DOSBox Game Launcher (DOSBox Frontend)

General information and assistance with DOSBox.

Re: DOSBox Game Launcher (DOSBox Frontend)

Postby arobbo » 2019-8-07 @ 23:04

Hi again ronald,
I don't know if anyone else has been having problems with your latest jar090.zip offered here (http://members.quicknet.nl/blankendaalr ... jar090.zip), but I am still getting header errors with the download, as I reported earlier. Might that particular file need repackaging? Best Wishes
arobbo
Newbie
 
Posts: 7
Joined: 2019-5-10 @ 12:29

Re: DOSBox Game Launcher (DOSBox Frontend)

Postby rcblanke » 2019-8-09 @ 18:53

Strange, I don't see anything wrong with this zip, both WinRar and 7-zip do not detect any errors whatsoever?!
User avatar
rcblanke
Oldbie
 
Posts: 1362
Joined: 2005-4-01 @ 09:44
Location: Sethanon

No Full screen possible

Postby rossdorn » 2019-8-12 @ 00:06

After working nicely for a few years, suddenly I can no longer play my old games with Win7 using dosbox.

Alt + Enter tries changing to full screen, but instead the whole window with the game disappears. The other window where the speed can be raised with Strg + F12 remains visible. The same thing happens when changing to Fullscreen=True in the options..
I have uninstalled and re installed dosbox, the game and the NVidia graphics driver.....
I also tried all versions of output...

Any ideas anyone?

Thanks
rossdorn
Newbie
 
Posts: 8
Joined: 2015-8-19 @ 23:14

Re: DOSBox Game Launcher (DOSBox Frontend)

Postby DosFreak » 2019-8-12 @ 00:45

Assuming you're using the latest official version of DOSBox then create a thread for your issue instead of posting in a non-related thread?
User avatar
DosFreak
l33t++
 
Posts: 10324
Joined: 2002-6-30 @ 16:35
Location: Your Head

Re: DOSBox Game Launcher (DOSBox Frontend)

Postby rossdorn » 2019-8-12 @ 21:00

DosFreak wrote:Assuming you're using the latest official version of DOSBox then create a thread for your issue instead of posting in a non-related thread?


The thread is called dosbox game launcher... I cannot quite see, why this should be the wrong place....

Furthermore, as you can see, this time I get at least an answer.
If you check the page, you will find that I DID post a separate thread, but got no answer. As I cannot find any way to send a question in a mail to dosbox directly, I have to ask here.
rossdorn
Newbie
 
Posts: 8
Joined: 2015-8-19 @ 23:14

Re: DOSBox Game Launcher (DOSBox Frontend)

Postby Monotremata » 2019-8-14 @ 07:25

Those problems have nothing to do with DBGL, they have to do with DOSBox itself. Thats why this is the wrong place.

Awesome just noticed tonight that .90 was out, been on 0.82 this whole time! Just got everything updated and its still working great on the latest MacOS!
Monotremata
Newbie
 
Posts: 5
Joined: 2016-1-29 @ 05:09

Re: DOSBox Game Launcher (DOSBox Frontend)

Postby rcblanke » 2019-8-21 @ 11:31

Hi all, I've just uploaded 0.91beta1 with a few minor improvements:

* Fixed check for default DosboxVersion when initiating 'add game wizard' (Luke)
* Fixed MobyGames link created using the 'add game wizard'
* Provide some support for importing GoG profiles (sometimes consisting of multiple .confs, and with "mount c ..") (Luke)
* A few Spanish translation corrections from Neville

All the latest files To upgrade from 0.90, just fetch dbgl.jar as usual.
User avatar
rcblanke
Oldbie
 
Posts: 1362
Joined: 2005-4-01 @ 09:44
Location: Sethanon

Re: DOSBox Game Launcher (DOSBox Frontend)

Postby Neville » 2019-8-25 @ 10:16

I think I found a bug... whenever I change the window resolution in a profile, DBGL keeps showing games in their original resolution (x2, because of the normal2x filter) instead.
User avatar
Neville
Oldbie
 
Posts: 1057
Joined: 2004-8-09 @ 14:01

Re: DOSBox Game Launcher (DOSBox Frontend)

Postby rcblanke » 2019-8-26 @ 17:20

Not sure I understand what you're saying; does it look like something's amiss with saving your profile's settings, or is DOSBox not handling the settings correctly?

Hmm, this sounds somewhat related?!
User avatar
rcblanke
Oldbie
 
Posts: 1362
Joined: 2005-4-01 @ 09:44
Location: Sethanon

Re: DOSBox Game Launcher (DOSBox Frontend)

Postby Neville » 2019-8-26 @ 17:25

It seems like the same issue. No matter what you write on the Window Resolution option, the window size remains the same.
User avatar
Neville
Oldbie
 
Posts: 1057
Joined: 2004-8-09 @ 14:01

Re: DOSBox Game Launcher (DOSBox Frontend)

Postby rcblanke » 2019-8-26 @ 17:27

Is this maybe dependent on the output setting? I can't remember exactly. EDIT yes should be != surface.
User avatar
rcblanke
Oldbie
 
Posts: 1362
Joined: 2005-4-01 @ 09:44
Location: Sethanon

Re: DOSBox Game Launcher (DOSBox Frontend)

Postby b0rt » 2019-8-27 @ 19:42

Hello, I'm new to the forums.

I've been using dbgl for a while, great software indeed.

I've been trying the new version and I think I found a bug related to the incremental settings of dosbox loading a game. I have tried both 0.83 and 0.90, only have the problem with 0.90. I'm using windows 10.
In 0.90, when I load a game, it only loads the configuration of that profile and any other setting is loading the dosbox default options. I did some screenshots of the logs:

0.83
https://i.imgur.com/Fs4EsQf.png

0.90
https://i.imgur.com/dVWtIS4.png

This is the log of the dbgl
https://i.imgur.com/IVQLq17.png

For example, if I don't change the output option in a game profile, it will use surface that is the dosbox default, so the window resolution change doesn't work either.
If you need more details or something you can ask, or if I can do something for fixing it.

Keep up the good work.
b0rt
Newbie
 
Posts: 2
Joined: 2019-8-26 @ 21:40

Re: DOSBox Game Launcher (DOSBox Frontend)

Postby rcblanke » 2019-8-28 @ 10:52

Hi b0rt,

Thanks for the heads up, this is indeed a regression that slipped through beta testing 0.90. Can you please try my new build 0.91beta2 to see if this fully resolves the problem that you're seeing?

All the latest files To upgrade from 0.90, just fetch dbgl.jar as usual.
User avatar
rcblanke
Oldbie
 
Posts: 1362
Joined: 2005-4-01 @ 09:44
Location: Sethanon

Re: DOSBox Game Launcher (DOSBox Frontend)

Postby b0rt » 2019-8-28 @ 14:25

With 0.91beta2 is working again like before. Thanks a lot!
b0rt
Newbie
 
Posts: 2
Joined: 2019-8-26 @ 21:40

Re: DOSBox Game Launcher (DOSBox Frontend)

Postby joeuser » 2019-9-10 @ 19:39

Hi all, I was trying to fetch screenshots for a few games, as I figured out the options to show "big boxes". Great memories. For a few games DBGL didn't download anything from MobyGames. I couldnt also spot any functionality how to query these once the game is already added. Re-querying MobyGames updated the meta information only. Am I oversee something?

Used 0.90 and also 0.91beta2 on Linux (Solus).

Thanks for DBGL. Great piece of software.

Thanks,
Joe
joeuser
Newbie
 
Posts: 5
Joined: 2019-8-12 @ 19:43

Re: DOSBox Game Launcher (DOSBox Frontend)

Postby Neville » 2019-9-10 @ 23:15

In order to download covers / screenshots from MobyGames (or anywhere else) you need to check the options. Look at File --> Preferences --> Web Information Archives.
User avatar
Neville
Oldbie
 
Posts: 1057
Joined: 2004-8-09 @ 14:01

Re: DOSBox Game Launcher (DOSBox Frontend)

Postby joeuser » 2019-9-12 @ 20:12

Neville wrote:In order to download covers / screenshots from MobyGames (or anywhere else) you need to check the options. Look at File --> Preferences --> Web Information Archives.

Thanks, Neville. Got all the boxes ticked already, max amounts set to 0, and platforms "dos, pc booter" (guess these were the default values anyway). For both MobyGames and Pouet.net. So not sure what I am missing honestly...
joeuser
Newbie
 
Posts: 5
Joined: 2019-8-12 @ 19:43

Previous

Return to DOSBox General

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 2 guests