VOGONS


Bought these (retro) hardware today

Topic actions

Reply 41600 of 44650, by subnet_zero

User metadata
Rank Newbie
Rank
Newbie

I got myself two PCI graphic cards or a good price: Geforce FX5500 (256MB/128bit) and Matrox G450 (32/64bit). 😊

Attachments

  • Geforce_FX5500PCI.jpg
    Filename
    Geforce_FX5500PCI.jpg
    File size
    1.79 MiB
    Views
    798 views
    File comment
    AX-55/256D1C8CDT
    File license
    Public domain
  • Matrox_G450_G45FMDVP32DB.jpg
    Filename
    Matrox_G450_G45FMDVP32DB.jpg
    File size
    1.86 MiB
    Views
    798 views
    File comment
    G45FMDVP32DB
    File license
    Public domain

Reply 41601 of 44650, by TrashPanda

User metadata
Rank Oldbie
Rank
Oldbie

Two Laptops $10 AUD each one is a D800 Pentium M the other is a D630, the D800 posts but has a wiped HDD the D630 Doesn't appear to have a HDD, figure for a tenner each they might be worth fixing or for parts. the D800 might be worth fixing as it has a FX5200 GPu in it.

Im crazy not stupid, well not stupid enough to make claims that are total nonsense.

Reply 41602 of 44650, by RaiderOfLostVoodoo

User metadata
Rank Member
Rank
Member

I won an auction for a scrap lot for 30€.
Most interesting piece: A Voodoo 1 from Diamond. Gotta have to earn my name!
Lets hope it works or can be restored.

Reply 41603 of 44650, by TrashPanda

User metadata
Rank Oldbie
Rank
Oldbie
RaiderOfLostVoodoo wrote on 2021-12-20, 11:34:

I won an auction for a scrap lot for 30€.
Most interesting piece: A Voodoo 1 from Diamond. Gotta have to earn my name!
Lets hope it works or can be restored.

heh hope so, cant let a good Voodoo go to scrap like that.

Im crazy not stupid, well not stupid enough to make claims that are total nonsense.

Reply 41604 of 44650, by RaiderOfLostVoodoo

User metadata
Rank Member
Rank
Member
TrashPanda wrote on 2021-12-20, 11:38:

heh hope so, cant let a good Voodoo go to scrap like that.

Just what I thought!
There was another lot from another seller. 10kg of scrap. Also with a Voodoo 1. But that went for 70€.
Also the moron ripped out the socket with the CPUs, cuz time is money! -.-

Reply 41605 of 44650, by TrashPanda

User metadata
Rank Oldbie
Rank
Oldbie
RaiderOfLostVoodoo wrote on 2021-12-20, 12:52:
Just what I thought! There was another lot from another seller. 10kg of scrap. Also with a Voodoo 1. But that went for 70€. Also […]
Show full quote
TrashPanda wrote on 2021-12-20, 11:38:

heh hope so, cant let a good Voodoo go to scrap like that.

Just what I thought!
There was another lot from another seller. 10kg of scrap. Also with a Voodoo 1. But that went for 70€.
Also the moron ripped out the socket with the CPUs, cuz time is money! -.-

Would take more time to rip it out than to just take the cpu out, them sockets are sturdy.

Im crazy not stupid, well not stupid enough to make claims that are total nonsense.

Reply 41606 of 44650, by GigAHerZ

User metadata
Rank Oldbie
Rank
Oldbie

Few days ago met another local retro-pc (and some consoles) person, who gave me a Trio32 VLB videocard, which was a good improvement over my CL-GD5429 based VLB card on my 486 pc. (Quake benchmark went from 16.1fps to 16.5)

Even though he just gave it to me, i promised that this is not the end of the deal and soon we'll find something i have and he needs. 😀

"640K ought to be enough for anybody." - And i intend to get every last bit out of it even after loading every damn driver!

Reply 41607 of 44650, by Dimitris1980

User metadata
Rank Member
Rank
Member

Today I got the present of one of my colleagues, one Amiga 1200.

Attachments

- Macintosh LC475, Powerbook 540c, Macintosh Performa 6116CD, Power Macintosh G3 Minitower (x2), Imac G3, Powermac G4 MDD, Powermac G5, Imac Mid 2007
- Cyrix 120+ Dos/Win95 PC
- Amiga 500, Amiga 1200
- Roland MT32, CM64, CM500, SC55, SC88, Yamaha MU50

Reply 41609 of 44650, by BetaC

User metadata
Rank Member
Rank
Member

I managed to pick up a Twin Turbo 128 graphics accelerator for PowerMac models that I don’t yet own. Sure it could be put in my G3, but there’s no point to that really.

8A649B70-85C6-4C4A-89D2-E6976B94C559.jpeg
Filename
8A649B70-85C6-4C4A-89D2-E6976B94C559.jpeg
File size
1.5 MiB
Views
586 views
File license
CC-BY-4.0

My 7100/80 is nubus only as well, so literally nothing can put this to actually useful use.

9zy51i-99.png
g32zpm-99.png
0zuv7q-6.png
5fh2yu-6.png

Reply 41610 of 44650, by bjwil1991

User metadata
Rank l33t
Rank
l33t
Bondi wrote on 2021-12-12, 08:18:
bjwil1991 wrote on 2021-12-12, 07:11:
Bought/won a pair of MediaVision LPT sound cards on eBay. […]
Show full quote

Bought/won a pair of MediaVision LPT sound cards on eBay.

Seller's photos:

s-l1600.jpg

s-l1600 (1).jpg

s-l1600 (2).jpg

s-l1600 (3).jpg

The yellowed one needs attention and the other needs a good sticker residue removal. Going to test them on a laptop that has a crappy sound card.

A good buy! I saw this listing, but did not realize it was for two devices.
Audioport has a Yamaha OPL chip and Sound Blaster support, but IIRC SB works only in Windows. Please keep us posted on testing results.

I got them this afternoon and sadly, I cannot find the drivers that'll work with WFW 3.11 at all. When I try to run the install program, it says to run the Multimedia Extensions first.

Any idea of how to fix that?

Discord: https://discord.gg/U5dJw7x
Systems from the Compaq Portable 1 to FX-8350
Twitch: https://twitch.tv/retropcuser

Reply 41611 of 44650, by Bondi

User metadata
Rank Oldbie
Rank
Oldbie
bjwil1991 wrote on 2021-12-21, 06:37:
Bondi wrote on 2021-12-12, 08:18:
bjwil1991 wrote on 2021-12-12, 07:11:
Bought/won a pair of MediaVision LPT sound cards on eBay. […]
Show full quote

Bought/won a pair of MediaVision LPT sound cards on eBay.

Seller's photos:

s-l1600.jpg

s-l1600 (1).jpg

s-l1600 (2).jpg

s-l1600 (3).jpg

The yellowed one needs attention and the other needs a good sticker residue removal. Going to test them on a laptop that has a crappy sound card.

A good buy! I saw this listing, but did not realize it was for two devices.
Audioport has a Yamaha OPL chip and Sound Blaster support, but IIRC SB works only in Windows. Please keep us posted on testing results.

I got them this afternoon and sadly, I cannot find the drivers that'll work with WFW 3.11 at all. When I try to run the install program, it says to run the Multimedia Extensions first.

Any idea of how to fix that?

Not sure what the problem is. I tried to install the attached drivers to WIN 3.11 in DOsbox and they insatlled with no issues.
The only guess I have is that it needs Windows Sound System installed first.

Filename
MV_AUPRT.ZIP
File size
334.5 KiB
Downloads
7 downloads
File license
Fair use/fair dealing exception

PCMCIA Sound Cards chart

Reply 41612 of 44650, by bjwil1991

User metadata
Rank l33t
Rank
l33t

I got it to install (the drivers using the control panel) after I got the power brick situation fixed.

Good news: it works in WFW 3.11

Bad news: doesn't work with DOS anything still and the install.exe doesn't work still.

I have a hunch that I need the 3 diskette set to get the adapter to work correctly.

Discord: https://discord.gg/U5dJw7x
Systems from the Compaq Portable 1 to FX-8350
Twitch: https://twitch.tv/retropcuser

Reply 41613 of 44650, by Bondi

User metadata
Rank Oldbie
Rank
Oldbie
bjwil1991 wrote on 2021-12-21, 08:21:
I got it to install (the drivers using the control panel) after I got the power brick situation fixed. […]
Show full quote

I got it to install (the drivers using the control panel) after I got the power brick situation fixed.

Good news: it works in WFW 3.11

Bad news: doesn't work with DOS anything still and the install.exe doesn't work still.

I have a hunch that I need the 3 diskette set to get the adapter to work correctly.

I'm sure someone on the forum has a complete set. Cyclone3D IRRC had one.

PCMCIA Sound Cards chart

Reply 41614 of 44650, by Thandor

User metadata
Rank Member
Rank
Member
OMORES wrote on 2021-12-19, 13:15:

This Number Nine video card (Savage4 Xtreme) with an unusual DVI to VGA implementation...

The card works!

Working…. Eight days a week!

Look closely against a light 😉

thandor.net - hardware
And the rest of us would be carousing the aisles, stuffing baloney.

Reply 41615 of 44650, by Hirsch

User metadata
Rank Newbie
Rank
Newbie

I received my last Mouser order today. Yummy organic polymer capacitors from Kemet and Nichicon for recapping two DFI K6XV3+ / 66 mainboards.

Attachments

Reply 41616 of 44650, by OMORES

User metadata
Rank Member
Rank
Member

This Sun motherboard with 512MB SD-RAM and a 440Mhz UltraSPARC CPU...

The ATX connector looks like a very standard one, but it's not ... (or maybe I have to try an older PSU)

Attachments

  • sunmb.jpg
    Filename
    sunmb.jpg
    File size
    118.4 KiB
    Views
    399 views
    File license
    Public domain

Reply 41617 of 44650, by BitWrangler

User metadata
Rank l33t
Rank
l33t
bjwil1991 wrote on 2021-12-21, 06:37:

I got them this afternoon and sadly, I cannot find the drivers that'll work with WFW 3.11 at all. When I try to run the install program, it says to run the Multimedia Extensions first.

Any idea of how to fix that?

Working with a rusty memory here, haven't done it recently, but I think you need to go to control panel and install the windows components that support sound and multimedia. (Will need the disks or a directory with all the .cab files)

edit: derp, guess you did that, just read following posts.

Unicorn herding operations are proceeding, but all the totes of hens teeth and barrels of rocking horse poop give them plenty of hiding spots.

Reply 41618 of 44650, by subnet_zero

User metadata
Rank Newbie
Rank
Newbie
OMORES wrote on 2021-12-21, 14:03:

This Sun motherboard with 512MB SD-RAM and a 440Mhz UltraSPARC CPU...

The ATX connector looks like a very standard one, but it's not ... (or maybe I have to try an older PSU)

Nice board. The connector looks very similar to the ones Dell had: A Permanent Solution to the Dell 'Fake ATX' Power Supply Problem?

Reply 41619 of 44650, by dionb

User metadata
Rank l33t
Rank
l33t
OMORES wrote on 2021-12-21, 14:03:

This Sun motherboard with 512MB SD-RAM and a 440Mhz UltraSPARC CPU...

The ATX connector looks like a very standard one, but it's not ... (or maybe I have to try an older PSU)

Sure it's not ATX? Did you have the AUX connector plugged in too? If not, that's your problem.

Here's a pic of an Ultra 10 with PSU hooked up:

sunu1013.jpg
Filename
sunu1013.jpg
File size
382.16 KiB
Views
317 views
File license
Fair use/fair dealing exception

And here's ATX pinout:

connector_atx_pinout.GIF
Filename
connector_atx_pinout.GIF
File size
20.8 KiB
Views
317 views
File license
Fair use/fair dealing exception

Perfect match with the ATX 1.x 20p connector. But that AUX-connector next to it is non-optional on the Sun systems.