VOGONS


Peixoto's patches for a few old games

Topic actions

Reply 701 of 741, by KainXVIII

User metadata
Rank Member
Rank
Member
Maxymo_7SIX wrote on 2020-04-24, 17:54:
KainXVIII wrote on 2019-12-01, 11:54:

Tomb Raider 3 (steam ver) still not working, any ideas why?

Clipboard01.jpg

hi have you solve it? i have the same problem...

Nope.

Reply 703 of 741, by Peixoto

User metadata
Rank Member
Rank
Member
LordLima wrote on 2020-04-24, 20:34:

I got a new error, how do I solute it?

Either Autohotkey.dll was removed by you anti-virus or you don't have visual c++ 2010

KainXVIII wrote on 2020-04-24, 19:50:
Maxymo_7SIX wrote on 2020-04-24, 17:54:
KainXVIII wrote on 2019-12-01, 11:54:

Tomb Raider 3 (steam ver) still not working, any ideas why?

Clipboard01.jpg

hi have you solve it? i have the same problem...

Nope.

The steam executable is probably different from the one from the multipatch. Try the right executable

Reply 704 of 741, by Peixoto

User metadata
Rank Member
Rank
Member
Nardbomb wrote on 2020-04-20, 20:30:

Hello I'm trying to play tomb raider 2 but its not recognizing my d-pad as a input how do I fix this?

Post the contents of our error.log file. Does it happens when starting the game directly ?

Maxymo_7SIX wrote on 2020-04-24, 17:00:

Tomb raider III dont start with peixoto mode...... installa steam game... texure in documents.../voksi/texture (dump, replacemente folder) .. double clik on shortcut... messagebox "TOMB RAIDE R 3 FAILED TO INITALISE... please run setup"

Read the help, it explains how to do it

Reply 705 of 741, by LordLima

User metadata
Rank Newbie
Rank
Newbie
Peixoto wrote on 2020-04-25, 02:35:
LordLima wrote on 2020-04-24, 20:34:

I got a new error, how do I solute it?

Either Autohotkey.dll was removed by you anti-virus or you don't have visual c++ 2010

Thank you man! I only have one anti-virus but it's the windows defender. I already added two exceptions for Help.exe and Injector.exe. But the problem is I didn't have the C++ 2010 and 2015, I restored my windows because of the other error and lost thoses dependencies. Thank you! It worked!

Reply 706 of 741, by Maxymo_7SIX

User metadata
Rank Newbie
Rank
Newbie
Peixoto wrote on 2020-04-25, 02:35:
Either Autohotkey.dll was removed by you anti-virus or you don't have visual c++ 2010 […]
Show full quote
LordLima wrote on 2020-04-24, 20:34:

I got a new error, how do I solute it?

Either Autohotkey.dll was removed by you anti-virus or you don't have visual c++ 2010

KainXVIII wrote on 2020-04-24, 19:50:
Maxymo_7SIX wrote on 2020-04-24, 17:54:

hi have you solve it? i have the same problem...

Nope.

The steam executable is probably different from the one from the multipatch. Try the right executable

I tried many executables.. patches... read many times the help... but non way.. the game don't start... black screen.s.. crashes...

Reply 707 of 741, by KainXVIII

User metadata
Rank Member
Rank
Member
Peixoto wrote on 2020-04-25, 02:35:

The steam executable is probably different from the one from the multipatch. Try the right executable

They are identical.

Reply 708 of 741, by Peixoto

User metadata
Rank Member
Rank
Member
KainXVIII wrote on 2020-04-25, 17:49:
Peixoto wrote on 2020-04-25, 02:35:

The steam executable is probably different from the one from the multipatch. Try the right executable

They are identical.

You can try different settings. The only thing you can't disable is widescreen, but you use the create new button to create a new entry for TR3 without widescreen

Reply 709 of 741, by Maxymo_7SIX

User metadata
Rank Newbie
Rank
Newbie
Peixoto wrote on 2020-04-26, 01:54:
KainXVIII wrote on 2020-04-25, 17:49:
Peixoto wrote on 2020-04-25, 02:35:

The steam executable is probably different from the one from the multipatch. Try the right executable

They are identical.

You can try different settings. The only thing you can't disable is widescreen, but you use the create new button to create a new entry for TR3 without widescreen

I've tried for a month..... i ve used... cd version.... steam version.. gog version... patches...every single options in setup... but nothing works.... A GUIDE from who has the working game... should be appreciated... i use WIN 7 64 bit... VGA nvidia gtx1050 16bg ram.... I tried on a WIN 10.... same problems

Reply 710 of 741, by Nardbomb

User metadata
Rank Newbie
Rank
Newbie
Peixoto wrote on 2020-04-25, 02:57:
Post the contents of our error.log file. Does it happens when starting the game directly ? […]
Show full quote
Nardbomb wrote on 2020-04-20, 20:30:

Hello I'm trying to play tomb raider 2 but its not recognizing my d-pad as a input how do I fix this?

Post the contents of our error.log file. Does it happens when starting the game directly ?

Maxymo_7SIX wrote on 2020-04-24, 17:00:

Tomb raider III dont start with peixoto mode...... installa steam game... texure in documents.../voksi/texture (dump, replacemente folder) .. double clik on shortcut... messagebox "TOMB RAIDE R 3 FAILED TO INITALISE... please run setup"

Read the help, it explains how to do it

it doesn't work when i launch it directly either

esolutions_list: 640x480 720x480 720x576 800x600 1024x768 1152x864 1176x664 1280x720 1280x768 1280x800 1280x960 1280x1024 1360x768 1366x768 1600x900 1600x1024 1680x1050 1768x992 1920x1080 1440x900
script: Scripts\Tomb2.ahk
script_hwnd: 0xf04f4
singlecore: 1
svs: 1
SYNC: 1
target: C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Tomb Raider (II)\tomb2.exe
target_dir: C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Tomb Raider (II)
target_name: tomb2.exe
Textswap: path=Textures\VOKSI;s=4;sz=256;n=];p=[;d=p;sw=i;c=o;q=q;l=0;

FileHooks 0
CreateFileA_Hook Hook : 0 <- 0 means no error
CreateProcessA Hook: 0
CreateProcessW Hook: 0
Desktop 1920x1080
OpenAdapter Hook 0
DDraw.dll : C:\WINDOWS\SYSTEM32\DDRAW.dll
DirectDrawCreate Hook : 0
Succeeded to create DirectDraw
Succeeded to create Direct3D
Succeeded to hook IDirectDraw2::CreateSurface
Succeeded to hook IDirectDraw::CreateSurface
Succeeded to hook IDirectDraw4::CreateSurface
Succeeded to hook IDirectDrawSurface::restore
Succeeded to hook IDirect3DDevice::EndScene
Succeeded to hook IDirect3DDevice3::EndScene
Succeeded to hook IDirect3D3::CreateDevice
Succeeded to hook IDirect3D2::CreateDevice
Succeeded to hook IDirectDraw::SetDisplayMode
Succeeded to hook IDirectDraw2::SetDisplayMode
Succeeded to hook IDirectDraw4::SetDisplayMode
Succeeded to hook IDirectDraw4::EnumDisplayModes
Succeeded to hook IDirect3DViewport3::SetViewPort2
Succeeded to hook IDirect3DViewport3::GetViewPort2
Succeeded to hook IDirect3DViewport3::Clear
Succeeded to hook IDirect3DViewport3::Clear2
Succeeded to hook IDirect3DViewport::SetViewPort
Succeeded to hook IDirect3DViewport::GetViewPort
Succeeded to hook IDirectDrawSurface4::GetSurfaceDesc
Succeeded to hook IDirectDraw::GetDisplayMode
Succeeded to hook IDirectDraw4::GetDisplayMode
Succeeded to hook IDirectDrawSurface::GetPixelFormat
Succeeded to hook IDirectDrawSurface::GetSurfaceDesc
Succeeded to hook IDirectDrawSurface::AddAttachedSurface
Succeeded to hook IDirectDrawSurface::GetPalette
Succeeded to hook IDirectDrawSurface::SetPalette
Succeeded to hook IDirectDrawPalette::SetEntries
Succeeded to hook IDirectDrawPalette::GetEntries
Succeeded to hook IDirectDrawSurface::QueryInterface
Succeeded to hook IDirectDrawSurface4::Lock
Succeeded to hook IDirectDrawSurface4::UnLock
Succeeded to hook IDirectDrawSurface::UnLock
Succeeded to hook IDirectDrawSurface4::Blt
Succeeded to hook IDirectDrawSurface4::Bltfast
Succeeded to hook IDirectDrawSurface4::GetDC
Succeeded to hook IDirectDrawSurface4::ReleaseDC
Succeeded to hook IDirect3DViewport3::TransformVertices
Succeeded to hook IDirect3DDevice3::DrawPrimitive
Succeeded to hook IDirect3DDevice3::DrawIndexedPrimitive
Succeeded to hook IDirect3DDevice3::DrawPrimitiveVB
Succeeded to hook IDirect3DDevice3::DrawIndexedPrimitiveVB
Succeeded to hook IDirect3DDevice2::DrawPrimitive
Succeeded to hook IDirect3DDevice2::DrawIndexedPrimitive
Succeeded to hook IDirect3DDevice::Execute
Succeeded to hook IDirect3DTexture2::Release
Succeeded to hook IDirect3DTexture2::Load
Succeeded to hook IDirect3DDevice3::SetTexture
Succeeded to hook IDirectDrawSurface4::Release

Reply 711 of 741, by Peixoto

User metadata
Rank Member
Rank
Member
Nardbomb wrote on 2020-04-26, 15:25:
Peixoto wrote on 2020-04-25, 02:57:
Post the contents of our error.log file. Does it happens when starting the game directly ? […]
Show full quote
Nardbomb wrote on 2020-04-20, 20:30:

Hello I'm trying to play tomb raider 2 but its not recognizing my d-pad as a input how do I fix this?

Post the contents of our error.log file. Does it happens when starting the game directly ?

Maxymo_7SIX wrote on 2020-04-24, 17:00:

Tomb raider III dont start with peixoto mode...... installa steam game... texure in documents.../voksi/texture (dump, replacemente folder) .. double clik on shortcut... messagebox "TOMB RAIDE R 3 FAILED TO INITALISE... please run setup"

Read the help, it explains how to do it

it doesn't work when i launch it directly either

...

1 - Run the game's setup - the help explains how to do so
2 - Enable Dinput to Xinput translation if needed
3 - There is plain text config file in the game's directory that some times gets corrupted. Erase it

Reply 712 of 741, by giovannilucca

User metadata
Rank Newbie
Rank
Newbie

Hi Peixoto!

The progress on Tomb Raider III HD Remaster is going full speed, but I found a problem that are stopping my vision to the project, that you may abble to help.

I'm working on improvin the static and movable meshes of the game. But it seems that this increse on vertex count is causing some troubles, dissapearing polygons on certain camera angles, even polygons of the level goes crazy somethimes...

I'm investigating the case with another modder that are doing some experiments on hex code of tomb3.exe
you can see what we have got here https://www.tombraiderforums.com/showpost.php … &postcount=1221

The problem may also be the incresed number of textures ingame that I'm adding by editing the .tr2 files...

Maybe you can have a better solution for this with your patch? Increase the number of vertices and textures allowed in the .tr2 files?

Here is a sample of what is happening:
giphy.gif

I'll be happy if you have the time to check on this!
Thank you! <3

Tomb Raider III HD Remaster Project Director

Reply 714 of 741, by Peixoto

User metadata
Rank Member
Rank
Member
ZellSF wrote on 2020-04-30, 10:27:

With DirectX 7 (haven't tested others), forcing 60hz doesn't seem to reset the monitor to the correct refresh rate when the game ends. Am I missing something?

Well, it doesn't reset it. I'll fix latter when the c-virus nightmare finally ends (if I survive) because right now anxiety prevents me from doing anything

Reply 715 of 741, by Cattaneo

User metadata
Rank Newbie
Rank
Newbie

Thank you for making this patch, I only heard about it recently and am looking forward to using it to play older games. Unfortunately I'm having some difficulty with Sanitarium. Attempting to use the steam version leads to an error.
Specifically it says "could not create remote thread for dll injection"

Here is my error file.
Peixotos's patch remote settings:
32bit: 1
d3d: 1
D3D_Driver: nvd3dum.dll
dsk: 1920x1080
error_log: C:\Users\Alberto\Desktop\OldPCGamePatcher\Peixoto\error.log
FMV: 1.2
hd: 1
injector_dir: C:\Users\Alberto\Desktop\OldPCGamePatcher\Peixoto
max_4x3_res: 1280x960
MCLP: 2
MHKS: 1
Mydocs: C:\Users\Alberto\Documents
os_version: 6.100000
path: C:\Users\Alberto\Documents\Games\Sanitarium\
resolutions_list: 640x480 720x480 720x576 800x600 1024x768 1152x864 1176x664 1280x720 1280x768 1280x800 1280x960 1280x1024 1360x768 1366x768 1600x900 1600x1024 1680x1050 1768x992 1920x1080 624x464 1440x900
SCLR: 1
script: scripts\sanitarium.ahk
script_hwnd: 0xd0ddc
singlecore: 1
svs: 1
target: C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Sanitarium\Asylum.exe
target_dir: C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Sanitarium
target_name: Asylum.exe
xBRh: X

FileHooks 0
CreateFileA_Hook Hook : 0 <- 0 means no error
CreateProcessA Hook: 0
CreateProcessW Hook: 0
Desktop 1920x1080
OpenAdapter Hook 0
DDraw.dll : C:\Windows\system32\DDRAW.dll
DirectDrawCreate Hook : 0
Succeeded to create DirectDraw
Succeeded to create Direct3D
Succeeded to hook IDirectDraw2::CreateSurface
Failed to hook IDirectDraw::CreateSurface - detours error 1
Succeeded to hook IDirectDraw4::CreateSurface
Succeeded to hook IDirectDrawSurface::restore
Succeeded to hook IDirect3DDevice::EndScene
Succeeded to hook IDirect3DDevice3::EndScene
Succeeded to hook IDirect3D3::CreateDevice
Succeeded to hook IDirect3D2::CreateDevice
Succeeded to hook IDirectDraw::SetDisplayMode
Succeeded to hook IDirectDraw2::SetDisplayMode
Failed to hook IDirectDraw4::SetDisplayMode - detours error 1
Succeeded to hook IDirectDraw4::EnumDisplayModes
Succeeded to hook IDirect3DViewport3::SetViewPort2
Succeeded to hook IDirect3DViewport3::GetViewPort2
Succeeded to hook IDirect3DViewport3::Clear
Succeeded to hook IDirect3DViewport3::Clear2
Succeeded to hook IDirect3DViewport::SetViewPort
Succeeded to hook IDirect3DViewport::GetViewPort
Succeeded to hook IDirectDrawSurface::flip
Succeeded to hook IDirectDrawSurface4::GetSurfaceDesc
Succeeded to hook IDirectDraw::GetDisplayMode
Failed to hook IDirectDraw4::GetDisplayMode - detours error 1
Succeeded to hook IDirectDrawSurface::GetPixelFormat
Succeeded to hook IDirectDrawSurface::GetSurfaceDesc
Succeeded to hook IDirectDrawSurface::AddAttachedSurface
Succeeded to hook IDirectDrawSurface::GetPalette
Succeeded to hook IDirectDrawSurface::SetPalette
Succeeded to hook IDirectDrawPalette::SetEntries
Succeeded to hook IDirectDrawPalette::GetEntries
Succeeded to hook IDirectDrawSurface::QueryInterface
Succeeded to hook IDirectDrawSurface4::Lock
Succeeded to hook IDirectDrawSurface4::UnLock
Succeeded to hook IDirectDrawSurface::UnLock
Succeeded to hook IDirectDrawSurface4::Blt
Succeeded to hook IDirectDrawSurface4::Bltfast
Succeeded to hook IDirectDrawSurface4::GetDC
Succeeded to hook IDirectDrawSurface4::ReleaseDC
Succeeded to hook IDirect3DViewport3::TransformVertices
Succeeded to hook IDirect3DDevice3::DrawPrimitive
Succeeded to hook IDirect3DDevice3::DrawIndexedPrimitive
Succeeded to hook IDirect3DDevice3::DrawPrimitiveVB
Succeeded to hook IDirect3DDevice3::DrawIndexedPrimitiveVB
Succeeded to hook IDirect3DDevice2::DrawPrimitive
Succeeded to hook IDirect3DDevice2::DrawIndexedPrimitive
Succeeded to hook IDirect3DDevice::Execute
Succeeded to hook IDirectDraw::SetCooperativeLevel
Failed to hook IDirectDraw2::SetCooperativeLevel - detours error 1
Failed to hook IDirectDraw4::SetCooperativeLevel - detours error 1
Succeeded to hook IDirectDrawSurface::GetAttachedSurface
IDirectDrawSurface::flip is already hooked
CloseHandle Hook : 0 <- 0 means no error

I hope this is helpful. Thanks again for making this patch.

Reply 718 of 741, by Peixoto

User metadata
Rank Member
Rank
Member
Max__FC wrote on 2020-05-13, 11:00:

Hello!!Can someone give me a link to download the patch?Since the links are dead,thx.

cpaaronmoreno wrote on 2020-05-15, 05:59:

@peixoto can u send me the resident evil 1 patch? there's this error with the "graphic harware Device" that i can't fix. thaks a lot mi email is cpaaronmoreno@gmail.com

The download link has been fixed

Cattaneo wrote on 2020-05-10, 03:48:

Thank you for making this patch, I only heard about it recently and am looking forward to using it to play older games. Unfortunately I'm having some difficulty with Sanitarium. Attempting to use the steam version leads to an error.
Specifically it says "could not create remote thread for dll injection"

When that error happens the error file is not updated, Try renaming the executable