6-2/400|64M|RagePro|V2/SLI|CT4500/32M
2001:GA-6OXT|PIII-1200|512M|GF3Ti200|MX300
2004:K8V-D|3200+|2G|X1950P|SB0350
User avatar
appiah4
l33t
 
Posts: 2260
Joined: 2017-2-19 @ 07:36

Re: How do I set up this AT case speed display?

Postby derSammler » 2018-2-09 @ 11:16

Probably by setting jumpers on the 2x6 pins?
derSammler
Oldbie
 
Posts: 1779
Joined: 2017-4-14 @ 11:30
Location: Germany

Re: How do I set up this AT case speed display?

Postby appiah4 » 2018-2-09 @ 11:26

derSammler wrote:Probably by setting jumpers on the 2x6 pins?


They are not jumper pins as far as I can tell but rather solder points for the led sceen behind the card.

Also, this design seems to have popped on Vogons before as well: viewtopic.php?f=46&t=46110

The only other resource I could find was another forum post discussing the use of the same panel on an arduino: http://forum.arduino.cc/index.php?topic=12156.0 which seems to confirm that it's not programmed with jumpers in a traditional way, but rather displays numbers stored on the IC depending on whether Turbo header is short or open..

I vaguely remember some leds being programmed by pressing down some case button or another? Ie enable turbo, hold some button and get the number you eant; disable turbo repeat? Anyone know such a method?
1989:A500|+512K|ACA500+|C1084S
1992:HIPPO-VL+|DX2-66|8M|GD5428|CT2290
1995:PCI597-1|P133|32M|Trio64|V1|CT3980/2M|S2
1998:S1573S|K6-2/400|64M|RagePro|V2/SLI|CT4500/32M
2001:GA-6OXT|PIII-1200|512M|GF3Ti200|MX300
2004:K8V-D|3200+|2G|X1950P|SB0350
User avatar
appiah4
l33t
 
Posts: 2260
Joined: 2017-2-19 @ 07:36

Re: How do I set up this AT case speed display?

Postby appiah4 » 2018-2-09 @ 11:50

Deep diving on archive.org revealed the answer:

https://web.archive.org/web/20080220034 ... /0669.html

Hi
In the + - pins you have to conect the power(+5V and GND)
The yellow led is computerīs turbo led
The display shows you the frecuency of your computer. If you press the reset button for 4 or 5 seconds, the number on the display increase, thats the way to "program" it.
It can memorize 2 numbers, one with turbo switch pressed (yellow led on), and another one with turbo switch unpressed (yellow led off).


Leaving this here in case anyone needs it later on.
1989:A500|+512K|ACA500+|C1084S
1992:HIPPO-VL+|DX2-66|8M|GD5428|CT2290
1995:PCI597-1|P133|32M|Trio64|V1|CT3980/2M|S2
1998:S1573S|K6-2/400|64M|RagePro|V2/SLI|CT4500/32M
2001:GA-6OXT|PIII-1200|512M|GF3Ti200|MX300
2004:K8V-D|3200+|2G|X1950P|SB0350
User avatar
appiah4
l33t
 
Posts: 2260
Joined: 2017-2-19 @ 07:36


Return to General Old Hardware

Who is online

Users browsing this forum: amadeus777999, Baoran, BLEXBot [Bot], dionb, Google [Bot], PC Hoarder Patrol, pearce_jj, SETBLASTER, sunaiac, tgod and 11 guests