VOGONS


Bought these (retro) hardware today

Topic actions

Reply 52980 of 53294, by myne

User metadata
Rank Member
Rank
Member

Looks like a socket 3.
Ie 486.
But there's a lot missing. I doubt it's functional

Things I built:
Mechwarrior 2 installer for Windows 10/11 Re: A comprehensive guide to install and play MechWarrior 2 on new versions on Windows.
Dos+Windows 3.11 auto-install iso template (for vmware)
Script to backup Win9x\ME drivers from a working install

Reply 52981 of 53294, by Ozzuneoj

User metadata
Rank l33t
Rank
l33t
to3cutter wrote on 2024-05-20, 17:26:

I'm new here, so maybe its not right forum to ask, if not point me in right direction or just remove this post.
Can someone help me identify this board/card I bought today on flea market, I think its some sort of upgrade - overdrive or maybe some proprietary card.
Thanks!

At first glance I was puzzled... I was trying to figure out why a PCI card would exist with a 486sx on it and very little else, but now I see that is actually a Microchannel (MCA) card. That interface is mostly found in IBM PS/2 systems.

In PS/2 systems the CPU is usually (Or always? I don't have much experience with them and I only own one.) on a separate card, but it doesn't go into a standard MCA slot like this and I can't find any pictures of such a card online. The processor card in a PS/2 is usually much larger and has a huge connector 3 times as long as the one on this card.

There may be a better place to find a dedicated PS/2 or Microchannel crowd, but it would be worth asking over at vcfed in the 386\486 forum.

Anyway, neat find! If you do find out what it is, reply to this post and let me know. I am curious. 😀

EDIT: Also, in the unlikely event that you have a Microchannel system laying around, I wouldn't go jamming this in there. Who knows what is up with the wires run on the back, and it always feels extra sketchy to insert an unknown card with no slot bracket... I am only about 75% certain of the card's orientation because it just isn't something I'm real familiar with.

Now for some blitting from the back buffer.

Reply 52982 of 53294, by Tiido

User metadata
Rank l33t
Rank
l33t

I used to have some 386 AST Bravo computer and it used CPU on a card using a MCA / VLB connector too. This is probably same type of thing but what exactly used it I wouldn't know...

T-04YBSC, a new YMF71x based sound card & Official VOGONS thread about it
Newly made 4MB 60ns 30pin SIMMs ~
mida sa loed ? nagunii aru ei saa 😜

Reply 52983 of 53294, by Masejoer

User metadata
Rank Newbie
Rank
Newbie

One of my most exciting purchases in the last couple of years.

I was very happy to grab one from the recent restock. I wanted the SUX6000, but the SG6000 is similar enough. Doesn't work with my TUSL2-C board, but works fine in a Chaintech 7AJA2. I guess the voodoo 5 6000 is known to work better with VIA chipsets. Fine by me!

Attachments

Reply 52984 of 53294, by to3cutter

User metadata
Rank Newbie
Rank
Newbie

Thanks for your reply.. I have bigger problems with some nice future DOS gaming PC-to-be. I got this motherboard from my friend, and I assume its from some POS machine. It fires right up but I cannot make it boot from ANYTHING. I think I'm missing some SETUP UTILITY DISK to setup boot order. Nothing from BIOS doesn't change anything . Its a perfect motherboard for DOS gaming, It has everything onboard just have to add some sound card and I'm ready to run n' gun!

This is the board https://theretroweb.com/motherboards/s/advantech-pos-460

Anyone? I'm desperate... 😭

Attachments

Reply 52985 of 53294, by PD2JK

User metadata
Rank Oldbie
Rank
Oldbie

Does it respond to keyboard strokes?
Does it try to boot from floppy disk? (LED lighting up)

You've hooked something like an HDD / FDD up, right? 🤔

i386 16 ⇒ i486 DX4 100 ⇒ Pentium MMX 200 ⇒ Athlon Orion 700 | TB 1000 ⇒ AthlonXP 1700+ ⇒ Opteron 165 ⇒ Dual Opteron 856

Reply 52986 of 53294, by Ozzuneoj

User metadata
Rank l33t
Rank
l33t
to3cutter wrote on 2024-05-21, 19:53:

Thanks for your reply.. I have bigger problems with some nice future DOS gaming PC-to-be. I got this motherboard from my friend, and I assume its from some POS machine. It fires right up but I cannot make it boot from ANYTHING. I think I'm missing some SETUP UTILITY DISK to setup boot order. Nothing from BIOS doesn't change anything . Its a perfect motherboard for DOS gaming, It has everything onboard just have to add some sound card and I'm ready to run n' gun!

This is the board https://theretroweb.com/motherboards/s/advantech-pos-460

Anyone? I'm desperate... 😭

Have you replaced the coin cell battery? Some boards are near useless when the CMOS battery is dead.

Now for some blitting from the back buffer.

Reply 52987 of 53294, by to3cutter

User metadata
Rank Newbie
Rank
Newbie
PD2JK wrote on 2024-05-21, 20:02:

Does it respond to keyboard strokes?
Does it try to boot from floppy disk? (LED lighting up)

You've hooked something like an HDD / FDD up, right? 🤔

yes I did, several CF cards and floppy drives! But no avail.. I will try hook up a real HDD tomorrow.

Reply 52988 of 53294, by to3cutter

User metadata
Rank Newbie
Rank
Newbie
Ozzuneoj wrote on 2024-05-21, 20:35:
to3cutter wrote on 2024-05-21, 19:53:

Thanks for your reply.. I have bigger problems with some nice future DOS gaming PC-to-be. I got this motherboard from my friend, and I assume its from some POS machine. It fires right up but I cannot make it boot from ANYTHING. I think I'm missing some SETUP UTILITY DISK to setup boot order. Nothing from BIOS doesn't change anything . Its a perfect motherboard for DOS gaming, It has everything onboard just have to add some sound card and I'm ready to run n' gun!

This is the board https://theretroweb.com/motherboards/s/advantech-pos-460

Anyone? I'm desperate... 😭

Have you replaced the coin cell battery? Some boards are near useless when the CMOS battery is dead.

Yes ofcourse I replaced it right away. Tomorrow I will connect my 256mb hdd and try again. I wont give up from that baby!

Reply 52989 of 53294, by to3cutter

User metadata
Rank Newbie
Rank
Newbie

I did it! Very old floppy cable and 64mb cf card did the miracle 🤣👍

Installed dos 6.22 and Wolfenstein3D and everything works flawlessly 💪💪💪

Attachments

Reply 52990 of 53294, by demiurge

User metadata
Rank Member
Rank
Member
Masejoer wrote on 2024-05-21, 05:07:

One of my most exciting purchases in the last couple of years.

I was very happy to grab one from the recent restock. I wanted the SUX6000, but the SG6000 is similar enough. Doesn't work with my TUSL2-C board, but works fine in a Chaintech 7AJA2. I guess the voodoo 5 6000 is known to work better with VIA chipsets. Fine by me!

Okay, the only thing more eye watering than the beauty of this is the price. Wow.

Reply 52991 of 53294, by pete8475

User metadata
Rank Oldbie
Rank
Oldbie
Masejoer wrote on 2024-05-21, 05:07:

One of my most exciting purchases in the last couple of years.

I was very happy to grab one from the recent restock. I wanted the SUX6000, but the SG6000 is similar enough. Doesn't work with my TUSL2-C board, but works fine in a Chaintech 7AJA2. I guess the voodoo 5 6000 is known to work better with VIA chipsets. Fine by me!

That's an interesting piece of hardware, have fun!

Reply 52993 of 53294, by Trashbytes

User metadata
Rank Oldbie
Rank
Oldbie
to3cutter wrote on 2024-05-22, 06:58:
Masejoer wrote on 2024-05-21, 05:07:

One of my most exciting purchases in the last couple of years.

How much you pay for it? If it's not a secret...

You know what they say right, if you have to ask the price then you cant afford it .. hell not many could.

Still .. I want one.

Reply 52994 of 53294, by zuldan

User metadata
Rank Member
Rank
Member
to3cutter wrote on 2024-05-22, 06:58:
Masejoer wrote on 2024-05-21, 05:07:

One of my most exciting purchases in the last couple of years.

How much you pay for it? If it's not a secret...

Pricing is on their website

Reply 52995 of 53294, by to3cutter

User metadata
Rank Newbie
Rank
Newbie
Trashbytes wrote on 2024-05-22, 07:08:
to3cutter wrote on 2024-05-22, 06:58:
Masejoer wrote on 2024-05-21, 05:07:

One of my most exciting purchases in the last couple of years.

How much you pay for it? If it's not a secret...

You know what they say right, if you have to ask the price then you cant afford it .. hell not many could.

Still .. I want one.

Question is "do I want to buy it?" and answer is no. I paid much more for a bicycle then many could or would.
Everyone has their own illness. Stupid discussion.

Reply 52996 of 53294, by Trashbytes

User metadata
Rank Oldbie
Rank
Oldbie
to3cutter wrote on 2024-05-22, 08:29:
Trashbytes wrote on 2024-05-22, 07:08:
to3cutter wrote on 2024-05-22, 06:58:

How much you pay for it? If it's not a secret...

You know what they say right, if you have to ask the price then you cant afford it .. hell not many could.

Still .. I want one.

Question is "do I want to buy it?" and answer is no. I paid much more for a bicycle then many could or would.
Everyone has their own illness. Stupid discussion.

Yes stupid in that it takes less than 30 seconds to find the answer to the question you first asked.

Reply 52997 of 53294, by oh2ftu

User metadata
Rank Member
Rank
Member

These were relatively cheap (I think) so I bought them;
P3 1GHz/133 slot1
P2 400MHz
Celeron 300A slot1
Celeron 400 pga
40 eur incl shipping. I need to stop this 😀
I don't even have a 133MHz FSB Slot1 mobo. Just a BX6r2 that *might* work as such.
The 300A - it was cheap and would be fun to overlock it
The 400. Our first internet-connected PC was a P2B/Cel400 (albeit slot1). Trying to recreate my youth 😮

Reply 52998 of 53294, by to3cutter

User metadata
Rank Newbie
Rank
Newbie
oh2ftu wrote on 2024-05-22, 11:09:
These were relatively cheap (I think) so I bought them; P3 1GHz/133 slot1 P2 400MHz Celeron 300A slot1 Celeron 400 pga 40 eur in […]
Show full quote

These were relatively cheap (I think) so I bought them;
P3 1GHz/133 slot1
P2 400MHz
Celeron 300A slot1
Celeron 400 pga
40 eur incl shipping. I need to stop this 😀
I don't even have a 133MHz FSB Slot1 mobo. Just a BX6r2 that *might* work as such.
The 300A - it was cheap and would be fun to overlock it
The 400. Our first internet-connected PC was a P2B/Cel400 (albeit slot1). Trying to recreate my youth 😮

All of that for 40€ is robbery, I can't find p3 1000 slot 1 under 150€ on ebay.

Reply 52999 of 53294, by Mandrew

User metadata
Rank Member
Rank
Member
to3cutter wrote on 2024-05-22, 13:31:

All of that for 40€ is robbery, I can't find p3 1000 slot 1 under 150€ on ebay.
[/quote]

Ebay IS the robbery. Once you leave it and look around locally you'll find anything you need at a fair price... after a few months or years. Ebay has a huge impatience tax.