Win 3.1 - Sound Lost in DOSBOX When SHELL= Line Replaced

General information and assistance with DOSBox.

Win 3.1 - Sound Lost in DOSBOX When SHELL= Line Replaced

Postby Demarche » 2018-8-12 @ 23:43

Moved this to what I think is the most appropriate forum.

Hi,

I have a Win 3.1 program (Warcraft 2 editor) that I'm running in DOSBOX with a Windows 3.1 installation. Everything is working fine, including the sound, if I launch Windows 3.1 first or both simultaneously (e.g. WIN WAR2EDIT.EXE). However, when I replace the SHELL=PROGMAN.EXE line in the SYSTEM.INI file with SHELL=WAR2EDIT.EXE in order to launch the editor without having Program Manager up, the editor launches properly, but sounds no longer work.

Any idea why this is, and how I might get around it? (I'm replacing shell= because I want the program to auto-close upon quitting rather than going back to the Windows program manager, and the alternate RUNEXIT solution does not work for this particular program).
Demarche
Newbie
 
Posts: 4
Joined: 2005-9-15 @ 04:24


Re: Win 3.1 - Sound Lost in DOSBOX When SHELL= Line Replaced

Postby Stiletto » 2018-8-13 @ 18:04

Topic moved.
"I see a little silhouette-o of a man, Scaramouche, Scaramouche, will you
do the Fandango!" - Queen

Stiletto
User avatar
Stiletto
l33t
 
Posts: 4098
Joined: 2002-7-01 @ 21:57


Return to DOSBox General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests