Reply 2320 of 2321, by ksiumaxx
- Rank
- Newbie
phinix wrote on 2025-05-27, 09:30:Hej hej:)
Probuje znalezc stara obudowe PC, cos jak te wlasnie budy od Optimusa z naszych czasow, ale ATX, nie AT - nie pamietasz czy Optimus mial ATX bude w tym stylu? Cos mi sie chyba obija w glowie pamiec ze bylo cos takiego. najpierw byly wszystkie pierwsze Pentiumy, 60, 75, 90 100 itd, ale chyba pozniej byla taka obudowa w ATX nie?
Nie jestem dokładnie pewien o jaki typ obudowy ci chodzi; czy ta leżąca czy stojąca, ale jestem pewien, że Optimus robił obudowy w formacie ATX bo sam jedną posiadam. Niestety wnętrzności nie są już oryginalne.
Optimus również robił komputery z płytami OEM (nie ATX) i takowego również posiadam. Jest to naprawdę całkiem spoko sprzęt gdyż jest to oryginalnie Pentium 133 a płyta posiada normalne złącza PS2 na myszkę i klawiaturę oraz wbudowaną kartę dźwiękową Yamaha OPL-SAx oraz wbudowaną kartę graficzną S3 Trio 64V+.
Jest to ogromna szkoda, że nie ma w internecie praktycznie żadnych informacji na temat komputerów naszej polskiej marki. A i tak na koniec jestem prawie pewien, że na forum nie można się posługiwać innymi językami niż angielski.